Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΚΤ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ELA ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Έξι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της γερμανικής Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, ζητούν να διακοπεί άμεσα ο ELA προς τις ελληνικές τράπεζες.Τα παραπάνω αναφέρει σε νέο δημοσίευμά της για την χώρα μας η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, την ώρα που κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και πιστωτών.

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΤΕΣΤΗ ΕΦΙΚΤΟ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ

 

«Η Γερμανία ξεχνά την ιστορική της ευθύνη», αναφέρει στην πρώτη σελίδα του ιστότοπού της η γερμανική εφημερίδα. Η γερμανική κυβέρνηση στην περίπτωση της διαμάχης για την κρίση στην Ελλάδα ξεχνά την ίδια της την ιστορία, επισημαίνει η εφημερίδα. Και εξηγεί: Το οικονομικό θαύμα της Γερμανίας κατέστη εφικτό μόνο επειδή άλλες χώρες διέγραψαν τα χρέη της.

ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Η χθεσινή ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ ότι τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη παραβίασαν το FIR Αθηνών και στη συνέχεια πέταξαν πάνω από ελληνικό έδαφος, από το νησί Ανθρωποφάγοι, προκαλεί οργή, αλλά όχι έκπληξη. Τους τελευταίους μήνες στον εναέριο χώρο και στη θάλασσα του Αιγαίου καταγράφονται πολλά επεισόδια, η Τουρκία κλιμακώνει τη στρατηγική της έντασης, ενώ η διπλωματία έχει καθηλωθεί.

ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ Η ΑΛΛΙΩΣ ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΦΑΓΑΝ ΟΙ «ΑΛΛΟΙ»;

 

Εμείς οι Έλληνες έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση με τον προφορικό λόγο. Είμαστε λαλίστατοι. Το κάνουμε όταν είμαστε χαλαροί ή όταν είμαστε συναισθηματικά φορτισμένοι, θυμωμένοι ή χαρούμενοι. Ενίοτε μιλάμε και όταν δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε.

ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ EUROGROUP... ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΗΔΗ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ

 

Λίγο πριν τις 8.30 το βράδυ ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους προέδρους των Θεσμών Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι και Κριστίν Λαγκάρντ. Ο πρωθυπουργός αναχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις στον τύπο ενώ σε λίγο αναμένεται να αρχίσουν οι διαβουλεύσεις σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΟ

 

Πριν μερικά χρόνια, ένα πρόγραμμα που θα μπορεί να διαβάζει τις σκέψεις και να τις μετατρέπει σε κείμενο φάνταζε προϊόν επιστημονικής φαντασίας. Με τα άλματα προόδου της τεχνολογίας όμως, η… επιστημονική φαντασία τείνει να γίνει πραγματικότητα.

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΑΝ ΧΑΘΕΙ Η ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ

 

Για μεταβατική κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, πριν την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

 

Ο Iταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ιταλικό κοινοβούλιο ότι «η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς υπάρχει μεγάλος αριθμός χωρών που θα κάνει το παν για να την βοηθήσει, αλλά η προσπάθεια πρέπει να είναι αμοιβαία».