Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 
24 Αυγούστου 1185: 830 χρόνια από την άλωση
της Θεσσαλονίκης από τους Νορμανδούς

Μπορεί η Θεσσαλονίκη να ήταν η «Συμβασιλεύουσα» της βυζαντινής περιόδου, ωστόσο η θέση της την κατέστησε πολλάκις στόχο εχθρών και επιδρομέων, μέχρι την τελική πτώση της στους Οθωμανούς το 1430.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

Την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε ο Τάσος Κορωνάκης στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Σε επικοινωνία της HuffPost αναφέρθηκε ότι ο κ. Κορωνάκης παραιτήθηκε λόγω πολιτικής διαφωνίας.

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ

 

Ο Ελληνικός λαός σε κατάσταση σύγχυσης και βαθιάς απόγνωσης παρακολουθεί τις αδιανόητες κινήσεις του πρωθυπουργού του. Με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους ψηφοφόρους ένα βροντερό ΟΧΙ, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει ως όπλο, στις διαπραγματεύσεις του με την ΕΕ.

ΝΗΠΙΩΝ ΑΝΑΥΔΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΣΑΠΡΙΑ!

 

Παραπλανηθήκαμε τόσες φορές, συνταξιδεύοντας άλλοι με τις αθωότητες των ιδεών μας και τις ανομολόγητες επιθυμίες των αναγκών μας κι άλλοι με τις προσδοκίες που μας καλλιέργησαν τα σημερινά φυλλορροημένα κόμματα.

TO ΠΡΩΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΣΕ BITCOIN

 

Ο Θάνος Μαρίνος λειτουργεί εδώ και περίπου έναν χρόνο την υπηρεσία BtcGreece.com, στην οποία κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αγοράζει Βitcoins. Όπως έχει αναφέρει κατά καιρούς σε συνεντεύξεις, τις οποίες έχει παραχωρήσεις, η ζήτηση του ψηφιακού νομίσματος έχει αυξηθεί κατακόρυφα το τελευταίο χρονικό διάστημα, ιδίως μετά την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων.

ΚΟΙΝΗ ΚΑΘΟΔΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ «ΨΗΝΟΥΝ» ΠΑΣΟΚ – ΚΙΔΗΣΟ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ

 

Τρόπους να δημιουργήσουν περαιτέρω αναχώματα στον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν ΠΑΣΟΚ και ΚΙΔΗΣΟ, επιδιώκοντας παράλληλα να εξασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση στις κάλπες του Σεπτεμβρίου.

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΩΡΙΖΟΥΝ

 

Διαφορετικές πορείες φαίνεται πως επιλέγουν δύο από τους σημαντικότερους - αν όχι οι σημαντικότεροι - διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ.  Η διάσπαση του κυβερνώντος κόμματος και η συγκρότηση του νέου κοινοβουλευτικού σχήματος υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη δημιουργεί ένα ζήτημα για το πώς θα κινηθούν ενόψει εκλογών Ζωή Κωνσταντοπούλου και Γιάννης Βαρουφάκης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ

 

Το Ντουμπάι ηγήθηκε της πτώσης των μετοχών στη Μέση Ανατολή, επιμηκύνοντας το παγκόσμιο ξεπούλημα, με το χαμηλό ρεκόρ του πετρελαίου να έχει επηρεάσει την περιοχή.