Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

ΝΑΙ ΠΗΡΑ ΜΙΖΕΣ ΛΕΕΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ

 

Το θράσος είναι κάτι που διακρίνει τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος τόλμησε να πει στον ομόλογό του Γιάννη Βαρουφάκη πως ο καθένας καθαρίζει τα σκουπίδια του, ενώ είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο χρηματισμού που συγκλόνισε τη Γερμανία το 2000.

ΚΟΝΤΡΑΡΙΣΤΗΚΕ ΣΟΙΜΠΛΕ – ΝΤΡΑΓΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

 

Επεισοδιακό ήταν το χθεσινό Eurogroup το οποίο διεκόπη τα μεσάνυχτα για σήμερα τις 12 το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία της διακοπής ήταν η ένταση που επικράτησε κάποια στιγμή ανάμεσα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

ΖΗΤΟΥΝ ΥΠΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ

 

Μέρκελ, Σόϊμπλε και Γκάμπριελ απαιτούν την υποθήκευση “πολύτιμων ελληνικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 50 δις ευρώ σε ένα fund του εξωτερικού όπως για παράδειγμα στο Institution for Growth στο Λουξεμβούργο, ώστε να ιδιωτικοποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν για την μείωση του χρέους», από την Ελλάδα. 

ΡΩΣΙΑ ΜΕΣΩ ΙΤΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΠΑ

 

Για την υπεράσπιση της Ελλάδας, τις τελευταίες ώρες μπήκε μπροστά και η Ιταλία εκτός από την Γαλλία. Φαίνεται ότι τα τελευταία 24ωρα ο Ματέο Ρέντσι έχει γίνει ισχυρός σύμμαχος μας λέγοντας «Φτάνει, ως εδώ – Μην εξευτελίζουμε άλλο την Ελλάδα», ήταν το τελεσίγραφο που έστειλε στην Άνγκελα Μέρκελ ο Ιταλός Πρωθυπουργός.

ΝΕΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP ΣΤΙΣ 12

 

Οι εργασίες διεκόπησαν ύστερα από αντιπαράθεση Σόιμπλε-Ντράγκι-Μοιρασμένες οι χώρες-Θέλουν και άλλα μέτρα. Οι εργασίες του Συμβουλίου της Ευρωζώνης διεκόπησαν με επεισοδιακό τρόπο λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις Βρυξέλλες.

DW: ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΟΛΑΝΤ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δεν φαίνεται να συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις ως προς τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης, γεγονός που γίνεται πιο εμφανές τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

ΒΡΟΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΟΙΜΠΛΕ ΝΑ «ΦΑΕΙ» ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΡΑΙΧ

 

Έντονη είναι η υποψία ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στήνει βρόμικο παιχνίδι για να «φάει» τον Αλέξη Τσίπρα. Δημοσιογραφικές πηγές εκτιμούν ότι οι δηλώσεις Σόιμπλε πριν την έναρξη του Eurogroup, περί ελλείμματος εμπιστοσύνης προς την ελληνική πλευρά, τις οποίες επανέλαβε και ο υποτακτικός του ο Ντάισελμπλουμ, αποσκοπούν στο να «πέσει» η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

«ΟΙ ΗΠΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

 

Με συνεχόμενα tweets βομβάρδισε από τον προσωπικό του λογαριασμό ο Τζόζεφ Στίγκλιτς, σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, ενώ εκτενές του άρθρο φιλοξενείται και στη σελίδα του TIME.

ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Πιέσεις στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ασκούν οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, ζητώντας του περισσότερες μεταρρυθμίσεις.

ΒΡΕΘΗΚΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+

 

Κανονικά συνεχίζεται το πρόγραμμα Erasmus+ για τη νεολαία όπως δήλωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Παιδείας. Για το εν λόγω πρόγραμμα υπήρχαν προβλήματα που επεσήμανε σε ερώτησή του ο βουλευτής κ. Νικολόπουλος και τα οποία επιβεβαίωσε και ο Αριστείδης Μπαλτάς.