Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΗΜΕΡΕΣ ΙΜΙΩΝ

 
Με ανακοίνωση στις 29 Δεκεμβρίου 1995 προς την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών διατύπωσε και επισήμως τη θέση του ότι τα Ίμια αποτελούσαν «εσωτερικό τμήμα της Τουρκικής επικράτειας». Διαβάστε το Ιστορικό ΕΔΩ....



ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα, με νέα μπλόκα και κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό. Κλειστά παραμένουν τα Τέμπη, ενώ στήθηκαν νέα μπλόκα στην Ήπειρο. Υπενθυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε την πρόθεσή του να συναντηθεί με τους αγρότες, προκειμένου να ακούσει τα αιτήματά τους.

«ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

 

Από σήμερα (Δευτέρα) ξεκινά ο δεύτερος γύρος ελέγχων ( ίσως και ο τελευταίος) από τα τεχνικά κλιμάκια πριν την επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα.

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ 3.000 ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ

 

Η Βρετανία μπορεί να δεχτεί να φιλοξενήσει ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες που εκτοπίστηκαν λόγω του πολέμου στη Συρία και έχουν φτάσει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δήλωσε την Κυριακή μια υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης.

ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΠΛΗΡΕΣ

 

Για ποιο λόγο άραγε ο Τσακαλώτος ξιφουλκεί με τα σπασμένα ελληνικά του εναντίον του ΔΝΤ, την ίδια στιγμή που τα μπλόκα των αγροτών κλείνουν τους δρόμους και ξεσηκώνονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες;

ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΟΥΑΤΣΑ ΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΣΟΝ

 

Πρεμ Γουάτσα, Γουίλμπορν Ρος και Τζον Πόλσον αυτή την εβδομάδα θα βρεθούν εκτάκτως στην Αθήνα για λιγότερο από 48 ώρες. Το γεγονός, από μόνο του, συνιστά είδηση πρώτου μεγέθους, καθώς σπάνια τρεις κορυφαίοι head managers, παγκοσμίως, βρίσκονται ταυτόχρονα σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα – πολύ δε περισσότερο στην ελληνική.

ΘΑ ΤΥΠΩΝΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

 

Το Νομισματοκοπείο της Αυστραλίας έχει καλή φήμη διεθνώς. Εγκαινιάστηκε στις 22 Φεβρουαρίου 1965 από τον πρίγκιπα Φίλιππο και τυπώνει χρεόγραφα και νομισματικούς τίτλους. Σήμερα έχει τη δυνατότητα να «κόβει» δύο εκατομμύρια νομίσματα τη μέρα.

ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ ΤΟ 500ΕΥΡΩ!

 

Πριν από λίγους μήνες είχε αναφερθεί στους κόλπους της ΕΚΤ για πιθανή απόσυρση του χαρτονομίσματος των 500 € το οποίο είναι δύσχρηστο και αποτελεί πόλο φοροδιαφυγής.  Ο Μάριο Ντράγκι λοιπόν και η ομάδα που βρίσκεται παρά των πλευρών του θα προχωρήσει στην απόσυρση του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ για την καλύτερη διαχειρισιμότητα του νομίσματος.

ΟΙ ΗΠΑ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΝΕΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

 

Στις 18 Δεκεμβρίου 2015, βγήκε είδηση, ότι οι ΗΠΑ φτιάχνουν βάση στη Συρία μαζί με τους Κούρδους. Το Σάββατο πηγές του συριακού στρατού επιβεβαίωσαν την πληροφορία, αναφέροντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις κατασκευάζουν αεροπορική στρατιωτική βάση στη βορειοανατολική Συρία, στο συριακό Κουρδιστάν, όπου φιλοξενούνται κυρίως σύμβουλοι για τον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

ΡΩΣΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Δυο ρωσικά αποβατικά πλοία ονόματι «Αζώφ» και «Μινσκ» πλέουν κατάφορτα από πολεμικό υλικό στο Αιγαίο Πέλαγος με προορισμό την Συρία όπως αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.