Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

  
            Διαβάστε το Μήνυμα ΕΔΩ....



ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΨΗΦΙΖΕΙ

 

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου η Ισπανία ψηφίζει. Είναι η τελευταία εκλογική αναμέτρηση στην Ευρώπη για το 2015. Η αναμέτρηση που κλείνει, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, έναν εκλογικό κύκλο, που άνοιξε λίγο μετά την πρωτοχρονιά, με τις ελληνικές εκλογές.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ ΤΟ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΤΩΝ ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΩΝ ΚΑΙ ΒΟΣΠΟΡΟΥ

 

•Η πρόσφατη εσκεμμένη κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού  Su-24 από τουρκικά μαχητικά F-16 κοντά στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας η οποία στοίχισε την ζωή ενός εκ των δύο πιλότων του αεροσκάφους  και ενός Ρώσου Πεζοναύτη που επέβαινε στο ελικόπτερο διάσωσης, ανέβασε στο κατακόρυφο την ένταση στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, επανέφερε στο προσκήνιο την μεγάλη γεω-πολιτική και στρατηγική σημασία των Στενών των Δαρδανελίων-Βοσπόρου  και άνοιξε το περίπλοκο θέμα της  ναυσιπλοΐας  μέσω αυτών.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΜΕΣΑ

 

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού από την Χίο.«Η Ελλάδα σήμερα εκπληρώνει την βασική της υποχρέωση απέναντι σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρόβλημα.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

 

Δημοσιεύθηκε σήμερα η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που υποχρεώνει την κυβέρνηση να εκδώσει υπουργική απόφαση για την πανελλαδική από την 21η Μαΐου 2015 αναδρομική αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

 

Ενδιαφέρον για προμήθεια αμερικανικού φυσικού αερίου στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων – ΝΑ Ευρώπης, αλλά και για συμμετοχή στην επένδυση για την κατασκευή της πλωτής εγκατάστασης υγροποιημένου φυσικού αερίου που σχεδιάζεται στη Αλεξανδρούπολη, εξέφρασαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου τα στελέχη της αμερικανικής εταιρίας Cheniere.

MERCEDES ΚΑΙ BMW ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ;

 

Μετά το σκάνδαλο με τις παραποιημένες τιμές των εκπομπών ρύπων σε πετρελαιοκίνητα της Volkswagen, εγείρονται υποψίες και εναντίον άλλων γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών. BMW και Daimler (Mercedes) απειλούν με κυρώσεις, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle..

ΗΠΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΑΝ ΕΚΤΟΣ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Ολική ανατροπή στην κρίση στη Συρία. Οι ΗΠΑ τα βρήκαν πλήρως με τη Ρωσία για το πώς θα τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία και συμφώνησαν ότι ο Μπασάρ Αλ Άσαντ δεν πρέπει να ανατραπεί πολεμικά αλλά να κριθεί πολιτικά από τον λαό της Συρίας.