Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

  


Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 

1.Το πολιτικό κενό. Η συμφωνία της 12ης-13ης Ιουλίου 2015 αφήνει πολιτικά μετέωρο ένα μεγάλο τμήμα από το 61,3% του ελληνικού λαού που ψήφισε «Όχι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και το οποίο είχε εναποθέσει στον ΣΥΡΙΖΑ τις ελπίδες του για μια διαφορετική κοινωνική, οικονομική και πολιτική πραγματικότητα.

ΤΑ ΕΞΙ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Ο διεθνής οργανισμός αγνόησε στην ελληνική υπόθεση όλα όσα είχε μάθει για την διαχείριση κρίσεων κυβερνητικού χρέους υποστηρίζει κοσμήτορας στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η ΚΡΙΣΗ ΑΝΑΒΙΩΣΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ «ΜΙΣΗΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ»

 

Ο Γιούργκεν Κάουμπε, εκδότης της FAZ, εκτιμά ότι η όξυνση της κρίσης στην Ελλάδα ξανάφερε στο προσκήνιο το στερεότυπο του «μισητού Γερμανού». Ζητούμενο, η επιστροφή σε νηφάλιους τρόπους επικοινωνίας.

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

 

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η έρευνα της δικαιοσύνης για την υπόθεση διακίνησης μεταναστών στην οποία φέρονται να πρωταγωνιστούν ένα στέλεχος της ΕΥΠ και ένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ BREXIT ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ

  

Η κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας προετοιμάζει σχέδια για την περίπτωση που η Βρετανία φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο επικεφαλής οικονομολόγος της Γκάμπριελ Φέιγκαν δήλωσε την Τετάρτη ότι η αβεβαιότητα αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός Brexit είναι αρκετή για να πλήξει την οικονομική ανάπτυξη.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Σάλο έχει προκαλέσει δημοσίευμα, αναφορικά με την απόφαση του Υπουργού Παιδείας κου Μπαλτά να ακυρώσει το πρόγραμμα για το Ψηφιακό Σχολείο και με τα κονδύλια αυτά να προχωρήσει σε προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να αποκτήσει, και ενόψει πιθανών εκλογών, περισσότερα κομματικά ερείσματα στον κλάδο.

ΝΥ TIMES: ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ

 

Με μια μακροσκελή του ανάλυση στο περιοδικό των New York Times, ο Ανταμ Ντέιβιντσον εξηγεί τους λόγους που οι πιστωτές και όχι η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα της κρίσης. Κατά τον Αμερικανό αναλυτή, η απόδειξη πως η Ελλάδα δεν είναι αποκλειστικά υπαίτια των δεινών της είναι ένας κωδικός, ο GR0133004177. Αυτός ο κωδικός δεν είναι άλλος από το τεχνικό όνομα του ομολόγου που δημοπρατήθηκε στις 10 Νοεμβρίου του 2009.