Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Ο κίνδυνος της επιβολής ελέγχων κεφαλαίων στην Ελλάδα έχει αυξηθεί σημαντικά, υπογραμμίζει σε σημερινό δημοσίευμά του το CNBC, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν σε αυτήν την εξέλιξη.

ΟΙ ΟΔΥΝΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΙΑΣ ΕΠΙΠΟΝΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

 

Ο στυγνός εκβιασμός & οι ολέθριες συνέπειες μιας πιθανής υποχώρησης στις παράλογες αξιώσεις των δανειστών. Οι ατέλειωτης διάρκειας οιονεί διαπραγματεύσεις, ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς, πιστεύω ότι έκαναν ξεκάθαρες κάποιες οδυνηρές  αλήθειες, όπως:

Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ

 

Στις 7-8 Ιουνίου οι αρχηγοί κρατών και πρωθυπουργοί των επτά ισχυρότερων οικονομικά χωρών (G7) συναντώνται στο θέρετρο «Schloss Elmau» της Άνω Βαυαρίας, με στόχο να επιλύσουν παγκόσμια οικονομικά προβλήματα, αλλά και να καταστρώσουν τα θέματα που θα συζητηθούν στην επόμενη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

ΑΓΡΙΑ ΜΑΧΗ ΚΟΥΡΔΩΝ ΚΑΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΣΑΚΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

 

Μεγάλη μάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ των αριστερών Κούρδων ανταρτών του YPG/YPJ και των τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος στη βορειοανατολική Συρία (Ροζάβα – συριακό Κουρδιστάν) για το ποια δύναμη θα ελέγξει την πόλη Χασάκα (Hasakah).

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟ ΔΝΤ - ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ

 

Ο κατάλογος των κρατών που καθυστέρησαν να αποπληρώσουν δάνεια που είχαν λάβει από το ΔΝΤ δεν είναι πολύ μεγάλος. Περιλαμβάνει ορισμένες χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

ΟΡΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ 25,7% ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2015

 

Οριακή ανάπτυξη 0,1% της ελληνικής οικονομίας φέτος και επιτάχυνσή της στο 2,3% το 2016 προβλέπει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) με την εξαμηνιαία έκθεσή του για τις προοπτικές των χωρών – μελών του (Economic Outlook).

Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΙΛΟΔΟΞΗ ΔΟΚΙΜΗ

 

Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και στις μελλοντικές της προοπτικές, αναφέρθηκε στην ομιλία του, το απόγευμα, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην ετήσια συνάντηση του InterAction Council στην Ουαλία.