Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ

 

Πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση να κινήσει τις διαδικασίες έκδοσης νέων ταυτοτήτων υψηλής ποιότητας και ασφάλειας ασκεί η Αμερική. Ο φόβος για διελεύσεις τζιχαντιστών σε Ευρώπη και Η.Π.Α. με πλαστά έγγραφα σε συνδυασμό με στοιχεία που δείχνουν ότι περίπου 300 άτομα προσπάθησαν να εισέλθουν στην Αμερική το 2013 και το 2014 με παραχαραγμένα ελληνικά διαβατήρια έχουν κάνει τους Αμερικανούς αξιωματούχους να εντείνουν τις… οχλήσεις τους προς την ελληνική πλευρά.

«ΑΓΚΑΘΙΑ» ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΔΜΗΕ

 

Στην Αθήνα είναι από σήμερα για μία αποστολή τεσσάρων ημερών οι επικεφαλής των θεσμών έχοντας φρέσκια την χθεσινή “εντολή” του Eurogroup για άμεση συμφωνία επί των 13 προαπαιτούμενων που θα ξεκλειδώσουν το 1 δισ. ευρώ.

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

 

Αναφερόμενος στην ανάγκη συνεννόησης στην χώρα τόνισε ότι στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα για τον τόπο, όπως το προσφυγικό ή το ασφαλιστικό θα πρέπει να υπάρξουν ευρύτερες συναινέσεις.

ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΣΙΠΡΑ - ΣΙΣΙ

 

Το ενεργειακό και οι περιφερειακές εξελίξεις θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει σήμερα και αύριο στην Αθήνα ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΙΛΑΜΕ;


Για πολλές δεκαετίες στην Ελλάδα, το δυνατό χαρτί της Αριστεράς ήταν ότι κόμιζε μια πίστη – οι άνθρωποι της Αριστεράς πίστευαν σε κάτι, πέρα από το εγωτικό τους συμφέρον. Είχαν όραμα, πάλευαν για κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοκρατία, ελευθερία από τους εξαναγκασμούς που επιβάλλουν οι ανεξέλεγκτες οικονομικές ανισότητες.

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ Η ΠΑΡΑΝΟΗΣΗ;

 

Ζούμε ακριβώς σε μια εποχή που η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει κάθε πτυχή της ζωής και της καθημερινότητάς μας. Άνθρωποι κάθε ηλικίας παρακολουθώντας τις εξελίξεις σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο χάνουν την αισιοδοξία τους και την οποιαδήποτε διάθεση δημιουργίας.

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΤΟΥ ISIS ΛΕΕΙ Η HANDELSBLATT

 

Επίθεση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον γιο του για τις σχέσεις του με το Ισλαμικό Κράτος εξαπολύει η γερμανική Handelsblatt, χαρακτηρίζοντας τον Μπιλάλ Ερντογάν ως τον υπουργό Πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους.

ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

 

Σημαντικές μειώσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού για το 2016, με περιορισμό των λεγόμενων μονοπωλιακών χρεώσεων, αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Πρόκειται για τις χρεώσεις που αφορούν τη χρήση των Δικτύων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και το Τέλος Μείωσης Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) που επιδοτεί μεταξύ άλλων την παραγωγή ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές.

ΜΑΤΩΝΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Η εκροή κεφαλαίων από την Τουρκία φαίνεται να συνεχίζεται, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, καθώς οι ξένοι απέσυραν 7,6 δισ. δολάρια το 2015 από επενδύσεις που είχαν κάνει στη χώρα. Σύμφωνα με τους οικονομολόγους και τους αναλυτές της Capital Economics και της SEB, αναμένονται περαιτέρω ρευστοποιήσεις και υποχώρηση της τουρκικής λίρας, που ήδη κινείται προς τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση της από το 2008. 

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!

 

Οι Σύροι πρόσφυγες παίρνουν το δρόμο της επιστροφής σταδιακά, τον ίδιο δρόμο που τους έφερε στην Ευρώπη και το κάνουν μεταξύ άλλων λόγων και εξαιτίας των καλών νέων που φτάνουν από την πατρίδα τους.