Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ;

 

Οι Financial Times εκτιμούν τα δεδομένα και σημειώνουν πως το κόστος θα εξαρτηθεί έναντι ποιου θα κηρύξει στάση πληρωμών η Αθήνα. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με την Ελλάδα να στερεύει από χρήματα, οι επενδυτές και οι κυβερνήσεις έχουν αρχίσει να αναλογίζονται το ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας και τις επιπτώσεις της.

Η ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΡΑΝΩΝ - ΟΙ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

 

Η συμπεριφορά της κυβέρνησης της Αλβανίας το τελευταίο διάστημα έναντι της Ελλάδας, και όχι μόνο, χρήζει ερμηνείας. 

ΠΟΣΟ ΚΑΝΕΙ 1+1; ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;


Μια από τις πιο σωστές διαφημίσεις των τελευταίων ετών είναι αυτή που λέει: «καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς»… Ας ξεχάσουμε για λίγο ο κάθε ένας από εμάς την ιδιότητά του, την παιδεία του και την ενασχόλησή του με τα κοινά…

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Οι υπουργοί Άμυνας των μελών του Διεθνούς Συνασπισμού που μάχεται τους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα), σε Ιράκ και Συρία, θα συναντηθούν στο Παρίσι στις 2 Ιουνίου για να σχεδιάσουν την από εδώ και πέρα στρατηγική τους, αλλά και το πώς θα αντιστρέψουν τις πρόσφατες ήττες της κυβέρνησης του Ιράκ.

ΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ

 

Τις προτεραιότητες της πολιτικής του υπουργείου Υγείας για ένα σύστημα αντιγραφειοκρατικό, αποτελεσματικό, αξιόπιστο, ανέπτυξε από το βήμα του Συνεδρίου Athens Health Forum, ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ «ΦΑΓΩΜΑ» ΣΑΜΑΡΑ «ΚΡΥΦΗ» ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΤΟΡΑΣ – ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ

 

Ηταν ίσως η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος επισκέπτης περνούσε την είσοδο του πολιτικού γραφείου της Ντόρας Μπακογιάννη στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος ανέβηκε με το ασανσέρ στον πέμπτο όροφο και η Ντόρα Μπακογιάννη δεν τον άφησε να περιμένει.

Η ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

 

Επικίνδυνη άγνοια για τους κανόνες του παιχνιδιού επιδεικνύουν στο οικονομικό επιτελείο, με αποτέλεσμα ακόμα και μια καλή ιδέα - όπως τα κίνητρα για τη χρήση «πλαστικού» χρήματος - να μένει ξεκρέμαστη.