Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Ο ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ «ΚΑΥΤΟΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

 

Το Νοέμβριο δείχνουν να έχουν μεταφερθεί οι υποχρεώσεις του Οκτωβρίου όσον αφορά στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, καθώς ο πρώτος κύκλος διαπραγματεύσεων, διάρκειας τριών ημερών, δεν κατέληξε στην επίλυση κάποιων εκ των ζητημάτων που συζητήθηκαν.

ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΑΦΥΠΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΑ

 

Πολλοί δημοσιογράφοι έθεσαν το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων των ρωσικών επιδρομών στη Συρία, πολλές από αυτές τις επιδρομές επικεντρώθηκαν στην επαρχία της Ιντλίμπ  μέσα στην οποία δεν υπάρχει παρουσία του ΙΚ. Οι Ρώσοι όμως έχουν τους λόγους τους, οι οποίοι είναι προφανείς, για να χτυπήσουν αυτή την περιοχή.

ΛΑΟΣ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ

 

Πρόσφατα είχαμε την εθνική γιορτή της Γερμανίας για τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ενοποίηση των δύο Γερμανιών. Αυτή η ενοποίηση αποτελούσε το πρώτο καθοριστικό βήμα για την άνοδο του Δ' Ράιχ, που ολοκλήρωσε το όραμα του μακαρίτη Αδόλφου: Την κυριαρχία της Γερμανίας στον ευρωπαϊκό χώρο.

ΟΥΧΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΣΑΝΔΑΛΟΥ

 

Όταν ο Φειδίας κάλεσε στο εργαστήριό του έναν σανδαλοποιό να τον συμβουλευθεί για τα σανδάλια του αγάλματος της θεάς Αθηνάς που σχεδίαζε, ο σανδαλοποιός άρχισε να του κάνει υποδείξεις για τον χιτώνα της θεάς. Τότε ο Φειδίας του απάντησε: Ουχί πέραν του σανδάλου.

Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΕΣΤΕΙΛΕ 1.239 ΘΑΝΑΤΟΠΟΙΝΙΤΕΣ ΩΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Ένα άκρως απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, που διέρρευσε στον Τύπο, αναφέρει πώς η ισλαμιστική σουνιτική μοναρχία έστειλε κρατούμενους των φυλακών της, καταδικασμένους σε θάνατο με την ποινή του αποκεφαλισμού, να πολεμήσουν ως τζιχαντιστές στη Συρία και με ποια ανταλλάγματα.

ΕΧΟΥΝ ΘΥΜΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

Πολλά μέλη από τη βάση των Χριστιανοδημοκρατών διέπονται από θυμό απέναντι στην καγκελάριο Μέρκελ για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. O B. Σόιμπλε προειδοποιεί για τον κίνδυνο εσωκομματικής κρίσης, αναφέρει το Spiegel.

Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

 

«Αριστερά στην κυβέρνηση δεν σημαίνει μόνο μια νέα κυβερνητική αντίληψη για την αναδιοργάνωση της κοινωνίας αλλά μια νέα κυβερνητική πράξη», αναφέρει μεταξύ άλλων σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

ΕΚΤΟΣ ΕΣΡ Η ΛΙΝΑ ΑΛΕΞΙΟΥ

 

Αλλάζει σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΡ η κυβέρνηση, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Σύμφωνα με τις αλλαγές που ανήγγειλε πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, καταργείται ο νόμος που προβλέπει την ανανέωση της θητείας των μελών του ΕΣΡ, γεγονός που σημαίνει ότι η πλειοψηφία των μελών της σημερινής διοίκησης αποχωρεί την επόμενη ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου.