Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΕΝΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΡΩΣΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΙΣΡΑΗΛ

 

Σε μια προσπάθεια βελτίωσης των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ, που έχουν «παγώσει» μετά το αιματηρό επεισόδιο της κατάληψης του πλοίου Μαβί Μαρμαρά το 2010, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη συνάντηση μεταξύ διπλωματών των δύο κρατών.

ΑΝΗΣΥΧΟΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

 
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερώνυμος μιλώντας χθες το βράδυ στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον καθρέφτη» ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικός και ανήσυχος για το μεταναστευτικό ζήτημα, προβαίνοντας μάλιστα στη δυσοίωνη πρόβλεψη ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα εγκλωβιστούν τελικά στη χώρα. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....



ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ 510 ΡΩΣΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ

 

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 510 εξόδους αεροπορικών επιδρομών κατά στόχων στη Συρία κατά την εβδομάδα 4-11 Φεβρουαρίου, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, σημειώνοντας ότι κατά τις επιδρομές αυτές, καταστράφηκαν περίπου 1.900 στόχοι.

ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΑΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

 

Η Βόρεια Κορέα μετέδωσε σήμερα, πλάνα που δείχνουν τον ηγέτη της, Κιμ Γιονγκ Ουν, να ταξιδεύει με το ιδιωτικό του τζετ για να εποπτεύσει τις προετοιμασίες για την εκτόξευση ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς

Η ΑΘΗΝΑ ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΠΙΕΣΕΩΝ

 

Η Αθήνα μαζεύει πρόσφυγες και η Τουρκία ελέγχει το Αιγαίο. Η Γερμανία προωθεί στην σημερινή Σύνοδο της υπουργών Αμύνης του ΝΑΤΟ την πρόταση δημιουργίας συντονισμένων επιχειρήσεων νατοϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο για την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. από τις προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία προς την Ευρώπη.

«ΠΙΘΑΝΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ»

 

Για έναν «πιθανό υποστηρικτικό ρόλο» του ΝΑΤΟ στην προσπάθεια καλύτερης φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έκανε λόγο ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, διευκρινίζοντας ότι δεν θα πρόκειται για ανεξάρτητο ρόλο της Συμμαχίας.

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΡΑΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ISIS

 

Την εκτίμηση ότι οσονούπω το Χαλέπι θα απελευθερωθεί εκφράζουν ρωσικές πηγές και εμμέσως πλην σαφώς προαναγγέλλουν συνδυασμένη κίνηση των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων και των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων, εναντίον της Ράκα, της «πρωτεύουσας» των τζιχαντιστών του ISIS.

«ΑΝΥΠΑΚΟΗ» ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΜΠΛΟΚΟ» ΣΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ

 

Μπορεί οι επιτελείς στην Αστυνομία να προετοιμάζονται πυρετωδώς για να αποτρέψουν την κάθοδο των αγροτών με τα τρακτέρ τους στο Σύνταγμα, ωστόσο υπάρχει ένας κρυφός φόβος που μπορεί να τινάξει στον αέρα κάθε καλοσχεδιασμένο επιχειρησιακό σχέδιο. Τι ακριβώς φοβούνται οι επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας. Την αντίδραση των ίδιων των αστυνομικών. Άλλωστε ήδη οι συνδικαλιστές τους διαμηνύουν ότι δεν θέλουν να αντιπαρατεθούν με τους αγρότες.

ΜΕΓΑΛΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

 

Τη σφράγιση όλων των επιταγών της «Μαρινόπουλος» και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα καταστήματα της αλυσίδας στον Βόλο αποφάσισε η Συνεταιριστική Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ. Οι αποφάσεις ελήφθησαν σε έκτακτη συνεδρίαση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, αποφάσεις που δεν αποκλείεται να προκαλέσουν ντόμινο εξελίξεων συνολικά στο οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων.

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ FAST TRACK

  

Με συνοπτικές διαδικασίες «fast track» θα φέρει η κυβέρνηση σε μια διάταξη σε κύρωση νομοσχεδίου την υπόθεση του διαγωνισμού για τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών. Η σχετική διάταξη θα αναφέρει τον αριθμό τεσσάρων αδειών που θα δοθούν ενώ και το ποιος θα κάνει το διαγωνισμό.