Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ

 

Κανένα περιθώριο καλοκαιρινής ραστώνης δεν έχει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Οι ολιγοήμερες διακοπές του έλαβαν τέλος και τώρα όχι μόνο έχει να χειριστεί το ζήτημα των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών και να καταφέρει συμφωνία μέχρι τις 18 Αυγούστου.

ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΟΡΙΖΕΙ;

 

Η Ευρώπη αλλάζει. Πάντα άλλαζε. Και οι αλλαγές δεν είναι ούτε ευθύγραμμες, ούτε προβλέψιμες, ούτε απηχούν τη βούληση μιας χώρας ή μιας ομάδας χωρών. Στις μεταβολές αυτές συντελούν ενδογενείς κι εξωγενείς παράγοντες (δράσεις χωρών εντός κι εκτός Ε.Ε., κοινωνικών δυνάμεων, ιδεολογικών ρευμάτων.

ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ;

 

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι τους τελευταίους μήνες ποζάρει όλο περηφάνια μπροστά από τις κάμερες, λέγοντας πως η Ισπανία τα έκανε όλα σωστά, γράφει σήμερα η Deutsche Welle.

ΚΙ ΑΝ «ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΑΜΕ» ΤΟ ΧΡΗΜΑ;


Μπορεί να ακούγεται ουτοπικό, αλλά θεωρώ ότι για να μπορέσει η χώρα μας να ξεφύγει από τον βάλτο της οικονομίας στον οποίο έχει περιέλθει, θα πρέπει να βρει το θάρρος να πρωτοτυπήσει παγκοσμίως και να καταργήσει στο εσωτερικό της χώρας το χρήμα από το ένα (1) λεπτό μέχρι και το πεντακοσάευρο (500).

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ – ΙΣΡΑΗΛ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

 

Μέσα στο φθινόπωρο ενδέχεται να πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία συνάντηση του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΜΕ ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ

 

Όπως και τις δυο προηγούμενες φορές, οι εκδότες, καναλάρχες και ιδιοκτήτες Μέσων και μέσων, σέρνουν το καράβι των μειώσεων, απολύσεων και διάλυσης των εργασιακών σχέσεων. Το σχέδιο δεν έχει να κάνει με τις απειλές προς την κυβέρνηση ενόψει του σχεδίου νόμου για την τηλεοπτική αδειοδότηση. 

ΣΕ ΚΑΘΕΤΗ ΠΤΩΣΗ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

 

Πλήγμα υπέστησαν οι μικρές επιχειρήσεις από την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls), καθώς 9 στις 10 είδαν τον τζίρο τους να σημειώνει κάθετη πτώση, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, που έγινε στο διάστημα 21 με 27 Ιουλίου.

S&P: ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ ΤΟ OUTLOOK ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ

 

Σε «αρνητικό» από «σταθερό» προηγουμένως υποβάθμισε το outlook (προοπτικές) της αξιολόγησης «ΑΑ+» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οίκος Standard & Poor’s. Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης, η υποβάθμιση του outlook αντανακλά τις καθοδικές πιέσεις στην αξιολόγηση των κρατών – μελών της Ε.Ε.