Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 Κατατέθηκε στη Βουλή  το σχέδιο νόμου με το κείμενο της συμφωνίας στην όποια κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους της χώρας.Το σχέδιο νόμου με τον τίτλο «Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης» περιλαμβάνει τη δέσμη μέτρων, η ψήφιση των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για την επικύρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης προβλεπόμενης δόσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛ ΣΕ ΔΑΝΕΙΟ-ΓΕΦΥΡΑ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ «ΦΡΕΝΟ» ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

 

Επιμένει η γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ να αντιδρά στη συμφωνία που επετεύχθη στην Αθήνα μεταξύ κυβέρνησης και εκπροσώπων των τεσσάρων θεσμών κάτι που κατέστησε σαφές και στη δεύτερη κατά σειρά τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα, Τρίτη με τον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΝ

 

Τι μορφή θα είχε μια ψηφοφορία σε μια Δημοκρατία; Υπάρχει αντίστοιχη εμπειρία στη σύγχρονη εποχή; Η απάντηση είναι δυστυχώς αρνητική για τη χώρα μας. Ωστόσο η ιστορία της Ελλάδας δίνει τα ισχυρότερα παραδείγματα δημοκρατικής συμμετοχής ικανά να εμπνεύσουν τους πολίτες όλου του κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: OΧΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ – OΧΙ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ – OΧΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ!

 

Η συμφωνία στα δημοσιονομικά προβλέπει ήπια προσαρμογή, δεν είναι καθόλου ασφυκτική, αφήνοντας χώρο στην ανάπτυξη, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, αναφερόμενες στα βασικά σημεία της συμφωνίας, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι με αυτήν δεν θα υπάρξει καμία νέα δημοσιονομική επιβάρυνση, δηλαδή καθόλου νέα μέτρα, κατά το προσεχές διάστημα.

ΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ SAIPEM 10000 ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΟΖ

 

Στα όρια της κυπριακής ΑΟΖ και του τεμαχίου «11» της Κυπριακής Δημοκρατίας επέστρεψε το γεωτρύπανο «SAIPEM 10000» και προετοιμάζεται για νέα γεώτρηση, αλλά εντός της αιγυπτιακής ΑΟΖ. Η ΕΝΙ έχει και τα δικαιώματα του κυπριακού τεμαχίου «11».

Η ΖΩΗ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ! ΝΕΟ ΟΛΟΝΥΚΤΙΟ ΚΑΨΩΝΙ ΣΤΗΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνεχίζει τον… αντιμνημονιακό αγώνα με νέο «καψώνι» στον Αλέξη Τσίπρα. Μετά από την επιστολή του πρωθυπουργού, για την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής «προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες για την επικύρωση της Συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης προβλεπόμενης δόσης», η Πρόεδρος της Βουλής επικοινώνησε μαζί του.

Ο ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ!

 

Τη δημιουργία ενός νέου μιντιακού τοπίου, το οποίο δεν θα ελέγχει ούτε θα χειραγωγεί το πολιτικό σύστημα και την κυβέρνηση προαναγγέλλει ο Χρήστος Σπίρτζης μέσω του νομοσχεδίου για την αδειοδότηση των καναλιών.

Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΝΕΤΑΙ ΑΡΧΗΓΗΛΙΚΙ

 

Στo αντάρτικο φαίνεται πως βγαίνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση με αιχμές τονίζοντας πως, «Ο δρόμος του νέου μνημονίου δεν αξίζει στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι αδιέξοδος για την κυβέρνηση και κυρίως είναι αδιέξοδος για την Ελλάδα».