Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 
  Διαβάστε στο τέλος όλους τους Πίνακες

Με 9,1% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου - Διαφωνεί η πλειοψηφία με τα σενάρια εκλογών ή δημοψηφίσματος. Δύο είναι τα βασικά συμπεράσματα της πανελλαδικής τηλεφωνικής δημοσκόπησης της εταιρείας «METRISI», που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 28-29 Μαΐου σε δείγμα 1.108 ατόμων.

Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΟΙ ΒΑΡΩΝΟΙ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

Λυσσαλέα επίθεση από τους «βαρόνους» των ΜΜΕ, που κάνουν πρώτη είδηση σκοπίμως αλλοιωμένες δηλώσεις κεντρικών προσώπων στην διαπραγμάτευση, αλλά και προβάλλοντας αρνητικά σχόλια για τη χώρα, δέχεται η κυβέρνηση γιατί απλά το «μιντιακό» σύστημα εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και σκοπιμότητες που σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτά του ελληνικού λαού. Κι αυτό φυσικά έχει να κάνει με το θέμα των αδειών των καναλιών και την πληρωμή φόρων.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΤΕΟ

 

Οι αλλαγές στη φορολογία των νέων αυτοκινήτων και ο αποτελεσματικότερος έλεγχος όσων κυκλοφορούν ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αυτοκινήτων.

Ο ΚΑΜΕΡΟΝ ΖΗΤΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΠΛΑΤΕΡ Η ΜΕΡΚΕΛ... ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ/ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ

  

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι ο πρόεδρος της FIFA Ζεπ Μπλάτερ θα πρέπει να παραιτηθεί, μετά τις κατηγορίες για διαφθορά που συγκλονίζουν τη διεθνή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, προσθέτοντας ότι είναι "αδιανόητο" να υπάρχουν "κατηγορίες για διαφθορά σ' αυτό το επίπεδο και σ' αυτή την κλίμακα μέσα σ' αυτή την οργάνωση και να ισχυρίζεται κανείς πως το πρόσωπο που ηγείται αυτή τη στιγμή είναι το κατάλληλο για να την κάνει να προχωρήσει".

ΜΕΤΩΠΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΕΕ – ΔΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ

 

Ξεκάθαρη εκβιαστική προειδοποίηση αναμένεται να στείλουν οι δανειστές στην ελληνική κυβέρνηση να μην «παίξει» με τις πληρωμές του ΔΝΤ τον Ιούνιο που συνολικά φθάνουν τα 1,55 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

 

Η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών φαίνεται πως είναι η πιο πιθανή έκβαση, γράφει σε άρθρο του ο Economist. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο, οι πιστωτές της χώρας και η νέα ελληνική κυβέρνηση έχουν ανταλλάξει απειλές. Καθώς όμως η κλεψύδρα αδειάζει και τα ταμεία είναι στο μείον, η περισυλλογή που επιδεικνύουν και οι δύο πλευρές φαίνεται πιθανό να οδηγήσει σε μια συμφωνία.

ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ TURKISH STREAM ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

 

Την προέκταση του υπό σχεδίαση αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, συζήτησαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας Παναγιώτης Λαφαζάνης με το Ρώσο υπουργό Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ, σύμφωνα με δηλώσεις του δεύτερου σε Ρώσους δημοσιογράφους.

ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ

 
Για να διαβάσετε εμπεριστατωμένο κείμενο 
για το Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής πατήστε ΕΔΩ...