Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

 

Μειώνονται τα αποθέματα πυρηνικών όπλων σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη στη Στοκχόλμη, με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ρωσία να μειώνουν το συρρικνώνουν το πυρηνικό τους «οπλοστάσιο».

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ EURO WORKING GROUP ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

 

Στο επίκεντρο του Euro Working Group (ομάδα εργασίας των 18 εκπροσώπων των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης) που διεξάγεται σήμερα στις Βρυξέλλες και της Οικονομικής και Νομισματικής (εκπρόσωποι των 28 της ΕΕ) που συνεδριάζει αύριο, θα βρεθεί η πορεία της εκτέλεσης του ελληνικού προγράμματος και τα επόμενα βήματα, περιλαμβανομένου και του ασφαλιστικού.

ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ

 

«Το διάλειμμα τελείωσε, τα κεφάλια μέσα»!!! Για δεν γνωρίζουν, η πρόταση αυτή προέρχεται από ένα παλιό ανέκδοτο, όπου κάποιος πηγαίνει στην κόλαση και ο Βελζεβούλ επειδή ήταν πολύ κακός άνθρωπος του επιτρέπει να διαλέξει σε ποιο δωμάτιο θέλει να μπει.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 42 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ

 

Mετά από 42 ολόκληρα χρόνια, πιστοί από κάθε γωνιά της Κύπρου, γιόρτασαν τα Θεοφάνεια στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας “Αμμόχωστος η Πόλη μας”, Παύλος Ιακώβου, στους εορτασμούς παρευρέθηκαν γύρω στα 1200 άτομα. 

ΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΒΑΛΕ ΛΟΥΚΕΤΟ

 

“Λουκέτο» έβαλε μεγάλη ελληνική εταιρεία, που ήταν και εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο λόγος για την «Κούμπας Συμμετοχών». Όπως ανακοινώθηκε η διάλυση και η εκκαθάριση της εταιρείας θα γίνει άμεσα, μέσα στον Ιανουάριο. Αιτία της καταστροφής ήταν τα κόκκινα δάνεια της εταιρείας, που σύμφωνα με το Capital.gr έφταναν στα 138,5 εκατ. ευρώ.

ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

Τρία πράγματα θα πρέπει να ανησυχούν την παγκόσμια οικονομία σύμφωνα με τον αρθρογράφο Μάρτιν Βολφ: Οι πόλεμοι, τα πληθωριστικά σοκ και οι χρηματοπιστωτικές κρίσεις. Κάποιοι αναλυτές εκτιμούν ότι ο υψηλός πληθωρισμός πρέπει να προκύψει από την επέκταση των ισολογισμών των κεντρικών τραπεζών, όμως σύμφωνα με τον Wolf αυτή η προσέγγιση είναι λανθασμένη.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΤΡΕΙΣ ΚΟΥΡΔΙΣΕΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΕΣ


Τρεις Κούρδισες ακτιβίστριες δολοφόνησαν εν ψυχρώ Τούρκοι αστυνομικοί στην πόλη Σιλόπι, της επαρχίας Σιρνάκ, σύμφωνα με κουρδικές πηγές. Οι δολοφονημένες είναι η Σεβέ Ντεμίρ, μέλος του κουρδικού κόμματος ΒDP, η Πακιζέ Ναγίρ, μέλος του λαϊκού συμβουλίου του Σιλόπι και η Φάτμα Ουγιάρ, μέλος της Ένωσης Ελευθέρων Γυναικών, σύμφωνα με το ARA News.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΜΒΑ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΛΟΙ;

 

Η βόμβα υδρογόνου, όπως λέγεται, αναπτύχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 50, και από την Αμερική και από την Ρωσία, και μέχρι σήμερα αποτελεί ίσως το ισχυρότερο όπλο μαζικής καταστροφής στον πλανήτη. Γνωστή διεθνώς και ως H-Bomb (Hydrogen Bomb), συγκριτικά είναι 100 έως και 1.000 φορές πιο καταστροφική απ’ ό,τι μια απλή ατομική βόμβα σχάσης.