Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΠΟΥΤΙΝ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ

 

Μόλις έκλεισαν τα φώτα των τηλεοπτικών συνεργείων ξεκίνησε και η ουσιαστική συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο και τέθηκε το χρονοδιάγραμμα των πρώτων ημερών. Όπως έγινε γνωστό, οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου.

ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ «ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΟΥΝ» ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ 3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

 

Οι μνημονιακές δεσμεύσεις που αφορούν τις αλλαγές στην οικονομία φαίνεται πως θα αποτελέσουν τη λίστα των προαπαιτούμενων η οποία θα «ξεκλειδώσει» την υποδόση των 3 δισ. ευρώ.

ΣΤΙΣ ΗΠΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ

 

Πριν μερικά χρόνια και ενώ η Ελλάδα ήταν ήδη μέλος της ευρωζώνης και ευρωπαϊκής ένωσης οι Έλληνες πρωθυπουργοί έψαχναν με το κερί συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο. Η συνάντηση θα σήμαινε βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τις τότε διακηρύξεις.

ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ Ο ΦΙΛΗΣ

 

Ατυχές σχόλιο του νέου υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, περί της Ποντιακής Γενοκτονίας, εκμεταλλεύονται οι Τούρκοι, με αιχμή του δόρατος αμφιλεγόμενη μειονοτική εφημερίδα.

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Μπορεί να φαντάζει κορυφαίο θέμα της ημέρας η σύνθεση της (νέας;) κυβέρνησης, αλλά το σημαντικότερο γεγονός, και ελπίζω να το έχει πάρει χαμπάρι η «νέα», ειδοποιημένη ίσως από τον υπηρεσιακό υπουργό Π. Μολυβιάτη, είναι η δήλωση της Αγγ. Μέρκελ, ότι η Ελλάδα χρειάζεται τη βοήθεια της Τουρκίας για να «υπερασπιστεί τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης από τους μετανάστες»!

ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ «ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ» ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ Τ.Τ.;

 

Έντονο προβληματισμό γεννά η «αστεία» κατηγορία περί απιστίας που έχει αποδοθεί στον Κυριάκο Γριβέα για τα θαλασσοδάνεια που έπαιρνε μέσω των εταιρειών του.

«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΙΡΑΝ – ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΜΕΚΚΑ

 

Ο πνευματικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, κατηγόρησε σήμερα τις σαουδαραβικές αρχές για την τραγωδία που σημειώθηκε κοντά στη Μέκκα υποστηρίζοντας ότι είχαν λάβει «ακατάλληλα μέτρα» και δεν χειρίστηκαν την κατάσταση όπως έπρεπε.

ΟΙ ΔΑΝΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟ ΡΑΝΤΑΡ ΣΕ ΙΡΑΚ – ΣΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 

Την απόφαση να αποστείλει ειδικό κινητό ραντάρ για τον εντοπισμό τζιχαντιστών στην ευρύτερη περιοχή του Ιράκ και σε ένα μέρος της Συρίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας, Κρίστιαν Γένσεν.

H NΤΟΡΑ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΥΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ.

 

Οι εξελίξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας είναι καταιγιστικές και παρά το γεγονός πως μόνο μία υποψηφιότητα, εκείνη του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει κατατεθεί επίσημα, οι διεργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Οι υποψηφιότητες που θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου θα δείξουν και το μέγεθος της μάχης στο εσωτερικό του κόμματος.

ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΣΑΛΤΑΡΕ!

 

Έξαλλος έγινε, κυριολεκτικά, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όταν άκουσε τους Αμερικανούς να δηλώνουν, επισήμως, ότι δεν θεωρούν το PYD των Κούρδων της Συρίας, τρομοκρατική οργάνωση. Το PYD είναι η πολιτική οργάνωση των Κούρδων της Συρίας, έχοντας ως αιχμή του δόρατος τις ένοπλες ομάδες τους, τις Λαϊκές Ομάδες Προστασίας (YPG).