Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΠΥΡΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

 

Με τις διαβουλεύσεις μεταξύ του κουαρτέτου και της κυβέρνησης να φτάνουν στα όρια όσον αφορά στο θέμα της προστασίας πρώτης κατοικίας και των «κόκκινων» δανείων, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να αναζητηθεί πολιτική λύση, προκειμένου να μην βρεθεί χωρίς «ασπίδα προστασίας» απέναντι στους πλειστηριασμούς η πλειονότητα των κόκκινων δανείων.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΛΑΝΤ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, έφτασε στο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγο μετά τις 17.00  εχθές όπου τον υποδέχτηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου θα διαρκέσει δύο ημέρες, ενώ κατά τη διάρκειά της θα μιλήσει και στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Η ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ

 

«Αυτά που μπορούν να αγοράσουν οι γαλλικές εταιρείες στην Ελλάδα» τιτλοφορείται δημοσίευμα της γαλλικής Le Figaro, με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου Ολάντ στη χώρα μας. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Ελλάδα έχει ενισχύσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων- ωστόσο η Γαλλία φτάνει με καθυστέρηση στη «μάχη», καθώς η Κίνα και η Γερμανία έχουν προηγηθεί, στο λιμάνι του Πειραιά και στα περιφερειακά αεροδρόμια αντίστοιχα.

ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Η ΡΩΣΙΑ

 

Ο Χένρι Κίσινγκερ υποστήριξε ότι η παρέμβαση της Ρωσίας μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της τάξης στη Μέση Ανατολή, που κυριαρχούσαν κάποτε εξ ολοκλήρου οι ΗΠΑ. "Η καταστροφή του ISIS είναι περισσότερο επείγουσα από την ανατροπή του Μπασάρ Άσαντ," δήλωσε ο ηλικιωμένος πολιτικός των ΗΠΑ, ο οποίος υπηρέτησε ως υφυπουργός των Προέδρων Ρίτσαρντ Νίξον και Τζέραλντ Φορντ, στην εφημερίδα Wall Street Journal την Παρασκευή.

Η ΙΡΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΜΑΧΙΜΕΣ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

 

Τον ολοένα και σημαντικότερο ρόλο που διαδραματίζει το Ιράν στον συριακό εμφύλιο αποκαλύπτει η νέα επίθεση που εξαπέλυσαν πρόσφατα οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος σε περιοχές νότια της περιφέρειας του Χαλεπίου οι οποίες ελέγχονται από τους αντάρτες, τονίζει σε άρθρο του το BBC.

ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ

 

Αποκαλυπτικούς διαλόγους, που δίνουν μια ιδέα σχετικά με την εμπλοκή μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών όσον αφορά στο ζήτημα των πλειστηριασμών.  Ξένα κερδοσκοπικά funds και πολυεθνικές εταιρείες διαχείρισης ακινήτων κρύβονται πίσω από την εμπλοκή με τους δανειστές, που ζητούν άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.Χαρακτηριστικοί είναι οι διάλογοι μεταξύ των κ.κ. Τσακαλώτου και Σταθάκη και των επικεφαλής του κουαρτέτου.

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙΣ

 

Συνταρακτικά πράγματα συμβαίνουν στην νότια αυτή άκρη της Ευρώπης. Με τις ευλογίες μάλιστα της υποτιθέμενα φιλελεύθερα δημοκρατικής Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει χάσει κι αυτή τον βηματισμό της. Αυτό που χάνεται στην Ελλάδα είναι η δημοκρατία και ο σεβασμός στους θεσμούς. Στο όνομα της ταξικής πολιτικής, από την μία πλευρά, και του άγχους να μην χαθούν ψήφοι, από την άλλη, θυσιάζονται αρχές, αξίες και δημοκρατικές ευαισθησίες.

ΠΟΙΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ!

 

Την έντονη κινητικότητα σε επιχειρηματικό επίπεδο προκαλεί η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες το ερχόμενο Σάββατο. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του CRASHonline ήδη έχουν διαμορφωθεί τα επιχειρηματικά σχήματα που θα διεκδικήσουν από μία άδεια καναλιού, προκαλώντας σεισμό στον τηλεοπτικό χάρτη της χώρας.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΑΜΟΥΘ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

 

Δύο από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους στη χώρα, η Coca-Cola Hellenic και ο ΟΤΕ, έρχονται κοντά μέσα από μια σημαντική αναπτυξιακή συνεργασία για την εγκατάσταση και λειτουργία Data Center στην Ελλάδα, ένα έργο ύψους 43 εκατ ευρώ.

ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΕ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ


Το Κατάρ δήλωσε ότι θα μπορούσε να εμπλακεί πολεμικά στη Συρία, ως απάντηση στη ρωσική πολεμική επιχείριση στο πλευρό της συριακής κυβέρνησης, ωστόσο, αποσαφήνισε ότι θα προτιμούσε μια πολιτική λύση στην κρίση.

ΕΝΟΠΛΟΙ ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΙ ΧΤΥΠΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Επιθέσεις ένοπλων μασκοφόρων σε βάρκες που μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες στο Αιγαίο και θέτουν τις ζωές τους σε κίνδυνο καταγγέλλει σε έκθεσή της η μη κυβερνητική οργάνωση «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» («Human Rights Watch»).

Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ «ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΕΥΕΤΑΙ» ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

Οι ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία θα εντείνουν τον πόλεμο στη χώρα, ο οποίος μπορεί να τερματιστεί μόνο εάν αποχωρήσει χωρίς όρους από την εξουσία ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ, έκρινε ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Άντελ Αλ Τζουμπέιρ πριν από συνάντησή του με τους ομολόγους του των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Τουρκίας.