Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ «ΜΑΤΩΜΕΝΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ»

 

Φρικιαστικές εικόνες από την αιματηρή επίθεση των Ταλιμπάν σε σχολείο για παιδιά στρατιωτικών στο Πακιστάν περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες και άνθρωποι που βρέθηκαν στο χώρο αμέσως μετά την εκδήλωση της τρομοκρατικής ενέργειας. Ο Μουντάρ Αμπάς, βοηθός στο εργαστήριο Φυσικής του σχολείου, είδε τους ενόπλους ισλαμιστές να εκτελούν εν ψυχρώ νεαρούς μαθητές, προχωρώντας από τάξη σε τάξη.«Είδα έξι ή επτά άτομα να προχωρούν από αίθουσα σε αίθουσα και να ανοίγουν πυρ πάνω στα σώματα των παιδιών», σημειώνει. «Βλέπαμε τις ματωμένες σορούς των φίλων μας».

Μαθητής ο οποίος γλίτωσε από την επίθεση είπε στους στρατιώτες των σωστικών ομάδων ότι είδε τους συμμαθητές του να κείτονται ματωμένοι και νεκροί μπροστά στα μάτια του.«Όπως βγαίναμε από την τάξη, είδαμε τα πτώματα των φίλων μας πεσμένα στους διαδρόμους. Αιμορραγούσαν. Κάποιοι είχαν πυροβοληθεί τρεις φορές, κάποιοι τέσσερις», ανέφερε σε κατάσταση σοκ ο νεαρός μαθητής. «Οι άνδρες αυτοί έμπαιναν σε κάθε αίθουσα και πυροβολούσαν τους πάντες, προσωπικό του σχολείου και μαθητές», συμπλήρωσε.

«Μαθητικές στολές γεμάτες αίμα». Ο δημοσιογράφος Ναζάρ Ουλ Ισλάμ, ο οποίος βρισκόταν στην Πεσαβάρ για ρεπορτάζ, έτρεξε αμέσως μετά την εκδήλωση των γεγονότων στο νοσοκομείο Λέιντι Ρίντινγκ, όπου διακομίζονταν οι τραυματίες. «Έβλεπα παντού παιδιά με ματωμένες μαθητικές στολές. Οι περισσότεροι τραυματίες ήταν έφηβοι. «Πολλοί γονείς έρχονταν εκεί και δεν ήξεραν τι είχε συμβεί στα παιδιά τους. 

Έκλαιγαν, προσεύχονταν, φώναζαν "κάτω οι τρομοκράτες".Ήταν τόσο, μα τόσο ανήσυχοι», ανέφερε ο κ. Ισλάμ. Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 141 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μαθητές, ενώ 124 είναι οι τραυματίες.

 

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε την «αποκρουστική» και «φρικτή» επίθεση την οποία διέπραξαν οι Ταλιμπάν σε σχολείο για παιδιά στρατιωτικών στην πόλη Πεσάβαρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, όπου έχασαν τη ζωή τους πάνω από 130 άνθρωποι, στη συντριπτική τους πλειονότητα παιδιά.

«Στοχοθετώντας παιδιά και δασκάλους σε αυτή την ειδεχθή επίθεση, οι τρομοκράτες επέδειξαν για ακόμη μια φορά την εξαχρείωσή τους», τόνισε ο κ. Ομπάμα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ παραμένει δεσμευμένη να βοηθήσει την κυβέρνηση του Πακιστάν στις προσπάθειές της να «καταπολεμήσει την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό» και «να προωθήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή» της νοτιοανατολικής Ασίας.Διαβάστε την Επικαιρότητα ΕΔΩ.....



 

ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

Η προπαγάνδα τη δουλειά της, οι ηλίθιοι στο κόσμο τους.  Ο χρόνος περνάει και όλοι ψάχνουν το νέο ηγέτη μέσα από τα αναπαλαιωμένα, σκελετωμένα και ψεύτικα υλικά, τις προσφορές της Υπατίας των λαγουμιών, των κραμμάτων της αποτυχίας, των ταγμάτων του ξεπλύματος, της απαξίας και του ξεπουλήματος. Η προπαγάνδα τη δουλειά της, οι ηλίθιοι στο κόσμο τους. Δεν υπάρχει μέλλον με αυτό το πολιτικό σύστημα, ούτε από τις προσφορές.

Είναι εκτός εποχής όλοι. Δεν θα προσλάμβανα κανένα από αυτούς. Από τη μια απολύουν και από την άλλη ξαναδιορίζουν στο δημόσιο. Φοβούνται να πούν ότι πρέπει να υπάρχει ακόμη και σχέδιο Β για επιστροφή στη δραχμή. Δεν ξέρω. Δεν μπορεί να λέγονται τόσες βλακείες και εσείς να χειροκροτάτε ότι νάναι. Ποτάμι και ΔΗΜΑΡ στο ρόλο του Joker με τον Κουβέλη σε ρόλο έκπληξη. Και μετά;

To Μετά να σκέφτεσθε. ΜΕ αυτούς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑ και εσείς δεν μπορείτε. Ακόμη και να μιλάτε δεν ξέρετε. Απλά μιλάτε και όπου σας βγάλει. Έχει νόημα; Τεράστια τα κέρδη των εφοπλιστών από την μεταφορά καυσίμων στην Ελλάδα. Φόρους; Που ακούστηκε σταθερός φόρος στα καύσιμα και. 80-90% κέρδος υπέρ του μεταφορέα και του κράτους; Αυτό είναι διαπλοκή.

Για ποια δικαιοσύνη μιλάμε; Όλα έχουν εκπέσει. ΟΥΤΕ ΤΑΠ, ΟΥΤΕ ΕΑΣΤ ΜΕD. ΜΟΝΟ ΦΑΠ. Σε ποια χώρα υπάρχουν τόσα ΜΜΕ; Αυτο και μόνο δεν σας λέει κάτι; Το κράτος που δεν επιτρέπει να ακούγονται οι απόψεις μου στα κεντρικά ΜΜΕ να αφήσει τη γυμναστική…
 


KΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΕ 12 ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ BRITISH AMERICAN TOBACCO HELLAS

 

Κατοικία σε 12 πολίτες που αντιμετωπίζουν βασικό πρόβλημα στέγασης δίνει με πρωτοβουλία της η British American Tobacco Hellas. Με την ενέργεια «Μαζί φτιάχνουμε σπίτι», η εταιρεία ανέλαβε την πλήρη αποκατάσταση δύο σχεδόν εγκαταλελειμμένων σπιτιών στο κέντρο της Αθήνας, που έχουν παραχωρηθεί και λειτουργούν από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Ανθρώπινοι Άνθρωποι και τον Δήμο Αθηναίων. Οι εργαζόμενοι της British American Tobacco Hellas στην Ελλάδα ανέλαβαν την ολοκλήρωση των εργασιών, παραδίδοντας δύο έτοιμες Κοινωνικές Κατοικίες για να στεγάσουν πολίτες που θα επιλεγούν από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. 

Συγκεκριμένα, τα σπίτια βρίσκονται στην περιοχή του Αγίου Νικόλαου Αχαρνών και αποκαταστάθηκαν πλήρως από την British American Tobacco Hellas, που αφιέρωσε παράλληλα μία εργάσιμη ημέρα για όλους τους εργαζόμενους προς τον σκοπό αυτό.  Την παράδοση των Κοινωνικών Κατοικιών στην οργάνωση Ανθρώπινοι Άνθρωποι και στον Δήμο Αθηναίων έκαναν οι εργαζόμενοι της εταιρείας που ολοκλήρωσαν εργασίες, όπως βάψιμο, συναρμολόγηση επίπλων και διακόσμηση, στα σπίτια που θα διατεθούν για να φιλοξενήσουν άτομα και οικογένειες που είναι ή κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς στέγη.  

«Η πρωτοβουλία που αναλάβαμε έχει ως στόχο να απαντήσει σε ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που δυστυχώς διογκώνεται λόγω της κρίσης των τελευταίων ετών, αυτό της απώλειας στέγης», αναφέρει ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της British American Tobacco Hellas κ. Στέφανος Διανέλλος. «Συνεχίζοντας να δίνουμε αξία καθημερινά στην ελληνική κοινωνία μέσα από την δραστηριότητά μας, θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωση να κοιτάμε δίπλα μας βοηθώντας, όσο αυτό είναι εφικτό, ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους αυτούς και στην προσπάθειά τους για αναζήτηση απασχόλησης και επαγγελματική κατάρτιση». 

Η Πρόεδρος της οργάνωσης Ανθρώπινοι Άνθρωποι κ. Βέρα Μεσσήνη ευχαρίστησε θερμά την British American Tobacco Hellas για την πρωτοβουλία της: «Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπει κανείς τέτοιες πρωτοβουλίες ανθρωπιάς στις δύσκολες εποχές που διανύουμε και μάλιστα από ιδιώτες. Είναι επιτακτική η ανάγκη να βλέπουμε συχνότερα τέτοια παραδείγματα προσφοράς προς τους ευάλωτους συνανθρώπους μας και με αφορμή τη δράση αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρεία και τους εργαζομένους της που ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό σε αυτή την πρωτοβουλία, συμβάλλοντας σε διάφορες εργασίες για την αποκατάσταση των Κοινωνικών Κατοικιών και παραδίδοντας τα σπίτια έτοιμα προς κατοικία».

Η Κοινωνική Πρωτοβουλία της British American Tobacco Hellas, με βασικούς πυλώνες την κοινωνία, τον άνθρωπο και το περιβάλλον, έχει ως στόχο την ουσιαστική προσφορά στο έργο μη κερδοσκοπικών οργανισμών, δημόσιων φορέων και ομάδων πολιτών για την υποστήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στα αστικά κέντρα. Η Πρωτοβουλία αναλαμβάνει σημαντικές κοινωνικές παρεμβάσεις συνδέοντας τους ανθρώπους της εταιρείας με άλλους ευαισθητοποιημένους πολίτες, με στόχο όλοι μαζί να πραγματοποιήσουν δράσεις προσφοράς, συνεισφέροντας σε σημαντικά και επίκαιρα για την κοινωνία ζητήματα.  

Στη συμβολική εκδήλωση στην Αθήνα παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας του Δήμου Αθηναίων κ. Μαρία Στρατηγάκη, ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γιώργος Σούρλας, ο Διευθυντής του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Διαλυνάς και ο Διευθυντής του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Σεραφείμ Τσόκας.  

Παράλληλα με τη δράση της Αθήνας, οι εργαζόμενοι της British American Tobacco Hellas στη Θεσσαλονίκη ετοίμασαν και προσέφεραν πακέτα δώρων με βασικά είδη διατροφής και προσωπικής υγιεινής που χορήγησε η εταιρία. Τα πακέτα αυτά θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών 40 περίπου οικογενειών που στηρίζονται από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS στη συμπρωτεύουσα. 

Περισσότερες πληροφορίες για την Κοινωνική Πρωτοβουλία της British American Tobacco Hellas είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.bringingvalue.gr. 


Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Το Σαββατοκύριακο, σε πολλές πόλεις της Τουρκίας, αστυνομικοί και εισαγγελείς άρχισαν να συλλαμβάνουν δημοσιογράφους που τα προηγούμενα δύο χρόνια ύψωσαν τις φωνές τους στη δεσποτική στροφή του ηγέτη της γειτονικής χώρας Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας την προηγούμενη εβδομάδα στους επικεφαλής των εμπορικών επιμελητηρίων της χώρας, ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε την «καταστροφή αυτού του δικτύου της προδοσίας, που πρέπει να δώσει λόγο».

Ποιους εννοεί όμως; Όταν το 2002 το Κόμμα Δικαιοσύνης και Προόδου (AKP) ανέβηκε στην εξουσία, υποσχόμενο τον εκδημοκρατισμό της χώρας, δεν είχε στις τάξεις του μορφωμένους δημοσίους υπαλλήλους που προέρχονταν όλοι, εφόσον ήταν θρήσκοι, από τις τάξεις του μετριοπαθούς ισλαμικού κινήματος Χιζμέτ (Υπηρεσία) του αυτοδίδακτου θρησκευτικού ηγέτη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Αστυνομικοί διευθυντές και εισαγγελείς, δάσκαλοι και ιερωμένοι, ανώτεροι διοικητικοί υπάλληλοι και στελέχη υπουργείων είχαν μάθει γράμματα στα ιδιωτικά σχολεία του Γκιουλέν. Η συμμαχία των δύο παραγόντων ήταν τόσο στενή ως το 2010 που ο Γκιουλέν στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση στην Τουρκία εκείνον τον χρόνο έφθασε στο σημείο να καλέσει τους οπαδούς του ανοιχτά να υποστηρίξουν τον Ερντογάν.

Τον επόμενο χρόνο, ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν. Οι άνθρωποι του Γκιουλέν ζήτησαν ανοιχτά από τους ανθρώπους του Ερντογάν να επιτρέψουν τη δίωξη του αρχηγού της μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ, Χακάν Φικράν, επειδή συνομιλούσε με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). Ο Ερντογάν αρνήθηκε καθώς ο Φικράν δούλευε για λογαριασμό του.

Πέρσι το καλοκαίρι ο Γκιουλέν τάχθηκε ανοιχτά με το κίνημα των πολιτών που θέλησε να εμποδίσει την τσιμεντοποίηση του πάρκου Γκέζι στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, και πριν έναν ακριβώς χρόνο δύο μαγνητοφωνημένες συνομιλίες αποκάλυψαν την ενδημική διαφθορά στις τάξεις του κυβερνώντος AKP, που σύμφωνα με μία εκδοχή αγγίζει και τον γιο του ισχυρού άνδρα της γείτονος, Μπιλάλ.

Οι εισαγγελείς που διέταξαν τις έρευνες καθώς και οι αστυνομικοί «χρεώθηκαν» στον Γκιουλέν, έχασαν τις θέσεις τους ή συνελήφθησαν και οι έρευνες σταμάτησαν. Μόνο μία κοινοβουλευτική επιτροπή συνεχίζει να ερευνά. Το κατά πόσον η διαφθορά είναι ένα δημιούργημα των επικριτών του ηγέτη της Τουρκίας δείχνει και το παρακάτω περιστατικό:

Αυτή την εβδομάδα, ο δικηγόρος του δημάρχου του μεγαλύτερου δήμου της πόλης - του Φατίχ, που ανήκει στο κυβερνών κόμμα- προειδοποίησε τον δήμαρχο που είχε συλληφθεί πριν από έναν χρόνο για εκ συστήματος διαφθορά σε όλα τα κρατικά συμβόλαια, ότι «αν δεν πληρωθεί... θα αποκαλύψει όλες τις πράξεις διαφθοράς στις οποίες ο πελάτης του ήταν εμπλεκόμενος!».

Ο ίδιος ο Ερντογάν αλλά και ο διαδοχός του στην πρωθυπουργία, Αχμέτ Νταβούτογλου, δεν παραδέχονται ότι υπάρχει πρόβλημα ενδημικής διαφθοράς αλλά μόνο μία προσπάθεια του Γκιουλέν να τους ανατρέψει, εκμεταλλευόμενος το λεγόμενο «παράλληλο κράτος».