Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΚΟΙΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 
Ύστερα από αίτημα του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος συνεκάλεσε σήμερα, 6η Ιουλίου 2015 και ώρα 10:00, σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών των Κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή, υπό την Προεδρία του. Διαβάστε όλο το Ανακοινωθέν ΕΔΩ....

 


Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟ «ΟΧΙ» ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

 

Deutsche Bank: Πιθανότερα το Grexit ή νέα συμφωνία με κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Για τέσσερα πιθανά σενάρια μετά το ηχηρό «όχι» στο δημοψήφισμα κάνει λόγο η Deutsche Bank, η οποία θεωρεί ότι ένα Grexit δεν είναι διόλου απίθανο.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ

 

Η πρώτη ανάγνωση του δημοψηφίσματος μάς αποκαλύπτει τα εξής: Το «ΟΧΙ» έχει μια ξεκάθαρη νίκη και μεταφράζεται σε μια ξεκάθαρη εντολή στον πρωθυπουργό που σήκωσε μεγάλο βάρος της εκπροσώπησης να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

 

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία ως μοναδική στιγμή που ένας μικρός ευρωπαϊκός λαός όρθωσε το ανάστημά του εναντίον της Χρεοδουλοπαροικίας.Όπως όλες οι δημοκρατικές κατακτήσεις, έτσι κι αυτή η ιστορική απόρριψη του τελεσίγραφου του Eurogroup της 25ης Ιουνίου έχει μεγάλο κόστος.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ

 

Εκτενή δημοσιεύματα για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διεξήχθη στην Ελλάδα και στις επιπτώσεις του για το μέλλον της χώρας στην Ευρωζώνη φιλοξενεί ο γερμανικός Τύπος.

Η ΝΥΧΤΑ 5ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Ο Αλέξης Τσίπρας να αναλάβει πρωτοβουλίες εθνικής ενότητας. Το αποτέλεσμα τον ευνοεί και του δίνει νέα εντολή. Ήρθε η ώρα η Ευρώπη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. 5η Ιουλίου 2015. Μια ιστορική ημέρα για την Ελλάδα του 21ου αιώνα. Μια μεγάλη ημέρα για την Ευρώπη. Αδιαμφισβήτητα η Ελλάδα με την ιστορική  απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να οδηγήσει την χώρα σε δημοψήφισμα, μια διαδικασία άμεσης δημοκρατίας που τείνει σχεδόν να ξεχαστεί στην Ευρώπη.

ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΕΡΚΕΛ - ΟΛΑΝΤ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ θα συναντηθούν το βράδυ της Δευτέρας στο Παρίσι. Οι δύο ηγέτες θα έχουν στη συνέχεια δείπνο εργασίας «για να αποτιμήσουν τις συνέπειες του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα», σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΟΚΟΠΕΙ ΚΑΙ ΟΙ OFFSHORE ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ…

 

Έκπληξη προκάλεσε η ΠΟΛ 1138/30-6-2015 που την ημέρα που η Ελλάδα χρεοκόπησε, τα δημόσια έσοδα καταρρέουν και οι τράπεζες παραμένουν κλειστές, εκδόθηκαν οδηγίες για τον φορολογικό χειρισμό των εισοδημάτων από ακίνητα που ανήκουν σε αλλοδαπές εταιρείες χωρίς μόνιμη εγκατάσταση στην χώρα μας.

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Ειδικά δάνεια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που ξεσπάσει ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση όπως είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag. Όπως ανέφερε ο κ. Σουλτς ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αν η Ελλάδα έχει άμεση ανάγκη από χρήματα, η ΕΕ θα διαθέσει τα κονδύλια αυτά.

ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ GREXIT ΘΑ ΕΠΛΗΤΤΕ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

 

Ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Μπούντεσμπανκ) Γενς Βάιντμαν έχει προειδοποιήσει την κυβέρνηση της Άγγελα Μέρκελ ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα άνοιγε μια τρύπα αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ στον γερμανικό προϋπολογισμό, αναφέρει σήμερα η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

ΛΑΓΚΑΡΝΤ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΜΕ ΧΡΕΟΣ Η ΧΩΡΙΣ

 

Με ή χωρίς χρέος η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δηλώνει η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στην εφημερίδα Handelsblatt.