Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 
  Διαβάστε τη Σύνθεση ΕΔΩ.....
 


Η ΜΑΧΗ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

 

30 χρόνια περίμενα αυτή τη στιγμή. Να πέσει έστω το κεφάλι του σάπιου ελληνικού συστήματος εξουσίας. Δεν μου έφερε φυσικά αυτή η πολυπόθητη στιγμή κάποια τρελή χαρά γιατί οι παγκόσμιες συνθήκες είναι δραματικές και συνεπέστατα επιδεινούμενες. «Η αλλαγή κεφαλής» δεν ήταν φυσικά κάποια ταινία καταστροφής: δεν ξύπνησε ο Γκοτζίλα, δεν έσκασε ξανά η Φουκοσίμα, δε βούλιαξε η Σαντορίνη. Δεν ήρθαν οι βάρβαροι. Ψιλοφύγαν.Τώρα ξεκινά το σκληρό ματσάκι με τη Γερμανία. 

Σε προηγούμενες αναμετρήσεις μας στρίμωχναν, αλλά ήταν νίκες Πύρρειες. Η Γερμανική ηγεμονία, παραδοσιακά η χειρότερη για την Ευρώπη, ότι μορφή και να χει αυτή, οδηγεί τη μισή ήπειρο σε φτώχια και εξαθλίωση, ενώ συνέβαλε στο να ξαναέρθει εμφύλιος στην Ευρώπη και σε καταστροφική ρήξη με τη Ρωσία με επιπτώσεις τόσο μεγάλες που μακροπρόθεσμα δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθούν. Η Ευρώπη έχει το πολύ δύο χρόνια να συμφιλιωθεί με τη Ρωσία, προτού αυτή, εξαναγκασμένη ήδη να αλλάξει τους διαχρονικούς της γεωπολιτικούς στόχους, δομήσει τα συμφέροντα της με την Ασία. 

Για σκεφτείτε το λίγο: από κάτω μια χαοτική πλέον Μέση Ανατολή, στην άλλη άκρη του ατλαντικού η υπονομευτική Αμερική να φαντάζει – με το αζημίωτο φυσικά - ως ο γεωστρατηγικός εγγυητής της ευρωπαϊκής ακεραιότητας όταν στην πραγματικότητα είναι το ακριβώς αντίθετο, και από την άλλη πλευρά η Ρωσοκινέζικη συμμαχία με την πιθανότητα να έχει αυτή διευρυνθεί κι από άλλες χώρες των Bricsκαι όχι μόνο. 

Ναι, τότε θα μιλάμε για μια Ευρώπη περικυκλωμένη, με ούτως ή άλλως ανεπούλωτες εσωτερικές τάσεις διάσπασης. Αλλά ας γυρίσουμε στα «δικά μας» προσποιούμενοι ως κάποιος Μέσος Έλληνας ότι η Ελλάδα βρίσκεται ενθυλακωμένη σε κάποιο παράλληλο σύμπαν όπου οι παγκόσμιες εξελίξεις δεν την επηρεάζουν, όταν στην πραγματικότητα και διαχρονικά η Ελλάδα είναι από τις πιο ευεπηρέαστες χώρες στις διεθνείς εξελίξεις. 

Οι ψηφοφόροι, με φοβερή χρονική καθυστέρηση ανυπολογίστου κόστους για τους περισσότερους από εμάς, αποφάσισαν επιτέλους να ξεφορτωθούν την ηγεσία του πολιτικού σκέλους του συστήματος εξουσίας δίνοντας μας τη δυνατότητα  να αγωνιστούμε απέναντι στους καταστροφείς μας εντός και εκτός των τειχών. Παρά ταύτα παράμετροι του εκλογικού αποτελέσματος δείχνουν την αλγεινή νοητική κατάσταση κομματιού του ελληνικού στρώματος και το πόσο εύκολα μπορεί αυτό να άγεται και να φέρεται από τους χειραγωγούς: 

Ας ξεκινήσουμε δικαιολογώντας κάπως το απαράδεκτα υψηλό ποσοστό αποχής καθώς η κυβέρνηση Σαμαρά απέκλεισε σκοπίμως τους νεομετανάστες και τους 18χρονους.Τα απαράδεκτα όμως υψηλά ποσοστά της τηλεοπτικής βιτρίνας του Μπόμπολα που λέγεται «Το Ποτάμι», παρότι κάτω των μαγειρεμένων προβλέψεων των καναλαρχών, δείχνουν πως κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού δεν το χει μάθει καθόλου καλά το μάθημα του και πως όταν κλείνουν μαγαζιά των νταβατζήδων, αυτοί σπεύδουν να στηρίξουν καινούρια παραμάγαζά τους. 

Το 1,8% του γραφικού Βασίλη Λεβέντη που νεκραναστήθηκε για μερικές μόλις μέρες με ένα διαδικτυακό σποτάκι του Μητσικώστα και ένα prime time στου Μπογδάνου, μπορεί να μοιάζει με τιμητική ψήφος σε έναν πολέμιο της σαπίλας, στην ουσία είναι όμως ένας άσχημος δείκτης της δύναμης των μήντια και της επιπολαιότητας των ψηφοφόρων. Κανένα άλλοθι δεν υπάρχει για το 1,8% του Απόστολου Γκλέτσου, ο οποίος εδώ και καιρό δίνει πολιτικές παραστάσεις της δικής του εκδοχής χρυσαυγιτισμού, σπιλώνοντας το ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζοντας έμμεσα τους μνημονιακούς δοσίλογους. 

Όσο για το ίδιο το συνονθύλευμα επικίνδυνων ιδεολογιών και πρακτικών που ονομάζεται Χρυσή Αυγή, τρίτο κόμμα στη Βουλή πλέον παρότι έλαβε μηδενική χρηματοδότηση και η ηγεσία του βρίσκεται στη φυλακή, το υψηλό ποσοστό του απέδειξε έμπρακτα το πόσο αναποτελεσματικό είναι να αντιμετωπίζεις τη δολιότητα με δόλο, κάτι που είχαμε προβλέψει από την αρχή των τραγικών εξελίξεων που οδήγησαν την ΧΑ σε άνοδο.

Όσο άσχημα κι αν είναι τα νέα για την ανάδειξη της ΧΑ σε τρίτη πολιτική δύναμη παρά τις αντίξοες για τα στελέχη της συνθήκες, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΧΑ είναι και μαντατοφόρος κακών ειδήσεων για τη δογματική γερμανική ηγεσία και όχι μόνο: Αν θέλετε να διατηρηθεί κάτι από αυτήν την εμπορική ψευτοδημοκρατία σας, θα πρέπει να δώσετε περισσότερη δημοκρατία στους λαούς, ειδάλλως η Ευρώπη θα πνιγεί σε βαθύτατους εθνικισμούς: 

Κι αυτό το μήνυμα, το δίνουν όλο και ηχηρότερα όλοι και περισσότεροι λαοί στην Ευρώπη.Απακαρδιωτικό ήταν και το υψηλό ποσοστό του υποτιθέμενα λαϊκού κόμματος που ονομάζεται ΚΚΕ, το οποίο επιβραβεύτηκε για την απάθεια του στα χρόνια του μνημονίου. Όσοι ρομαντικοί επιδίωξαν ρομαντζάδα με την παλιά τους αγάπη το ΚΚΕ και νόμιζαν ότι θα μετέπειθαν τους σκληροπυρηνικούς ψηφοφόρους του να κάνουν κάτι χρήσιμο μετά από δεκαετίες αφλογιστίας και συμβολικών εκδηλώσεων, έφαγαν ηχηρό χαστούκι: δεν παίζατε εσείς με το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ έπαιξε μαζί σας. 

Δεν είναι παίξε γέλασε το ΚΚΕ. Είναι σκληροπυρηνικοί και δογματικοί μέχρι το κόκκαλο και δεν δίνουν δεκάρα για τους αιρετικούς και τους άπιστους.Το εκλογικό αποτέλεσμα διέλυσε και τις αυταπάτες του μικρού, πολύ μικρού αδερφού του ΚΚΕ. Παρά το συγκριτικό πλεονέκτημα του ότι είναι αντισταλινικό και παρά τους αστέρες που τον υποστηρίζουν ανοιχτά, το Δελαστίκ, το Χατζηστεφάνου, τον Πιτσιρίκοκο κι άλλους αναγνωρίσιμους με πολύ καλή έξωθεν μαρτυρία και όχι ασήμαντη επιρροή στην κοινή γνώμη, το 0,6 του Ανταρσύα-Μαρς δεν επιτρέπει λάθος αναγνώσεις.

Οι ψηφοφόροι επέλεξαν τον ρεφορμιστή ΣΥΡΙΖΑ και την Μήτρα του ΚΚΕ. Γιατί μπορεί ο Ανταρσύα-Μαρς να μιλάει με τον λαό, αλλά λίγο τον αφουγκράζεται, μονωμένος ως είναι στα δικά του στεγανά και προσηλωμένος στη δική του ατζέντα. Διαβάστε την Επικαιρότητα ΕΔΩ.....




 


ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Η ΓΗ

 

Πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι ήδη πολύ αργά να αντιστρέψουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Τι θα συμβεί όμως σε περίπτωση που θα καταστραφεί ο πλανήτης μας και τι εναλλακτικές επιβίωσης έχει ο ανθρώπινος πολιτισμός; Πολλές εικασίες έχουν γίνει σχετικά με το μέλλον της Γης, εμπνέοντας αρκετές ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπως το πρόσφατο Interstellar, κατά πόσο όμως είναι εφικτά στην πραγματική ζωή;

Ενα μεγάλο φυσικό εμπόδιο για την μετοίκηση σε άλλους πλανήτες αποτελεί η ταχύτητα του φωτός. Οι τεράστιες αποστάσεις μεταξύ των ηλιακών θέτουν σοβαρούς περιορισμούς στις πραγματικότητες των διαστημικών ταξιδιών. Ενα μεγάλο μέρος της πιο πρόσφατης επιστημονικής φαντασίας χρησιμοποιεί κάποια μορφή "σκουληκότρυπας" ή "χωροχρονικής στρέβλωσης". Τέτοιες δυνατότητες έχουν αναλυθεί με κάποια μαθηματική ακρίβεια, και αν και οι μελέτες είναι δελεαστικές, δείχνουν ότι αυτές οι μέθοδοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν αν δεν ανακαλυφθεί μια μορφή της ύλης που συμπεριφέρεται πολύ διαφορετικά από οτιδήποτε έχουμε δει μέχρι τώρα.

Παράλληλα τα πρακτικά συστήματα διαστημικής πρόωσης που είναι διαθέσιμα σήμερα και για το εγγύς μέλλον θα πρέπει να αλλάξουν εντελώς. Αποδεικνύεται ότι ακόμη και με τα καλύτερα διαθέσιμα συστήματα πρόωσης, δεν υπάρχει αρκετή μάζα σε ολόκληρο το Σύμπαν να ωθήσει έστω και ένα ανθρώπινο ον μέχρι το ήμισυ της ταχύτητας του φωτός. Ακόμη τεχνολογίες για σχετικές ταχύτητες του 0,01% της ταχύτητας του φωτός είναι απαγορευτικά ακριβές.

Ετσι η προσπάθεια εύρεσης ενός άλλου πλανήτη θα πάρει χρόνο, παρόλο που οι αστροβιολόγοι μας λένε ότι ο γαλαξίας μας δεν έχει καμία έλλειψη κατοικήσιμων κόσμων. Ακόμα κι έτσι, με δεδομένες τις τεράστιες αποστάσεις μεταξύ των άστρων και τις χαμηλές ταχύτητες που επιτυγχάνονται με ρεαλιστικό διαστημόπλοιο, τα ταξίδια ανάμεσα στους δύο κόσμους, θα πάρουν αιώνες ή και χιλιετίες.

Τι μας μένει λοιπόν; Αν δε μπορούμε να αναζητήσουμε νέες κατοικίες, θα πρέπει να τις κατασκευάσουμε. Από οικονομική άποψη, αυτό θα ήταν πολύ πιο αποδοτική χρήση των πόρων από τη μετατροπή ολόκληρου του πλανήτη. Οι ερευνητές της NASA έχουν αναπτύξει λεπτομερή σχέδια για την δημιουργία ενδιαιτημάτων που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους, από υλικό που θα μπορούσε να εξορυχθεί από έναν αστεροειδή μερικές εκατοντάδες μέτρα σε μήκος. 

Αυτός ο τύπος κατασκευής θα μπορούσε να μας γλυτώσει από ένα από τα σημαντικότερα έξοδα του χώρου αποικισμού: το κόστος οικοδομικών υλικών. Το Ηλιακό μας σύστημα περιέχει εκατομμύρια τέτοιων αστεροειδών, που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν πληθυσμό πολλές φορές αυτού της Γης με τεχνολογίες πιο εφικτές από τη μετοίκηση στον Αρη για παράδειγμα. Ομως ακόμα και τα ίδια τα διαστημόπλοια θα ήταν μία λύση: Η υπερ-εκθετική ανάπτυξη που έχουμε δει σε άλλους τομείς, όπως στα αυτοκίνητα και τους υπολογιστές μπορεί πλέον να γίνει και στη διαστημική τεχνολογία. 

Οι φυσικές πραγματικότητες που περιγράφονται παραπάνω δείχνουν μια πολύ ξεκάθαρη εικόνα για το εγγύς μέλλον: ιπτάμενοι οικότοποι τέλεια σχεδιασμένοι για τον τρόπο ζωής μας με τη χρήση πόρων που προέρχονται από τον Ήλιο μας, τη Γη, και τους αστεροειδείς. Έτσι, αν η Γη ποτέ γίνει μη κατοικήσιμη, δεν θα χρειαστεί να διασχίσουμε τα αστέρια για να βρουμε ένα νέο σπίτι.

 


ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ F-16 ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

 

Απίστευτη τραγωδία εκτυλίσσεται στην Αλμπαθέτε της Ισπανίας, με τη συντριβή ενός ελληνικού F-16, κατά τη διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ. Οι νεκροί από το δυστύχημα είναι τουλάχιστον δέκα και ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν, με πληροφορίες από το υπουργείο Αμυνας της χώρας, ότι ανάμεσά τους είναι οι δύο πιλότοι του ελληνικού μαχητικού.

Ακόμη 13 άτομα έχουν τραυματιστεί, και οι 6 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Πάντως, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση για την κατάσταση των δύο πιλότων, ενώ διαβεβαίωσε ότι τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής είναι καλά στην υγεία τους. Η άσκηση διεξαγόταν στο Αλμπαθέτε και το αεροσκάφος συνετρίβη κατά τη διάρκεια της απογείωσης από τη στρατιωτική βάση της ισπανικής πόλης.

Το F-16 έπεσε σε σταθμευμένα αεροσκάφη- προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερες απώλειες- και αμέσως τυλίχθηκε στις φλόγες. Μάλιστα, οι διασώστες και πυροσβέστες δεν μπορούσαν να πλησιάσουν αρχικά, εξαιτίας των εκρήξεων από τα καύσιμα των αεροσκαφών. Ισπανοί αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους ότι ο τραγικός απολογισμός μπορεί να αυξηθεί περισσότερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ισπανικό υπουργείο Αμυνας, που επικαλείται η El Pais, το F16 δεν απογειώθηκε με αρκετή ισχύ και για αυτό συνετρίβη. Το F-16 ήταν της 341 Μοίρας της 111ης πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο και συμμετείχε στην 1η εκπαιδευτική σειρά Αέρος για το 2015 του προγράμματος τακτικής ηγεσίας (Tactical Leadership Programme) που διεξάγεται στην ισπανική βάση από τις 19 Ιανουαρίου έως τις 13 Φεβρουαρίου.

Για τις πληροφορίες που ήλθαν σε γνώση του για το συμβάν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας. Ομάδα εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας πρόκειται να μεταβεί στην αεροπορική βάση του Los Llanos στο Albacete της Ισπανίας με μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας με αφορμή το συμβάν με την πτώση του διθέσιου F-16 εντός της πίστας του αεροδρομίου.

Από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έγινε γνωστό ότι τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής είναι καλά στην υγεία τους ενώ δεν υπάρχει ενημέρωση για την κατάσταση των δύο ιπταμένων του F-16.