Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

 
Διαβάστε την νέα σύνθεση ΕΔΩ

ΠΡΟΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΠΡΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

 

Οι εξελίξεις στο ελληνικό κοινοβούλιο και τα αποτελέσματα της προχθεσινής ψηφοφορίας σχετικά με την έγκριση των «προαπαιτούμενων» εκ μέρους των δανειστών ανέδειξαν νέα στοιχεία στην πολιτική ζωή:

ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΕ ΚΑΡΕΑ ΚΑΙ ΛΑΚΩΝΙΑ

 

Σε εξέλιξη είναι δύο μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν την Παρασκευή, στη Λακωνία και τον Υμηττό. Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα (κατά τις 3:50) στη Νεάπολη Λακωνίας, και συγκεκριμένα στη θέση Φαρακλό. Η Πολιτική Προστασία έδωσε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Φαρακλό και Λαχί.

ΟΜΟΛΟΓΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

 

Πρέπει να είσαι μεγάλη λέρα για να θες να κυβερνάς γαλέρα. Κάπως έτσι αποφαίνεται ένα σύγχρονο νεοελληνικό γνωμικό. Κι έχει δίκιο. Ειδικά όσοι θέλουν να κυβερνούν την Ελλάδα σαν γαλέρα και τον λαό δεσμώτη σ' αυτήν. Το απέδειξε περίτρανα ο κ. Τσίπρας με τη συνέντευξη στη νεοχουντική ΕΡΤ.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ 32

 

«Προσωπικά δεν δύναμαι να επιτρέψω σε κανένα, μετά τα όσα πέρασα έξι μήνες, να θεωρεί ότι έχει ισχυρότερο δίλημμα συνείδησης», ανέφερε ο πρωθυπουργός .Σε non paper της κυβέρνησης που εστάλη χθες αργά το βράδυ υπογραμμίζεται η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να συνεχίσει μέχρι και την ολοκλήρωση της συμφωνίας, χωρίς την στήριξη των 32, έστω και αν "η επιλογή, αυτή καθιστά ουσιαστικά έωλη τη στήριξη της κυβέρνησης".

Η ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΙΔΕΑ

 

Μπορεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να αναγκάστηκε να συνθηκολογήσει με τους Ευρωπαίους εταίρους για να κρατήσει την Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη, η συμμετοχή στην οποία επιβάλλει δεσμευτικούς κανόνες και να  συμβιβαστεί έτσι με τη σκληρή ευρωπαϊκή πραγματικότητα, εντούτοις ιστορικά ίσως αποδειχθεί νικητής.

Ο «ΚΑΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ» ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Η ΠΟΝΗΡΗ ΜΕΡΚΕΛ

  
Κάθε φορά μετά το 2010 που μια ελληνική κυβέρνηση υπέκυπτε στον στυγνό γερμανικό εκβιασμό και ψήφιζε ένα μνημόνιο, μετά από λίγο καιρό κατέρρεε ενώ τα κόμματα που την αποτελούσαν διαλύονταν εξ ων συνετέθησαν. Φαίνεται πως το μάθημα αυτό ακολούθησε και ο σημερινός, για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία αριστερός πρωθυπουργός, γινόμενος με την σειρά του το θλιβερό θύμα μιας εγκληματικής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η ΜΕΡΚΕΛ ΤΖΟΓΑΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗ ΦΗΜΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ»

 

Η Άγκελα Μέρκελ «τζογάρει» την καλή μεταπολεμική φήμη της Γερμανίας με τη στάση της στο θέμα Ελλάδα, ανέφερε ο Γιούργκεν Χάμπερμας, από τους κορυφαίους διανοητές οι οποίοι τάσσονται υπέρ της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΓΡΙΟ «ΧΕΡΙ» ΤΟΥ ΛΙΟΥ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ… ΕΚΤΑΜΙΕΥΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ

 

Το πρωί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωνε ότι το πενταετές Grexit παραμένει ακόμα η καλύτερη λύση. Το απόγευμα δήλωσε ότι το ποσό του προγράμματος χρηματοδοτικής γέφυρας για την Ελλάδα συνολικού ύψους 7 δισ ευρώ θα εκταμιευθεί εντός του Ιουλίου.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ: ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΡΑ

 

Το ΔΝΤ δεν θα εμπλακεί σε ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα, χωρίς επαρκή αντιμετώπιση του ζητήματος του χρέους, αναφέρει υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Ταμείου στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.