Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ: OΤΑΝ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗΝ AΓΚΕΛΑ!

 

Η συγκεκριμένη φωτογραφία εκτός από την ιστορική της σημασία, αξίζει μιας μεγαλύτερης προσοχής. Κι αυτό γιατί μετά από πολλές αφορμές που είχαν οι δύο πολιτικοί ηγέτες να συναντηθούν, η συνάντηση... συνέβη τελικά σήμερα στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες. 

ΚΛΙΜΑ ΕΝΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΡΗΞΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

 

Να σεβαστεί τη δημοκρατία κάλεσε την Ευρώπη ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής και μερικές ώρες μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου Eurogroup για την Ελλάδα.

ΟΙ ΕΠΙΖΗΣΑΝΤΕΣ ΤΟΥ NORMAN ATLANTIC ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

 

Να παλέψουν με «το τέρας της γραφειοκρατίας» καλούνται όσοι τυχεροί κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από το Norman Atlantic, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ Απ. Κενανίδης, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των συναντήσεων που είχε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τους συγγενείς των οδηγών θυμάτων αλλά και με τους ίδιους τους αυτοκινητιστές που σώθηκαν.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ;

 

Η χώρα μας πρόσφατα εξέλεξε νέα κυβέρνηση, η οποία αμέσως μετά την εκλογή της ενέτεινε τις προσπάθειές της να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να της δώσουν ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να παρουσιάσει το σχέδιό της και να πετύχει ένα νέο «Νιου Ντιλ», δηλαδή μια ευνοϊκότερη συμφωνία όχι μόνο υπέρ της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρωζώνης. Προς το παρόν, η προσπάθεια εύρεσης «συμμάχων» δεν ευοδώθηκε.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: 32 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

 

Τριάντα δύο προσωπικότητες από όλο το πολιτικό φάσμα, συνδικαλιστές, επιχειρηματίες και πανεπιστημιακοί, κάλεσαν σήμερα τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο να χαλαρώσει τη στάση του όσον αφορά στη συνέχιση της εφαρμογής μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα, με ανοιχτή επιστολή τους που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Público.