Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΤΑ 1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΥΞΑΝΕΙ Η ΠΙΣΤΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

 

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) θα επιδιώξει να αυξήσει τις νέες χορηγήσεις δανείων στην Ελλάδα στα 3 δισ. ευρώ ετησίως από 2 δισ. ευρώ και θα στείλει μία μεγαλύτερη ομάδα (στελεχών της) στη χώρα, δήλωσε ο πρόεδρός της Βέρνερ Χόιερ στο πρακτορείο Bloomberg.

Ο "ΜΗΝΑΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΤΟΣ" ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ

 

Καθώς ο "μήνας του μέλιτος" τελειώνει και οι κυνόδοντες της κυβέρνησης ετοιμάζονται να πιάσουν δουλειά, μαθαίνουμε ότι υπήρχε και Σχέδιο Β που συζητούσε το επιτελείο Τσίπρα στην περίπτωση που θα υπήρχε ρήξη. Το Σχέδιο αυτό μας το εκθέτει ένα από γνωστά ρεπορτάζ της, η ναυαρχίδα της κατοχικής ενημέρωσης Καθημερινή της Κυριακής.

AΝΑΓΚΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ

 

Η μόνιμη θεματική την οποία αναδεικνύουν όλοι οι απογοητευμένοι αντιμνημονιακοί είναι η «προδοσία» του Τσίπρα απέναντι στο «αντιστασιακό» ΟΧΙ του δημοψηφίσματος. Κόμματα, ομαδούλες, άτομα, γενικότερα όλος ο χώρος της αριστεράς, εκτός της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ακόμα και στο ίδιο το εσωτερικό του , από ένα μέρος των «53»–, επιμένει από το πρωί μέχρι το βράδυ σε αυτό το επιχείρημα.

H ΜΟΣΧΑ ΖΗΤΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ "ΑΔΕΙΑ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗΣ ΡΩΣΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ"

 

Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας να δώσει διευκρινίσεις για την απόφαση που φέρεται να έλαβε η βρετανική ηγεσία να δώσει στους Βρετανούς πιλότους που συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος να καταρρίπτουν ρωσικά αεροσκάφη.

ΤΩΡΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Η Εθνική κυριαρχία βρίσκεται πάνω σε "τεντωμένο" σκοινί όπως προκύπτει από δηλώσεις σε Βρυξέλλες και Βερολίνο όσον αφορά τη φύλαξη  των ελληνοτουρκικών συνόρων και την κοινή δράση Τουρκίας-Ελλάδας για τις περιπολίες.

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΘΥΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

 

Αλλάζει η νομοθεσία και για τις θυρίδες στις τράπεζες με το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, και πλέον η πολιτεία θα έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει έσοδα στο πλαίσιο του περιορισμού της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς και από όσα «κρύβουν» οι φοροφυγάδες στις τραπεζικές θυρίδες τους.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΑΡΡΕΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

 

Το Ισλαμικό Κράτος θα μπορούσε να ευθύνεται για τη διπλή πολύνεκρη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα, σύμφωνα με δύο κορυφαίες τουρκικές πηγές της Αστυνομίας που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters.

ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

 

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες σ όλη τη Ελλάδα και δηλώνουν έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας κατά των προωθούμενων φορολογικών μέτρων που τους θίγουν.