Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΟΝΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΕΚΘΕΣΗ - ΣΟΚ

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρίνει ότι η Ελλάδα «αμέλησε σοβαρά» τα καθήκοντά της όσον αφορά την εφαρμογή των κανόνων της Ζώνης Σένγκεν και δίνει στην Αθήνα διορία τριών μηνών προκειμένου να ελέγχει τα σύνορά της, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση οι άλλες χώρες της ζώνης ελεύθερης μετακίνησης θα κλείσουν τα σύνορά τους με την Ελλάδα.

ΑΓΝΟΕΙ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ Η ΣΥΡΙΑ

 

Η συριακή κυβέρνηση αγνόησε την πλειοψηφία των αιτήσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια σε 4,6 εκατομμύρια Σύρων και μόνο 620.000 έλαβαν τη βοήθεια, κατήγγειλε ο αρμόδιος συντονιστής του ΟΗΕ.

Η ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΓΟΝΑΤΙΣΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

Καθώς οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στους προϋπολογισμούς πετρελαιοπαραγωγικών χωρών, χώρες μέλη και μη μέλη του ΟΠΕΚ αρχίζουν να εξετάζουν το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής τους.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΤΡΩΟ ΑΦΜ ΑΜΚΑ ΑΣΜ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

 

Στην κατάργηση των διαφόρων μητρώων των πολιτών, τα οποία θα συγχωνευτούν σε ένα που θα καταχωρηθεί σε μία βάση δεδομένων, όπου θα έχουν πρόσβαση όλες οι υπηρεσίες τόσο του Δημοσίου όσο και της Αυτοδιοίκησης προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ ΠΓΔΜ

 

Για τον περιορισμό της ροής των προσφύγων. Επιστολή Γιούνκερ προς τον Σλοβένο πρωθυπουργό. Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας Politico. Μυστικό σχέδιο «αποκλεισμού» της Ελλάδας, που προβλέπει σφράγισμα των συνόρων της ΠΓΔΜ με τη χώρα μας, φέρεται να επεξεργάζεται η Κομισιόν, προκειμένου να περιορίσει τη ροή προσφύγων προς χώρες όπως η Γερμανία και η Αυστρία.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑΣ – ΚΟΜΙΣΙΟΝ

 

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιέρ Κάρλο Πάντοαν ανακοίνωσε σήμερα ότι επετεύχθη συμφωνία μεταξύ της χώρας και της Ευρωπαικής Επιτροπής, αναφορικά με τα μη εισπράξιμα ποσά που οι τράπεζες έχουν δανείσει σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Ιταλίας.

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΦΑΪΜΑΝ

 

«Μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο ζήτημα του ασύλου εξακολουθεί να παραμένει στην ημερήσια διάταξη και για να υπάρξει εφαρμογή του Δουβλίνου θα πρέπει, για παράδειγμα, να δημιουργηθούν στην Ελλάδα σε επαρκή αριθμό καταλύματα με ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΜΑΧΙΟΥ 12

 

Παρουσία του υπουργού Ενέργειας της Κύπρου Γιώργου Λακκοτρύπη, εκπροσώπων της BG και της Noble θα υπογραφεί σήμερα στο Υπουργείο Ενέργειας η τροποποίηση της σύμβασης του τεμαχίου 12 του κοιτάσματος Αφροδίτη με τη συμμετοχή και της BG.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΑΠΕΛΑΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΜΕ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ

 

Εγκρίθηκε σήμερα από τη γερμανική κυβέρνηση ένα σχέδιο νόμου με το οποίο θα επιτρέπεται η απέλαση των ξένων παραβατών ακόμη κι αν έχουν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης με αναστολή -μια αλλαγή που αποφασίστηκε έπειτα από τις επιθέσεις οι οποίες έχουν αποδοθεί σε μετανάστες την 31η Δεκεμβρίου.

«ΤΟΡΠΙΛΗ» ΔΝΤ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΟΜΣΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

 

Η ελληνική κυβέρνηση και οικονομικοί παράγοντες έχουν συμφωνήσει σε έναν τρόπο για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που επιδιώκουν οι διεθνείς πιστωτές. Ωστόσο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απορρίπτει τη συμφωνία και επιμένει ότι το βάρος των περικοπών πρέπει να βαρύνει τον μέσο Έλληνα, αναφέρεται σε δημοσίευμα της Huffington Post.