Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

«Τη υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια,
ως λυτρωθείσα  των δεινών, ευχαριστήρια
αναγράφω σοι η Πόλις σου, Θεοτόκε·
αλλ' ως έχουσα το κράτος απροσμάχητον,
εκ παντοίων με κινδύνων ελευθέρωσον,
ίνα κράζω σοι· Χαίρε, νύμφη ανύμφευτε».
Διαβάστε για τους Χαιρετισμούς της Παναγίας ΕΔΩ

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ

 

Οι Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις, το Κατοχικό Δάνειο και η Εθνική Διαπραγμάτευση. Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015 η νέα Ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα  δια του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη συμφώνησε στο Eurogroup με τους εταίρους-δανειστές την τετράμηνη παράταση της  Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης της Ελλάδος συνοδευόμενη από μια σειρά δεσμεύσεων για μεταρρυθμίσεις εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης.

STRATFOR: ΑΠΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

 

Ποιες είναι οι 4 επιλογές που θα έχει η κυβέρνηση μετά τον Ιούνιο. Η απόφαση του eurogroup, μπορεί να απομάκρυνε το ενδεχόμενου εξόδου από την ευρωζώνη, εντούτοις απέχει πολύ ακόμα ώστε να δοθεί τέλος στην ελληνική κρίση, αναφέρει η εταιρία πληροφοριών Startfor σε νέα της ανάλυση, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει δυσκολίες το επόμενο τετράμηνο με την συμφωνία της Αθήνας με τους εταίρους να είναι εύθραυστη, «έτοιμη να καταρρεύσει οποιαδήποτε στιγμή».

ΜΠΑΡΑΖ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Σε μπαράζ φορολογικών ελέγχων σχεδιάζει να περάσει άμεσα η κυβέρνηση, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για το 2015.

Ο ΝΕΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ

 

-Βασική μου αξία είναι ο Σεβασμός. Πρώτα του εαυτού μου, μετά των συνανθρώπων μου, της κοινωνίας, της πολιτείας, των δημόσιων χώρων κ.ο.κ.

ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ Η ΤΡΕΛΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ BILD ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Ανάμικτες αντιδράσεις προκαλεί στη Γερμανία η καμπάνια της εφημερίδας Bild κατά της παράτασης της δανειακής σύμβασης, η οποία αναμένεται να ψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία από τη γερμανική Βουλή την Παρασκευή.

ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Η ΡΩΣΙΑ

 

Στα λιμάνια της Κύπρου θα μπορούν να ελλιμενίζονται τα πλοία του ρωσικού ναυτικού μετά τη συμφωνία που υπέγραψαν ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Αναστασιάδη. Η συμφωνία Λευκωσίας - Μόσχας έρχεται ενώ είναι και πάλι οριακή η ένταση για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.