Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 


ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΑΘΗΝΑ - ΤΙ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

 
Αύριο Σάββατο προβλέπει με δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Guardian ότι θα επέλθει τελικά η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών εφόσον αρθούν και οι τελευταίες διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες της το θεωρεί πιθανό.Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ......
 


ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΣΕ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ

 

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Στη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων. Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τους δύο ηγέτες για την ελληνική πρόταση και τους τόνισε ότι η ελληνική πλευρά δεν κατανοεί την επιμονή των θεσμών σε τόσο σκληρά μέτρα.

ΤΟ ΣΟΥΞΕ ΣΤΟΡΙ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

 

ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ - ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Είναι ο μοναδικός άνθρωπος στην ιστορία που κατάφερε να εκτοξεύσει το χρέος, ενώ η χώρα είχε κρίση δανεισμού! Σύμφωνα μάλιστα με την αναθεώρηση, το χρέος που παρέδωσε το 2014, άγγιζε το 180%

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ: ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

 

Στις προτάσεις που έκανε η ελληνική κυβέρνηση, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην παρέμβασή του κατά τη Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Στόχος ήταν να ενημερώσει τους περισσότερους ηγέτες, οι οποίοι δεν γνωρίζουν για τη σύγκλιση των απόψεων, την πρόοδο που έχει σημειωθεί και τις προσπάθειες που έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΤΟ «ΘΑΥΜΑ» ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ

 

Ξεχάστε την Ελλάδα: η επόμενη μεγάλη κρίση στην Ευρώπη έρχεται από τα δυτικά και είναι η Πορτογαλία, γράφει το Marketwatch. Η χώρα είναι μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Η Πορτογαλία δεν έχει πια βιώσιμο χρέος και το μεγαλύτερο μέρος του το χρωστά σε επενδυτές από το εξωτερικό, αναφέρει το Marketwatch.

Η ΗΧΗΡΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ...

 

Aυτό που συμβαίνει στις Βρυξέλλες ξεπερνάει τα όρια του θρίλερ. Δεν παίζεται μόνο το μέλλον μιας ολόκληρης χώρας, αλλά πολύ περισσότερα. Δεν πρόκειται απλά για μια υπόθεση που αφορά την Ελλάδα και την Ευρωζώνη, το διακύβευμα είναι ευρύτερο.

ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ EUROGROUP – ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΝΕΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗ

 

Χωρίς συμφωνία τελείωσε το Eurogroup, και όπως ανέφεραν Κοινοτικές πηγές, οδεύουμε για μια νέα συνεδρίαση του Εurogroup πιθανότατα το Σάββατο στις Βρυξέλλες, γιατί ο χρόνος πιέζει και πρέπει να υπάρξει συμφωνία μέσα στο Σαββατοκύριακο.

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ

 

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ επέκρινε έντονα σήμερα ότι το ζήτημα της Ελλάδας μονοπωλεί τις ευρωπαϊκές συνόδους εις βάρος της Βουλγαρίας, μιας χώρας που έχει εξαίρετη δημοσιονομική θέση αλλά παραμένει η φτωχότερη της ΕΕ.

ΠΕΡΙ ΔΡΑΧΜΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩ

 

Θεωρούσα πάντα και εξακολουθώ να θεωρώ ότι η ένταξη στην ευρωζώνη ήταν ίσως η πιο καταστροφική πράξη που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα τα τελευταια έτη. Διότι οδήγησε στο τεράστιο χρέος, τις αναγκαστικές περιόδους λιτότητας και ύφεσης και κατά συνέπεια στη γιγάντωση των δύο μεγαλύτερων απειλών για τη Δημοκρατία: του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής.