Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


«ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Μνήμες από το πρόσφατο Μνημονιακό παρελθόν ξύπνησε η απόφαση της κυβέρνησης να «μεταθέσει» την ψήφιση του νομοσχεδίου  για το παράλληλο πρόγραμμα κοινωνικών παροχών. Η κυβέρνηση όπως αιφνιδιαστικά αποφάσισε να καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο, το ίδιο αιφνιδιαστικά αναγκάστηκε να το αποσύρει μετά από ασφυκτικές πιέσεις που δέχτηκε από τους δανειστές.

ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΧΟΚΕΪ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΛΑΛΟΥΜ

 

Με καθυστέρηση μίας ημέρας παραδόθηκε στην Εταιρεία Αξιοποίησης Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΑΔ) το γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο, που για 13 ημέρες έγινε προσωρινό καταφύγιο για μετανάστες.

ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΦΥΛΑΧΘΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

 

Την ανάγκη αποτελεσματικότερης φύλαξης των συνόρων της ζώνης Σένγκεν υπογράμμισαν σήμερα από τις Βρυξέλλες, λίγο μετά το τέλος της συνόδου κορυφής της ΕΕ, οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντόναλντ Τουσκ και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ E.E Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Μια σειρά "αντικειμενικών εμποδίων, που δεν έχουν αλλάξει" για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, παραθέτει στο σημερινό κεντρικό σχόλιο της αυστριακής εφημερίδας "Der Standard", με τίτλο "Η Τουρκία δεν θα γίνει μέλος της ΕΕ", ο βοηθός αρχισυντάκτης της, εφημερίδας, Χανς Ράουσερ.

ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΑ CAPITAL CONTROLS

 

«Δώρο» για τις γιορτές που έρχονται, προσανατολίζεται να προσφέρει η ΕΚΤ και το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών που σχεδιάζει την περαιτέρω χαλάρωση των capital controls, μετά την υπερψήφιση και του νέου πακέτου προαπαιτούμενων που θα ξεπαγώσουν την υποδόση του 1 δισ. ευρώ.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΕΝΑ BREXIT

 

Οι Βρυξέλλες στοχεύουν στην επίτευξη μιας δίκαιης συμφωνίας η οποία θα προσφέρει διέξοδο στα περίπλοκα ζητήματα που τίθενται όσον αφορά στο μέλλον της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«ΠΡΟΔΟΤΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΣΑΡΙΝ ΣΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ»

 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε σήμερα «προδότη» έναν βουλευτή του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Ερέν Ερντέμ, ο οποίος τη Δευτέρα κατήγγειλε, μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT, ότι η τουρκική κυβέρνηση διευκόλυνε την απόκτηση του άκρως τοξικού αερίου σαρίν από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Xαλιφάτου στη Συρία.

O ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΛΕΙ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ

 


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε εκ νέου σήμερα το Κογκρέσο, όπου κυριαρχούν οι Ρεπουμπλικάνοι αντίπαλοί του, να άρει το εμπάργκο σε βάρος της Κούβας που είχε επιβληθεί το 1962, μιλώντας ανήμερα της επετείου της ιστορικής αποκατάστασης των διμερών διπλωματικών σχέσεων της Ουάσινγκτον με την Αβάνα.

Η Ε.Ε. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Να επιταχυνθούν οι προσπάθειες για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ευρωζώνης υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ε.Ε., στην καθιερωμένη προ των συνόδων κορυφής επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ηγέτες.