Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

ΒΡΟΧΗ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ

 

Με το «εκλογικό θερμόμετρο» να ανεβαίνει στη χώρα, δεν απουσιάζουν, όπως ήταν αναμενόμενο, τα μηνύματα από το εξωτερικό, εν όψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, η καγκελάριος Μέρκελ αναμένει από την Ελλάδα την εφαρμογή των υπεσχημένων μεταρρυθμίσεων ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών, προσθέτοντας ότι «το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα φέρει και την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης. 

ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ EΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ Η ΕΕ

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απορρίπτει τις επικρίσεις περί καθυστερημένης αντίδρασής της στην κρίση των προσφύγων και καλεί τα κράτη-μέλη να υιοθετήσουν τις προτάσεις της.

ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΣΕ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ

 

Με μία ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σχολίασε αναφορά του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος μετά από την συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μίλησε για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης με πρωθυπουργό που θα προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας στο τραπέζι το όνομα του ιδίου.

TO ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ

 

Η ιστοσελίδα Washingtonsblog της οποίας ο ιδρυτής είναι άγνωστος καθώς και ο κύριος σχολιαστής, αλλά και ταυτόχρονα γνώστης των καταστάσεων, σε άρθρο του στις 19 Ιουλίου αναφέρει πως τον Οκτώβριο ξεκινά η Μεγάλη Παγκόσμια Κατάρρευση.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΖΗΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ

 

Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης ζήτησε από τις αραβικές χώρες να εξοπλίσουν τον στρατό της ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει το Ισλαμικό Κράτος που κερδίζει συνεχώς έδαφος στη χώρα. Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλ Νταΐρι (Mohammed Al Dairi), απήθυνε την έκκληση σε έκτακτη Σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο.

ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑΝ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ! Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΟΧΙ…

 

«Δεν ανησυχούμε για την εφαρμογή του προγράμματος» ανέφερε εκπρόσωπος της Κομισιόν, ερωτηθείς για τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα και την παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα.  Μάλιστα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Άννικα Μπρέιντχαρτ, ο επικεφαλής της Κομισιόν είχε ενημερωθεί σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο για την εξέλιξη αυτή.

ΒΑΖΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

 

H βουλγαρική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει σειρά μέτρων με τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας με στόχο τον έλεγχο των συνόρων και προκειμένου να προληφθεί η εισροή μεταναστών που έρχονται από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ.