Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ALCO – ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015: ΤΟ “ΝΑΙ” ΚΑΙ ΤΟ “ΟΧΙ” ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

 
 Μια νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι η “μάχη” είναι οριακή καθώς η διαφορά είναι κοντά στη μιάμιση μονάδα, μέσα στο όριο δηλαδή του στατιστικού λάθους. Διαβάστε όλη την Δημοσκόπηση ΕΔΩ....
 




CNN: "ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΜΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"

 

Αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη χρεοκοπία χώρας στην ιστορία, αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNN. Όπως επισημαίνει, η Ελλάδα αναμένεται να μην πληρώσει τα 1,5 δις. ευρώ του ΔΝΤ την Τρίτη, αν και αυτή η αθέτηση πληρωμών δεν είναι ικανή να την βάλει στην κατηγορία των ρεκόρ κρατικών χρεοκοπιών. 

Ο ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

 

«Δεν επιβάλαμε εμείς το πρόγραμμα στην Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση το ζήτησε». Αυτή τη δήλωση έκανε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που διεκδικεί όλο και πιο άξια, τον τίτλο του «δολοφόνου της Ευρώπης».

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Μήνυμα προς τις ΗΠΑ να ενισχύσουν την Ελλάδα σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, έστειλε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας σε Ελληνοαμερικανούς φοιτητές του American Hellenic Institute (ΑΗΙ), που τον επισκέφθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΤΟ SPIEGEL ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

Υπό την επιρροή της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ η Ευρωπαϊκή Ένωση απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από το ιδεώδες μιας κοινότητας που μοιράζεται κοινές αξίες, έχει κοινούς στόχους και επιδεικνύει αλληλεγγύη όταν χρειάζεται, αναφέρει σε άρθρο γνώμης το περιοδικό Der Spiegel.

ΝΕΟ ΠΟΥΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ: «ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΑΜΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ BRICS»

 

Η Ρωσία δεν πρότεινε ποτέ στην Ελλάδα να γίνει μέλος της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας, η οποία δημιουργείται από το γκρουπ BRICS, στο οποίο μετέχουν Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Ν. Αφρική.

ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΛΕΝΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ

 

Πληθαίνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες που επαναλαμβάνουν ότι οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές δεν τελειώνουν την Κυριακή. Το αντίθετο, καθώς το δημοψήφισμα αποτελεί μέρος των διαπραγματεύσεων.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

 

Δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου. Να πούμε ναι ή όχι στην πρόταση των δανειστών. Εμείς να αποφασίσουμε να αλλάξουμε τον ρου της ιστορίας. Ναι ή όχι στην ενωμένη Ευρώπη; Ναι ή όχι στην ασφάλεια που μας προσέφερε τόσα χρόνια αυτή η ένωση, που όμως έγινε σιγά-σιγά μέγγενη;

Ο ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟΥ ΟΛΑΝΤ ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2017

 

Απαλλαγμένος πλέον από τα δικαστικά σκάνδαλα ο Ντομινίκ Στρος Καν θα επιστρέψει στην πολιτική; Αν και ο ίδιος απαντά όχι, το κύρος του ως φημισμένου οικονομολόγου παραμένει ισχυρό στη Γαλλία, όπως δείχνει δημοσκόπηση στην οποία προηγείται του Φρανσουά Ολάντ ως καλύτερος υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2017.