Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Πλήρως συνειδητοποιημένοι ότι τους περιμένει σκληρή δουλειά φάνηκαν οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης Τσίπρα στις δηλώσεις τους μετά την ορκωμοσία.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕ 9 ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

 

Λίγες μόλις ώρες μετά τα οριστικά αποτελέσματα των εκλογών, σύμφωνα με τα οποία, η Ένωση Κεντρώων, του Βασίλη Λεβέντη θα βρίσκεται στα έδρανα της Βουλής, τουλάχιστον μέχρι τη διεξαγωγή των επόμενων εκλογών, ο πρόεδρος του κόμματος απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ

 
Λίγο μετά τις 10.30 το πρωί έλαβε χώρα η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ
 


Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ

 
Ανακοινώθηκε από την Όλγα Γεροβασίλη, ένα τέταρτο πριν τα μεσάνυχτα, το νέο υπουργικό συμβούλιο. Διαβάστε την σύνθεση της Νέας Κυβέρνησης ΕΔΩ....
 


Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΞΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΥΝΟΡΑ

 

Ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, στη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον Φινλανδό πρωθυπουργό Γιούχα Σίπιλα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «μόνη της η Ελλάδα, χωρίς την στήριξη της Τουρκίας, δεν μπορεί να το κάνει». 

Ο ΟΗΕ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

 

Τα Ηνωμένα Έθνη έδωσαν χθες στις αντιμαχόμενες πλευρές της Λιβύης ένα τελικό προσχέδιο για συμφωνία ειρήνης, λέγοντάς τους πως η δουλειά του ΟΗΕ τελείωσε και ότι όσον αφορά το προσχέδιο, "δεχτείτε το ή ξεχάστε το".

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΛΩΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

 

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Αμερικανός οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς επέκρινε για μια ακόμη φορά την πολιτική λιτότητας που επιβάλει η Γερμανία στην Ελλάδα και την ευρωζώνη, λέγοντας ότι «η Γερμανία ευθύνεται για το χάος».

TΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ

  

Δυσμενείς αλλαγές έρχονται στη ρύθμιση των 100 δόσεων καθώς προβλέπεται μέχρι και «αποβολή» για όσους δεν είναι συνεπείς στις φορολογικές υποχρεώσεις τους.

ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΚΑΙ «ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΣ» ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΣΦΑΓΗ ΣΙΙΤΙΚΗ ΠΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Δυνάμεις της Αλ Κάιντα στη Συρία, δηλαδή το Μέτωπο Αλ Νούσρα, και οι «μετριοπαθείς» σύμμαχοί τους (όπως ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός FSA), που από κοινού έχουν συστήσει τη συμμαχική δύναμη Στρατός της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φατέχ), ισχυρίζονται ότι προωθούνται στα περίχωρα της σιιτικής συριακής πόλης Αλ Φουά (Al Fou’a), στην επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, την οποία πολιορκούν εδώ και ημέρες.

«ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΚΑΝ» ΙΣΡΑΗΛ – ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

  

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν στη Μόσχα για τη συγκρότηση ενός μηχανισμού που θα συντονίζει τη στρατιωτική δράση των δύο χωρών για να αποφευχθούν παρανοήσεις και επιπλοκές στη Συρία, ανακοίνωσε τη νύκτα η ισραηλινή κυβέρνηση.