Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

ΤΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ 3oυ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

 

6 μήνες αβεβαιότητας και ατέρμονων διαπραγματεύσεων στοίχισαν στην οικονομία σχεδόν €60 δις: €25 λόγω της επικείμενης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, €15 από την κεφαλαιακή πτώση των μετοχών του ΧΑ, €11 από τον εσωτερικό δανεισμό των ασφαλιστικών ταμείων, €4 από τη στάση πληρωμών του δημοσίου και €3 από το πάγωμα των ήδη δρομολογημένων ιδιωτικοποιήσεων.

ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΤΣΙΠΡΑ

 

Με τον πλέον επίσημο τρόπο το Μέγαρο Μαξίμου ενημέρωσε ότι, από τις 20 Αυγούστου, μόλις υπογραφεί η σύμβαση με τους εταίρους δηλαδή, ο Αλέξης Τσίπρας συναντά κυβερνητικά στελέχη για να δρομολογήσει εξελίξεις. Δηλαδή, ψήφο εμπιστοσύνης και εκλογές-εξπρές τον Σεπτέμβριο.

ΟΙ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

 

Ποιος κρύβεται πίσω από τα (δια)δίκτυα της (λαθρο)μετανάστευσης; Αυτό (θα έπρεπε να ) είναι ένα από τα πλέον κύρια ερωτήματα στην προσέγγιση μελέτης και εξέτασης του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης.

Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

Η Φινλανδία κάλεσε τριπλάσιο αριθμό εφέδρων για την επανεκπαίδευση τους, από τις 6.000 στις 18.000, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας. Η κίνηση αυτή από το Ελσίνκι έρχεται την ώρα που αυξάνει η ένταση στις σχέσεις της σκανδιναβικής χώρας με την Ρωσία, με την οποία μοιράζεται 1.350 χλμ χερσαίων συνόρων.

ΕΡΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

 

Τα Παιδικά Χωριά SOS ΗΠΑ συγκέντρωσαν περισσότερα από 100.000 δολάρια σε μόλις δύο ημέρες για την υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ «ΚΑΜΠΑΝΑ» 2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

 

Βαρύς πέφτει ο πέλεκυς της Διεύθυνσης Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλο, ο οποίος καλείται να καταβάλει πρόστιμο ύψους 1.940.000 ευρώ για υπόθεση φοροδιαφυγής του έτους 1999.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΕΥΓΕΙ


Την εκτίμηση ότι η σημερινή κυβέρνηση φεύγει, αλλά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα κυβερνήσει την Ελλάδα για πολλά χρόνια ελλείψει πολιτικού αντιπάλου, εξέφρασε σε συνέντευξη του στα γερμανικό ραδιόφωνο, ο πολιτικός επιστήμονας Ντάνιελ Γκρος, από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής.

Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

 

Μετά από 20 χρόνια πολιτικής μάχης, ο Βασίλης Λεβέντης τονίζει ότι «ήρθε η ώρα της δικαίωσης» και δηλώνει έτοιμος να συγκυβερνήσει με το ΣΥΡΙΖΑ. «Είκοσι πέντε χρόνια με είχαν ξεγραμμένο, τώρα ήρθε η ώρα της δικαίωσης», λέει ο Βασίλης Λεβέντης σε συνέντευξή του στη Realnews.