Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


TΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ BILD

 
Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη για το 2016. Δημοσιογράφοι της γερμανικής εφημερίδας Bild ζήτησαν την άποψή του για μια σειρά από ζητήματα. Το Sputnik News έχει επιλέξει δέκα από τις πιο ενδιαφέρουσες απαντήσεις του Ρώσου προέδρου. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....
 


ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΠΡΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

 

Για κοινωνική δικαιοσύνη και ισονομία έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα από κοινού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, παρουσία της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη.

O ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ

 

Στις συνομιλίες του έλληνα πρωθυπουργού κυρίως με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την Κριστίν Λαγκάρντ κατά το Φόρουμ στο Νταβός αναφέρονται τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, δίνοντας βάρος εκτός από τα ζητήματα του ελληνικού μνημονίου και στις αναφορές για το προσφυγικό.

ΜΙΑ ΑΝΙΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

 

 Στη Μέση Ανατολή, της οποίας η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί, στρατηγικά, αναπόσπαστο μέρος στους σχεδιασμούς των μεγάλων δυνάμεων, είναι εξαιρετικά δύσκολο να παρακολουθεί και να αξιολογεί κανείς τις εξισορροπιστικές κινήσεις των διαφόρων δρώντων- κρατικών και μή- που συνεχώς διαγκωνίζονται για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.

Ο ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ «ΤΑΣΗ» ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ…

 

Η Ε.Ε, ξεκίνησε σταδιακά να οικοδομείται από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα και τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας, το 1957 με τη Συνθήκη της Ρώμης.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΝΕΛΑΒΕ 21 ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ"

 

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα διανοούμενους που υπέγραψαν ένα κείμενο με το οποίο ζητούν τον τερματισμό των αμφιλεγόμενων επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού στη νοτιοανατολική Τουρκία κατά των Κούρδων ανταρτών και των υποστηρικτών τους, το οποίο προκάλεσε την οργή του ισλαμοσυντηρητικού προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.  

ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

 

Δραστικές μειώσεις στις κύριες συντάξεις ζητούν οι θεσμοί, όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Εργασίας, μετά την τηλεδιάσκεψη που είχαν στελέχη του υπουργείου Εργασίας με τεχνικά κλιμάκια των θεσμών για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΥΜΑ TRAFFICKING

 

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) του Συμβουλίου της Ευρώπης καταδίκασε σήμερα την Ελλάδα διότι καθυστέρησε να αναλάβει δράση για να προστατεύσει μια Νιγηριανή, θύμα δικτύου διακίνησης ανθρώπων, από τα πρόσωπα που την εξανάγκαζαν να εκδίδεται επί δύο χρόνια.

ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ-ΜΟΣΧΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΙΤΒΙΝΕΝΚΟ

 

«Κατάφωρη και απαράδεκτη» παραβίαση του διεθνούς δικαίου χαρακτήρισε η Υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι τη δολοφονία του πρώην πράκτορα της KGB Αλεξάντερ Λιτβινένκο στο Λονδίνο με το ραδιενεργό ισότοπο πολώνιο-210.

ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

  
Πνίγηκαν ανοικτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας, στην προσπάθειά τους να περάσουν στα ελληνικά νησιά. Νέα τραγωδία έλαβε χώρα στα νερά του Αιγαίου, όταν σκάφος που μετέφερε πρόσφυγες ανατράπηκε ανοικτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας, ενώ επιχειρούσε να διασχίσει το πέλαγος και να φτάσει στα ελληνικά νησιά.