Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΠΟΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΦΟΡΟΥΝ

 

Στην απελευθέρωση από την προσεχή Δευτέρα 2 Νοεμβρίου όλων των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης που είχν ανασταλεί λόγω capital controls, όπως οι πλειστηριασμοί, προχώρησε η κυβέρνηση.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΓΙΑΤΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΚΟΙΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Απαντήσεις σε μια σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση του προσφυγικού από την πλευρά της Ελλάδος έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην «ώρα του πρωθυπουργού» στη Βουλή.

Η ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ ΣΤΗ ΝΔ

 

Επανέρχεται στο προσκήνιο της γαλάζιας κούρσας διαδοχής το σενάριο της πραγματοποίησης μιας κατ´ αντιπαράσταση «εξέτασης» των τεσσάρων υποψηφίων, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πιέζει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να δεχθεί την πρόκληση για μια τηλεμαχία, στέλνοντας μάλιστα και τελεσίγραφο να απαντήσει μέσα στις επόμενες ώρες.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΟΤΙ ΤΗΣ ΣΤΕΛΝΕΙ... ΚΡΥΦΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!

 

Σκληραίνει τη ρητορική της σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα η Γερμανία, δεσμευόμενη να αυξήσει τις απελάσεις μεταναστών και κατηγορώντας τη γειτονική Αυστρία ότι πιέζει τους πρόσφυγες να περνούν τα κοινά αυστρο-γερμανικά σύνορα αφού σκοτεινιάσει, μία αλλαγή στάσης που (διόλου τυχαία). 

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Ο μύθος του Χότζα είναι γνωστός. Η οικογένειά του παραπονέθηκε ότι στο μικρό σπίτι που έμεναν δεν υπήρχε αρκετός χώρος. Ο Χότζας έβαλε μέσα στο σπίτι όλα τα ζώα που είχε στη φάρμα. Κάθε μέρα έβγαζε και ένα. Η οικογένεια άρχισε σιγά – σιγά να ανακουφίζεται, μέχρι που όταν έμειναν ξανά χωρίς κανένα ζώο στο σπίτι ήταν απόλυτα ευχαριστημένοι.

ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

 

Από τις 4 Οκτωβρίου, όταν και έγιναν οι βουλευτικές εκλογές, η Πορτογαλία βρίσκεται εν μέσω μιας πολιτικής κρίσης. Η αδυναμία του Πάσος Κοέλιο να κατακτήσει την αυτοδυναμία και η άρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος να συμφωνήσει σε λύση “μεγάλου συνασπισμού” δημιούργησαν μια έκρυθμη πολιτικά κατάσταση με αποτέλεσμα να επιτευχθεί ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης μόνο 3 εβδομάδες αργότερα.

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ

 

Μετά από την ανακοίνωση του βρετανικού MI5 σχετικά με τους φόβους για ενδεχόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη, τώρα και η Ρωσία δείχνει να συμμερίζεται τους ίδιους φόβους, με την διαφορά πως πρώτος στόχος των τζιχαντιστών πρόκειται να αποτελέσει η Κεντρική Ασία.

ΔΙΝΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ GREXIT ΤΟΥ...ΣΟΙΜΠΛΕ!

 

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, απαντώντας σε ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, βάζει τέλος στις φήμες περί Grexit. «Η ΕΚΤ είναι η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας. Το Ευρωσύστημα και η Τράπεζα της Ελλάδας, στήριξαν και θα συνεχίζουν να στηρίζουν, τις ελληνικές τράπεζες, ώστε αυτές να χρηματοδοτούν την ελληνική οικονομία», υπογραμμίζει ο κ. Ντράγκι.