Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

Την ανάγκη να προχωρήσουν όλα γρήγορα αποτυπώνουν και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης για την χθεσινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης με μερικούς από τους τίτλους των εφημερίδων να περιγράφουν την πίεση των πιστωτών για επιτάχυνση των διαδικασιών με την Ελλάδα.

ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Η ΘΡΑΚΗ

  

Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και έντονο, και σύμφωνα με τον κ. Καραμπελιά αντιμετωπίζεται με κάθετο «κόψιμο» οποιασδήποτε συζήτησης, όσο η Τουρκία έχει επεκτατικά χαρακτηριστικά. Εξάλλου όπως είπε «η Τουρκία παραμένει μια χώρα που κατέχει την Κύπρο και καθημερινά μας απειλεί στο Αιγαίο.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ… ΡΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ» ΤΗΣ ΠΟΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ Η ΛΙΒΥΗ

 

Η Τουρκία πουλάει τρέλα για το τουρκικό εμπορικό πλοίο που πήγε να πιάσει λιμάνι στην κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος Ντέρνα στη Λιβύη, και για αυτό βομβαρδίστηκε από την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας που εδρεύει στο Τομπρούκ.

EUROGROUP ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΛΛΑ ΡΕΥΣΤΟ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ

 

Περίπου τρεις ώρες κράτησε η Σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ενώ τα μαντάτα που έρχονται από τις Βρυξέλλες είναι μεν θετικά για την Αθήνα, ωστόσο, το μπαλάκι περνάει στην πλευρά του Μάριο Ντράγκι.

ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

 

Τα Σκόπια προσπάθησαν να ρίξουν εμμέσως στην Ελλάδα το «φταίξιμο» για το πολεμικό κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό τους, με τους Αλβανούς αυτονομιστές να έχουν πιάσει τα όπλα. Βεβαίως, αυτές οι σκοπιανές τρέλες δεν έμειναν αναπάντητες από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ 100 ΔΟΛΑΡΙΑ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

 

Ο ΟΠΕΚ δεν βλέπει την τιμή του πετρελαίου να ξεπερνάει το φράγμα των 100 δολαρίων την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με προσχέδιο έκθεση του καρτέλ που έχει στην κατοχή της η WSJ.

ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΝ BRICS

 

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υφυπουργό Οικονομικών της Ρωσίας και εκπρόσωπο της νέας αναπτυξιακής τράπεζας που δημιουργούν οι χώρες BRICS (Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία, Ν. Αφρική), Σεργκέι Στόρτσακ.