Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΖΙΚΑ

 
Η νέα απειλή - Τι είναι;
Εξαπλώνεται ραγδαία στην Καραϊβική και την Λατινική Αμερική, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Αμερικής έχει εκδώσει ένα ειδικό δελτίο με το οποίο ενημερώνει τις γυναίκες να αποφεύγουν να ταξιδέψουν στις χώρες των εν λόγω ζωνών ειδικά στην περίπτωση που περιμένουν παιδί. Διαβάστε όλη την έρευνα ΕΔΩ....

 


ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

 

Έστω και καθυστερημένα, η κυβέρνηση συνειδητοποιεί ότι περιέρχεται σε κατάσταση πολιορκίας. Όταν ξεκίνησαν τα αγροτικά μπλόκα και οι διαδηλώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών, στο Μαξίμου θεωρούσαν ότι η κατάσταση ήταν πολιτικά διαχειρίσιμη.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΛΑΝΩΝ;

 

Περιορισμένης έκτασης η χθεσινή συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί, λόγω πένθους του δευτέρου. Οι συνολικές ποσότητες φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο επιτρέπουν τις εξαγωγές και προς Αίγυπτο και προς Ελλάδα. Μόνο με λύση του Κυπριακού η ενεργειακή συνεργασία με τους Τούρκους.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΤΣΙΠΡΑΣ – ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

 

Την κοινή διαπίστωση ότι το προσφυγικό δεν είναι ελληνικό πρόβλημα, αλλά ζήτημα που αφορά ολόκληρη την Ευρώπη, εξέφρασαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, κατά τον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες κατά την έναρξη της συνάντησης τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΑΝΙΚΑΝΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

 

Ηχηρό ράπισμα για τους Ευρωπαίους αποτελεί το editorial της εφημερίδας Financial Times καθώς τους εγκαλεί ευθέως για την αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ενωσης να διαχειριστεί την κρίση του προσφυγικού. Ειδικότερα τονίζει:

ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕ GREXIT

 

Τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα δεν έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο ενός πιθανού Grexit εξηγεί το Politico που στέκεται ιδιαίτερα στην εύθραυστη κυβερνητική συμμαχία των μόλις τριών εδρών στο ελληνικό κοινοβούλιο.

ΟΙ ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΟ ΣΙΝΑ

 

Ρώσοι ερευνητές υποψιάζονται ότι οι «Γκρίζοι Λύκοι» μπορεί να εμπλέκονται στην κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους της Metrojet, στο Σινά, τον Οκτώβριο. Η FSB, ρωσική μυστική υπηρεσία, υποψιάζεται ότι η τουρκική εθνικιστική οργάνωση είχε εμπλοκή στην τοποθέτηση βόμβας στο αεροσκάφος, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και 224 επιβαίνοντες σε αυτό.

ΑΥΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 

Το ασφαλιστικό ζήτημα είναι εθνικό θέμα και η συζήτηση για παρόμοια θέματα πρέπει να γίνεται με όρους σεβασμού στην αλήθεια», τονίζει το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ στην οποία αναφέρεται ότι με το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό έρχονται μειώσεις στις συντάξεις έως και 35%.

ΧΑΘΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ

 

Από το 2008 έως και σήμερα χάνονται ετησίως 400 εκατομμύρια ευρώ από την τηλεοπτική διαφήμιση, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς με τη διοίκηση του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος. Αυτό σημαίνει ότι έχουν «εξαφανιστεί» περισσότερα από 3 δισ ευρώ από τη διαφημιστική «πίτα» στα 8 χρόνια της ελληνικής κρίσης.

«ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ» ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ

 

Σε «κόκκινο συναγερμό» βρίσκεται η πολεμική αεροπορία στην Τουρκία, αναφέρει το Ria Novosti. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές αυτό το επίπεδο αφορά τη «διαθεσιμότητα των αεροσκαφών για κάθε πιθανή εξέλιξη» και τη δυνατότητα απάντησης των πιλότων σε εμπλοκή με εχθρικά αεροσκάφη χωρίς την έγκριση του διοικητή τους.