Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ

 

Κυρίες και κύριοι,
Είναι πολύ σημαντικό, ότι η «Αναπτυξιακή ατζέντα για μετά το 2015» αντιμετωπίζει τις αλληλένδετες προκλήσεις της εξάλειψης της φτώχειας και της επίτευξης της αειφόρου ανάπτυξης, καθιερώνοντας ένα ενιαίο σύνολο νέων στόχων που απαιτούν ισορροπία ανάμεσα στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική διάσταση της ανάπτυξης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

 
Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ....
 


ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ

 

Συζήτηση με τον Μπιλ Κλίντον, στο ετήσιο συνέδριο του ιδρύματός του. "Οι εταίροι μας θα πρέπει να υλοποιήσουν την δέσμευσή τους για το χρέος της Ελλάδας, με στόχο να επαναφέρουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και να έρθουν επενδύσεις στην χώρα προκειμένου να μπούμε στο δρόμο της ανάπτυξης" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Clinton Global Initiative στη Νέα Υόρκη.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΟΤΙ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι παρέχουν βοήθεια στους Σύρους τζιχαντιστές, χαρακτηρίζοντάς την παράνομη και αναποτελεσματική, υποστηρίζοντας ότι οι άνδρες αυτοί, αφού εκπαιδευτούν από τους Αμερικανούς, φεύγουν για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος μαζί με τον οπλισμό με τον οποίο τους έχει εφοδιάσει η Ουάσιγκτον.

ΠΟΙΑ ΚΟΜΠΙΝΑ ΕΚΑΝΕ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ;

 

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στενή συνεργάτιδα της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, είναι ύποπτη για λογοκλοπή στη διδακτορική διατριβή της στην Ιατρική, κάτι που η ίδια αρνείται, αναφέρει ο γερμανικός Τύπος.

ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ «ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ»

 

Ο πολιτικός αναλυτής Κάρλος Μουρίλο (Carlos Murillo), μιλώντας στην εφημερίδα La Nacion της Κόστα Ρίκα εκτίμησε πότε θα ξεσπάσει το Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Σύμφωνα με τον Μουρίλο, εάν η γεωπολιτική κατάσταση παραμείνει στα σημερινά της επίπεδα, ο πόλεμος ίσως να ξεσπάσει σε 10 χρόνια, ή ίσως και νωρίτερα.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ

 

Εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι που κατηγορούνται ή έχουν καταδικαστεί για διάφορα αδικήματα, από πειθαρχικές παραβάσεις μέχρι και για βαριά εγκλήματα, ευεργετούνται χάρη στο νόμο Κατρούγκαλου και αποκαθίστανται, παρόλο που είχαν αποταχθεί προσωρινά ως επίορκοι.

Η ΓΑΛΛΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Η Γαλλία πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη αεροπορική επιδρομή της στη Συρία, βάζοντας στο στόχαστρο ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους κοντά στο Ντέιρ Εζόρ, στα ανατολικά της χώρας, ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.