Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

ΟΚΤΩ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΚΤΩ ΜΥΘΟΙ (ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ)

 
Μύθος 1. Δεν χρειαζόμαστε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
ΑλήθειαΧρειαζόμαστε άμεσα κυβέρνηση όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Για δύο λόγους. Πρώτον για να βελτιωθεί η συμφωνία. Διαβάστε ΕΔΩ την συνέχεια. 


ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

 

Σοκαριστική θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η σημερινή πρώτη ημέρα της λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Αθηνών έπειτα από 25 ημέρες που έμεινε κλειστό λόγω των Capital controls. Ο Γενικός Δείκτης στο άνοιγμα της αγοράς κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 22,81%. Στις 13:50 ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 13:50, διαμορφώνεται στις 660,19 μονάδες σημειώνοντας πτώση 17,22%.

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ

 

Ο μαραθώνιος των διαβουλεύσεων έχει αρχίσει με τους εκπροσώπους των θεσμών ήδη από την περασμένη Παρασκευή. Σήμερα πρόκειται να συνεχιστεί αφού ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να έρθει η νέα δανειακή σύμβαση στη Βουλή και να ψηφιστεί έως τις 20 Αυγούστου.

ΝΕΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος που καταρτίζει ο ΙΟΒΕ δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Και τούτο διότι για πέμπτο συνεχόμενο μήνα εμφανίζεται σφοδρή επιδείνωση των επιχειρηματικών προσδοκιών σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ

 

Οι μετανάστες είναι πλέον η βασική ανησυχία των Ευρωπαίων πολιτών, μπροστά από τα οικονομικά ζητήματα και την ανεργία, σύμφωνα με την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου που διενεργήθηκε στα τέλη Μαΐου στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες και δημοσιεύθηκε στα τέλη Ιουλίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

O ΣΑΠΕΝ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ GREXIT

 

O υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν επέκρινε τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καθώς εκείνος πρότεινε η Ελλάδα να εγκαταλείψει προσωρινά την ευρωζώνη, κάνοντας λόγο για «μία ξεκάθαρη διαφωνία» μεταξύ Βερολίνου - Παρισιού επί αυτού του ζητήματος, υποστήριξε ωστόσο ότι οι σχέσεις Γαλλίας- Γερμανίας δεν έχουν «διαρραγεί».

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΘΗΝΩΝ

 

Με πρωτοφανή στα χρονικά πτώση άνοιξε πριν από λίγο το Χρηματιστήριο Αθηνών, που επαναλειτουργεί μετά από 5 εβδομάδες απραξίας. Ο Γενικός Δείκτης αυτή την ώρα υποχωρεί σε ποσοστό -22,84%, στις 615,37 μονάδες, «δικαιώνοντας» ουσιαστικά όσους προέβλεπαν μεγάλη πτώση.

EΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΟΚ ΣΤΟΝ ΕΝΦΙΑ

 

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών έχει «πέσει» και ο ΕΝΦΙΑ.  Οι δυο πλευρές συμφώνησαν πως δεν θα υπάρξει έκπτωση στον στόχο των εσόδων στα ακίνητα για τα επόμενα δύο χρόνια.

ΑΝΩΝΥΜΗ ΟΜΑΔΑ ΕΚΔΙΚΗΤΩΝ «ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ» ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΜΟΣΟΥΛΗ

 

Μια άγνωστη – ανώνυμη αντιστασιακή ομάδα εκδικητών δρα μέσα στην κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος Μοσούλη και «καθαρίζει» δοσίλογους τζιχαντιστές. Σύμφωνα με το κουρδικό BasNews, η εν λόγω ανώνυμη οργάνωση σκότωσε δύο επιφανείς Κούρδους τζιχαντιστές που υπηρετούσαν το Ισλαμικό Κράτος.

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ!

 

Με νέο του πολεμικό ανακοινωθέν το γραφείο Τύπου του HPG, της ένοπλης πτέρυγας του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), ενημερώνει για τις μάχες που μαίνονται μεταξύ Κούρδων ανταρτών και Τούρκων στρατιωτών.