Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

 
Σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην εκπομπή «Ιστορίες» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών είπε μάλιστα ότι η Αθήνα είχε έλθει σε συμφωνία με την Κίνα για δανειακή στήριξη, όμως η συμφωνία «ανετράπη [...] με ένα τηλεφώνημα από το Βερολίνο» στο Πεκίνο. Δείτε το Video ΕΔΩ....
 


ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΦΗΓΗΜΑΤΩΝ

 

Στις 14 Ιανουαρίου, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Frank-Walter Steinmeier έδωσε την εναρκτήρια ομιλία του στον ΟΑΣΕ, του οποίου θα προεδρεύει το Βερολίνο στη διάρκεια του 2016.

ΤΟΥ ΝΤΑΒΟΣ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

 

Στο κοσμοπολίτικο χειμερινό θέρετρο της Ελβετίας, ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει «ραντεβού» με την ελίτ της παγκόσμιας πολιτικής και οικονομίας σε μία ακόμη προσπάθεια να προωθήσει το ελληνικό ζήτημα διεθνώς, προβάλλοντας τις θέσεις της κυβέρνησης και αναζητώντας ισχυρές συμμαχίες ως προς την πρώτη αξιολόγηση και την έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του χρέους. 

ΜΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ

 

“Για την General Electric οι βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή στην Πολωνία φέρνουν κάτι περισσότερο από αναστάτωση. Το αποτέλεσμα μπορεί να της κοστίσει 700 εκατομμύρια δολάρια» The Financial Times. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει στο στόχαστρο ένα μέχρι πρότινος ευνομούμενο κράτος και όχι για τους προφανείς λόγους.

Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΤΡΙΠΛΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

 

Η Ελλάδα διέρχεται σήμερα μία από τις κρισιμότερες φάσεις της σύγχρονης ιστορίας της. Αντιμετωπίζει μία οικονομική κρίση, την οποία δεν μπορεί να διαχειρισθεί με εθνικές πολιτικές. Η οικονομική, διπλωματική και αμυντική αποδυνάμωση της χώρας επιδεινώνει τη θέση των εθνικών της θεμάτων και δημιουργεί μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια του ελληνικού εθνικού χώρου.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΔΝΤ

 

Αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό προκαλούν νέα έγγραφα που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, βάσει των οποίων ο Πολ Τόμσεν με την στήριξη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κινητοποιείται για την επιβολή νέου μνημονίου!

120 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΑΙ 70 ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΜΑΧΕΣ ΣΤΗ ΝΤΕΙΡ ΑΛ ΖΟΥΡ

 

Αμείωτες και πολύνεκρες μαίνονται οι μάχες στη συριακή πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ, στην ανατολική Συρία, την οποία πολιορκεί μανιωδώς το Ισλαμικό Κράτος και την υπερασπίζονται κυβερνητικές δυνάμεις και φιλοκυβερνητικοί εθελοντές.

ΚΑΘΙΕΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΕΕ

 

Τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης έδωσε εντολή να κινηθεί η διαδικασία ώστε να καθιερωθεί η τουρκική γλώσσα ως γλώσσα της ΕΕ!

ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ;

 

Για «καυτό» παρασκήνιο κάνουν λόγο σχετικά με τις διαφωνίες μελών του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό. Με αφορμή μάλιστα, τους διορισμούς συγγενών και τα σκάνδαλα των τελευταίων ημερών, φαίνεται πως η κ.ο του ΣΥΡΙΖΑ, έχει χωριστεί σε ομάδες. 

Η ΕΥΡΩΠΗ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ!

 

«Αξιωματούχοι της ΕΕ δηλώνουν ότι η Ευρώπη βουλιάζει». Με αυτή την αναγγελία τιτλοφορείται ενδιαφέρον δημοσίευμα του εγκυρότατου και εξω-συστημικού αμερικανικού οικονομικού πρακτορείου Zero Hedge.