Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

41 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 1974

 
Ιούλιος του 1974 και η Χούντα καταρρέει κάτω από την εθνική και διεθνή κατακραυγή για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.Οι πολιτικές δυνάμεις τις χώρας αποφασίζουν να δράσουν αποσπώντας την διαβεβαίωση του δικτάτορα Ιωαννίδη ότι ο στρατός δεν θα δε θα εμποδίσει τις πολιτικές δυνάμεις να επιτελέσουν το έργο τους. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ.....
 


180 ΟΙ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝOΥΝ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

 

Τουλάχιστον 180 σελίδες που θα περιλαμβάνoυν το χρονοδιάγραμμα, τις δεσμεύσεις και τα μέτρα του νέου μνημονίου θα ξεκινήσουν να συγγράφουν (εκτός απροόπτου) από το Σάββατο κυβέρνηση και δανειστές. 

ΠΩΣ ΣΤΗΝΕΤΑΙ Η ΤΕΡΑΤΟΛΟΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΡΑΧΜΗΣ

 

Γέμισαν με ζωφερές προβλέψεις τα μέσα μαζικής εξαπάτησης. Όχι για το θανατικό που θα φέρει η νέα συμφωνία και η υπαγωγή της Ελλάδας στη μηχανή του κιμά, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. Όχι βέβαια. Το πρόβλημα δεν είναι η απόλυτη καταστροφή και το αδιέξοδο που βιώνει η χώρα υπό καθεστώς ευρώ, αλλά η υποτιθέμενη καταστροφή που θα συμβεί αν τυχόν και η Ελλάδα φύγει από το ευρώ και την ΕΕ.

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΟΛΟΓΙΑ

 

Ας σκύψουν τα κεφάλια κι ας υπηρετήσουν όσο καλύτερα μπορούν, εφόσον μπορούν, την ελληνική κοινωνία "Όλα μια χαρά. Ο Συ.Ριζ,Α. είναι ενωμένος με τις διαφορετικότητές του", δήλωσε μετά την ψηφοφορία στη Βουλή ο πρώτος μεταξύ των ίσων "αναμάρτητων" για να συμπληρώσει ότι "οι διαφορές είναι δύναμη, δεν είναι η αχίλλειος πτέρνα μας", την ίδια ώρα που η νεόκοπη κυβερνητική εκπρόσωπος, αποφαινόταν - ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε - ότι το ρήγμα στην κοινοβουλευτική ομάδα του Συ.Ριζ.Α. είναι σαφές.

ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 

Το παγκόσμιο σύστημα τροφίμων σήμερα ταλανίζεται από σοβαρές προκλήσεις και κινδύνους. Η παραγωγή και οι τιμές έχουν γίνει πιο ασταθείς, επίπεδα πείνας και φτώχειας παγκοσμίως παραμένουν υψηλά, ιδίως μεταξύ των αγροτικών κοινοτήτων, και μη βιώσιμες πρακτικές επιδεινώνουν τις ήδη υπάρχουσες περιβαλλοντικές προκλήσεις. 

ΕΟΠΥΥ: ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ

 

Να διακόψει τις συμβάσεις των γιατρών που «απειλούν» να σταματήσουν να παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του οργανισμού, μελετά ο ΕΟΠΥΥ, μετά την έκδοση δελτίων Τύπου κάποιων Ιατρικών Συλλόγων που αναγγέλλουν διακοπή παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

ΤΟ ΔΝΤ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Aνοιχτό άφησε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το ενδεχόμενο να μη μεταβεί στην Αθήνα η επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στους θεσμούς Ντέλια Βελκουλέσκου, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που θα έχουν οι θεσμοί με την ελληνική κυβέρνηση για την κατάρτιση του νέου προγράμματος των 82-86 δισ. ευρω.

SÜDDEUTSCHE ZEITUNG: Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ GREXIT

 

Η Süddeutsche Zeitung, σύμφωνα με την Deutsche Welle, αναφέρεται σε άρθρο της, στις διαφωνίες μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως ο Σόιμπλε σκοπεύει να επαναφέρει το ζήτημα του Grexit.

EΤΣΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΤΑΖΕ «ΛΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ» ΚΑΙ ΜΕΤΑ «ΠΟΥΛΗΣΕ» ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Υπήρξε μια σωρεία θεωριών συνωμοσίας για τις μυστικές παραχωρήσεις που υποτίθεται ότι έχει κάνει ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν στους Δυτικούς ηγέτες.