Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΜΜΕ ΤΟ «ΒΕΛΟΥΔΙΝΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ» ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ…

 

Ποιοι το σχεδίαζαν; Πού αποσκοπούσαν; Το λάθος της Χρυσής Αυγής. Οι ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα από εδώ και πέρα… και οι δύσκολες ώρες που έρχονται για τον Λαό μας..   Το αποτέλεσμα αυτό  61% - 39%   του  Ελληνικού δημοψηφίσματος της 5ης  Ιουλίου 2015, όπως προαναφέραμε ήδη προσλαμβάνει ιστορικές διαστάσεις χωρίς αμφιβολία για το μέλλον  του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. 

ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΜΙΣΗΣΑΝ. ΤΗ ΔΟΞΑ ΟΥΔΕΙΣ

 

Ειλικρινά ελπίζω να κάνω λάθος. Ειλικρινά ελπίζω όλες αυτές οι σκέψεις να είναι προϊόν φοβίας κι απαισιοδοξίας, αλλά παρακολουθώντας τις πολιτικές εξελίξεις εκτός κι εντός της χώρας μετά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος έχω αρχίσει να πιστεύω ότι η εφαρμογή της διαβόητης "θεωρίας παιγνίων" πέτυχε θριαμβευτικά.

GUARDIAN: ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΚΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΝΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΒΡΥΧΗΘΗΚΕ

 

Οι ηγέτες της ΕΕ είπαν στους Έλληνες ότι ο κόσμος τους θα καταρρεύσει, εκτός να συναινέσουν μαζί τους και ψηφίσουν Ναι. Το Οχι που εισέπραξαν έκανε το πολιτικό διακύβευμα ακόμη μεγαλύτερο, γράφει σήμερα ο Owen Jones στον βρετανικό Guardian.

ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ

 

Την συγκατάθεση των πολιτικών αρχηγών ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να διαπραγματευθεί την αλλαγή ορισμένων εκ των απαιτήσεων των εταίρων, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί στο τελευταίο έγγραφο του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ «ΣΥΝΕΤΙΣΜΟΥ» ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

 

Να μην έχει το Κίεβο αυταπάτες ως προς την πιθανότητα εύκολης διαγραφής των χρεών του κάλεσε τους Ουκρανούς πολίτες η πρόεδρος της ρωσικής Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο, πρώην πρέσβης της χώρας της στην Ελλάδα, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Κομσομόλσκαγια Πράβντα».

ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΓΙΑ... ΤΟΝ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ

 

Την παραίτηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ από την προεδρία του Eurogroup, μετά την απόρριψη από ποσοστό μεγαλύτερο από το 60% των Ελλήνων στο χθεσινό δημοψήφισμα στην Ελλάδα των όρων ενός σχεδίου διάσωσης που βοήθησε ο ίδιος να συνταχθεί, ζήτησε σήμερα ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ολλανδίας Εμίλ Ρέμερ.