Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ MARC ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΦΙΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ

 

Ραγδαία πτώση σημειώνει η δημοφιλία του ετερόκλητου κυβερνητικού σχήματος Τσίπρα-Καμμένου, αφού σε μόλις 33 μέρες, σημειώνει απώλεια 23,3 εκατοστιαίων μονάδων.

Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρίας MARC, όπου ανάμεσα στα άλλα σημαντικά ευρήματά της είναι ότι:

-Oι μισοί – ακριβώς- ψηφοφόροι του ΣΥΡIZΑ και η συντριπτική πλειοψηφία των ΑΝΕΛ επιθυμούν την επιστροφή στη δραχμή.

-Ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, αντιπρόεδρός της Γιάννης Δραγασάκης, ξεπερνά σε δημοτικότητα τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

Αναλυτικά: Eπιστροφή στη δραχμή θέλουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 45,1% κι από τα υπόλοιπα κόμματα το 54,4% των ΑΝ/ΕΛ, το 67,7% του ΚΚΕ και το 58,7% της Χρυσής Αυγής.

Εξάλλου, στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε», ΣΥΡΙΖΑ απάντησε το 40,2% των ερωτηθέντων και ΝΔ το 21%. 

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,9%, η Χρυσή Αυγή με 4,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5%, «Το Ποτάμι» με 4,3%, το ΠΑΣΟΚ με 2,5%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,8%, η Ένωση Κεντρώων με 1,8%, η Τελεία με 1% και Άλλο Κόμμα με 3,3% των ερωτηθέντων.

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το 94,2% των ερωτηθέντων απαντάει ότι δεν τις επιθυμεί, ενώ μόνο το 4,8% βλέπει θετικά αυτό το ενδεχόμενο.

 
 
 
 



 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου