Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

 
Αδιάφορη η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για το ότι ο χάρτης της Μεγάλης Αλβανίας στο Βελιγράδι συμπεριελάμβανε... Κέρκυρα, Ηπειρο και Δ. Μακεδονία!

Εμβρόντητοι έχουμε μείνει. Δεν ενόχλησε την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου ο χάρτης της Μεγάλης Αλβανίας που οδήγησε στη διακοπή του ποδοσφαιρικού αγώνα Σερβίας - Αλβανίας την περασμένη εβδομάδα στο Βελιγράδι; Μας είναι παντελώς αδιάφορη η αντίδραση της γερμανόδουλης σερβικής πολιτικής ηγεσίας, η οποία έφτασε σε τέτοιο βαθμό γελοιότητας, ώστε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Νεμπόισα, Στεφάνοβιτς, να δηλώσει ότι... «Η Αλβανία δεν είναι αρκετά ώριμη ώστε να ενταχθεί στην ΕΕ»!!! Ναι, ο υπουργός... Εσωτερικών, όχι Εξωτερικών! 

Κανενός είδους αγωνία δεν έχουμε αν θα πραγματοποιηθεί ή όχι την Τετάρτη η επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα στο Βελιγράδι, η πρώτη ύστερα από 70 χρόνια στις σχέσεις των δύο χωρών. Είμαστε όμως εξοργισμένοι με το γεγονός πως καθόλου δεν φάνηκε να ενοχλήθηκε η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ από το ότι ο χάρτης της Μεγάλης Αλβανίας που πέταγαν οι Αλβανοί στο στάδιο της Παρτιζάν, στο Βελιγράδι, περιελάμβανε και την... Κέρκυρα, την Ηπειρο και το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Μακεδονίας!!! Αντιλαμβανόμαστε και κατανοούμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχουν σε αυτήν τη φάση κάνει σκοπό της ζωής τους να βρουν τους 180 βουλευτές που θα τους επιτρέψουν να παραμείνουν στην εξουσία, ψηφίζοντας όποιον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προτείνουν. 

Aλλά μήπως θα έπρεπε να τους νοιάζει λιγάκι και αν οι Αλβανοί ονειρεύονται να αρπάξουν την Κέρκυρα, την Ηπειρο και τη Δυτική Μακεδονία; «Καράφλιασαν» όλοι οι Ελληνες ή εν πάση περιπτώσει αυτοί που ακόμη ενδιαφέρονται για τα εθνικά θέματα, ακούγοντας τον Ευ. Βενιζέλο, με την ιδιότητά του ως υπουργού Εξωτερικών, να απαντά στις προκλητικές αλβανικές διεκδικήσεις της Κέρκυρας, της Ηπείρου και της Δ. Μακεδονίας με την εξής δήλωση:

«Είμαι βέβαιος ότι οι κυβερνήσεις και των δύο γειτονικών και φίλων χωρών, της Αλβανίας και της Σερβίας, όχι απλώς θα αποδοκιμάσουν τα γεγονότα αυτά, αλλά θα αξιοποιήσουν την ευκαιρία προκειμένου με δηλώσεις και με πράξεις να δώσουν ισχυρή την αίσθηση της περιφερειακής σταθερότητας, του σεβασμού των υφισταμένων συνόρων και της κοινής ευρωπαϊκής προοπτικής όλων των χωρών της περιοχής»!!! Οταν ο Αλβανός πρωθυπουργός δηλώνει π.χ. ότι «οι Σέρβοι ξεφτιλίστηκαν», αυτό συνεισφέρει κατά τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας στην... «κοινή ευρωπαϊκή προοπτική όλων των χωρών της περιοχής»; 

Μήπως τότε η εισβολή στο χωριό της ελληνικής μειονότητας Δερβιτσάνη στην Κάτω Δερόπολη, το σπάσιμο τζαμιών και οι πυροβολισμοί στον αέρα... «δίνουν ισχυρή την αίσθηση της περιφερειακής σταθερότητας» κατά Βενιζέλο; 

Αν ναι, καήκαμε! Αν έτσι εκτιμάει η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου τα προαναφερθέντα γεγονότα, πολύ φοβόμαστε ότι ακόμη και η θεωρητική εκπλήρωση των μεγαλοαλβανικών εθνικιστικών βλέψεων με την αρπαγή της Κέρκυρας και της Ηπείρου ενδέχεται να εκτιμηθεί στην Αθήνα από τους νυν κυβερνώντες ως δείγμα... «σεβασμού των υφιστάμενων συνόρων»!!!  Πώς να μιλήσει όμως η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου για τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας, όταν οι αλβανικές Αρχές... κλέβουν και δικές της ιδέες; 

Εκανε π.χ. κάθε νομό τρεις - τέσσερις δήμους όλους κι όλους η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για να περιοριστούν στο ελάχιστο οι δήμοι που μπορεί να κερδίσει η Αριστερά. Την αντέγραψε αμέσως ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Αλβανίας, Εντι Ράμα, με στόχο να περιορίσει δραστικά τους δήμους όπου μπορούν να εκλεγούν Ελληνες μειονοτικοί!Ενωσε λοιπόν η αλβανική κυβέρνηση τον δήμο της Χιμάρας με την αμιγώς μουσουλμανική επαρχία Βράνισα, καθιστώντας άκρως αμφίβολη την εκλογή στο μέλλον Ελληνα μειονοτικού δήμαρχου στη Χιμάρα. 

Ακόμη κι αν αυτό συμβεί, αρκεί μια ακόμη διεύρυνση των ορίων του δήμου Χιμάρας προς αμιγώς αλβανικό πληθυσμό για να εκλείψει και θεωρητικά μια τέτοια δυνατότητα!Εφτιαξε ο Ράμα και έναν δήμο Τσαμουριάς στα ελληνοαλβανικά σύνορα (για να είναι έτοιμος να... ενσωματώσει την Ηπειρο!), εντάσσοντας σε αυτόν τον δήμο των Τσάμηδων και πέντε χωριά (Μουρσί, Τζάρα, Βρύνα, Σκάλα και Τσιφλίκι), με αξιοσημείωτο ελληνικό πληθυσμό! Ενέταξε επίσης το χωριό Τσούκα στον δήμο των Αγίων Σαράντα. 

«Η νέα διοικητική διαίρεση είναι εσωτερικό θέμα της Αλβανίας», απάντησε ο ΥΠΕΞ της Αλβανίας, Ντ. Μπουσάτι, όταν αυτός του τηλεφώνησε τυπικά. Ως και οι Αλβανοί έχουν πάρει χαμπάρι την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου! Ακόμη και για την «εισβολή» στη Δερβιτσάνη διάβημα έκανε η κυβέρνηση έπειτα από... 48 ώρες, αφού την είχε «κράξει» ο Τύπος!Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ..........

 


ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ

 

Tη μεσολάβηση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ζητεί ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ντερβίς Έρογλου. Στο ίδιο πλαίσιο, ο Έρογλου ζητά τη συμβολή των Ηνωμένων Εθνών για την επιστροφή της ελληνοκυπριακής πλευράς στο τραπέζι των συνομιλιών χωρίς οποιαδήποτε προϋπόθεση. Με επιστολή του προς τον Μπαν Κι Μουν, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, υποστηρίζοντας ότι η ένταση που έχει δημιουργηθεί στην κυπριακή ΑΟΖ είναι "τεχνητό πρόβλημα".

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του, στην επιστολή ο Τουρκοκύπριος ηγέτης "εκφράζει απογοήτευση και λύπη" για την απόφαση του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη να αναστείλει τις συναντήσεις των δύο ηγετών και των διαπραγματευτών, οι οποίες θα γίνονταν στην παρουσία του ειδικού συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Στην επιστολή του ο κ. Έρογλου ισχυρίζεται, επίσης ότι τα όσα λέγει η ελληνοκυπριακή πλευρά για το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός είναι λανθασμένα, χαρακτηρίζοντας "προκλητικές" τις προσπάθειες - κατά την έκφρασή του- της ελληνοκυπριακής πλευράς να στερήσει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

 


Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ(;)

 

Σε μια στιγμή που οι σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας βρίσκονται στο πιο κομβικό και κρίσιμο σημείο από το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, Ερντογάν και Ομπάμα μίλησαν στο τηλέφωνο. Οι ανακοινώσεις και από τις δύο πλευρές ήταν λιτές και ολιγόλογες. «Συζητήσαμε την περαιτέρω συνεργασία στο ζήτημα της Συρίας και ιδιαίτερα την πολιορκία τη Κομπάνι» σημειώνει η Χουριέτ.

Που μεταφέρει την ανακοίνωση της τουρκικής πλευράς, που δεν έχει καμία αναφορά στο Ισλαμικό Κράτος ενώ αντίθετα η ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο επισημαίνει ότι «συζητήθηκε ιδιαίτερα η κατάσταση στην Κομπάνι αλλά και νέα μέτρα που θα βοηθούσαν στην εξάλειψη του κινδύνου από το Ισλαμικό Κράτος».

Η αναφορά στα νέα μέτρα αφορά την χρήση της βάσης Ιντσιρλίκ για την οποία ο Ερντογάν το πρωί επιστρέφοντας από το Αφγανιστάν είχε δηλώσει το αμίμητο.«Δεν έχουμε καταλάβει τι θέλουν (οι ΗΠΑ). Αν καταλάβουμε θα μπορέσουμε να απαντήσουμε» είχε δηλώσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Έτσι θεωρείται σίγουρο ότι ο Ομπάμα μάλλον του έδωσε… να καταλάβει τι εννοούν οι ΗΠΑ για το Ιντσιρλίκ αλλά και για το Ισλαμικό Κράτος.
 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΖΗΤΟΥΣΕ ΕΠΙΜΟΝΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ

 

Προσπάθησαν να τον ταΐσουν, να του δώσουν νερό, το πήγαν μέχρι και σε ένα τζαμί για να του αποδείξουν ότι δεν είναι άπιστοι, αλλά ο τζιχανιστής που πιάστηκε αιχμάλωτος από τους Κούρδους μαχητές της Κομπάνι επέμενε να τον σκοτώσουν, ώστε να συναντήσει τους συμμαχητές του τζιχαντιστές στον «παράδεισο». Ένας Κούρδος πολίτης που εργαζόταν ως μανάβης στην Κομπάνι, ο Κουνιέτ Χέμο (Cuneyt Hemo), διηγήθηκε την ιστορία στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο αιχμάλωτος τζιχαντιστής, 20 ετών από το Αζερμπαϊτζάν, «μας ικέτευε να τον σκοτώσουμε για να πάει στον παράδεισο και να ανταμειφθεί», και αρνήθηκε να δεχθεί τροφή, νερό ή άλλη βοήθεια. Τελικά οι Κούρδοι στρατιώτες τον σκότωσαν, αλλά όχι πριν τον ανακρίνουν για τα κίνητρά του και προσπαθώντας να του δώσουν να καταλάβει ότι οι Κούρδοι που θεωρούσε άπιστους είναι επίσης μουσουλμάνοι. «Το ρωτούσαμε γιατί μας επιτίθενται οι τζιχαντιστές.

Απάντησε ότι είμαστε «κουφάρ» (άπιστοι) και είχαν λάβει εντολή να μας βάλουν στο μονοπάτι του πραγματικού Ισλάμ», είπε ο Χέμο προσθέτοντας ότι προσπάθησαν να του αποδείξουν ότι είναι και εκείνοι μουσουλμάνοι και ότι δεν υπήρχε καμία ιερή αποστολή που θα την εκπλήρωνε με τον θάνατό του. Τον πήγαν και σε ένα τζαμί, αλλά, όπως θυμάται ο Χέμο, «ενώ προσπαθούσαμε να τον βοηθήσουμε να καταλάβει τι συμβαίνει, εκείνος δεν ήθελε να ξέρει τίποτα».

«Επαναλάμβανε συνεχώς ότι είμαστε άπιστοι και ότι ήθελε να πάει στον παράδεισο να βρει τις 40 γυναίκες που του είχαν υποσχεθεί». Τελικά οι Κούρδοι στρατιώτες τον σκότωσαν όπως ζητούσε και αφού αρνούνταν να φάει ή να πιει, απειλώντας μάλιστα ότι θα αυτοκτονούσε εάν τον κρατούσαν φυλακισμένο. Η όλη ιστορία φωτίζει την ψυχολογία όσων μάχονται για το Ισλαμικό Κράτος.

Είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν με απειλές ή θάνατο, αφού αυτό που πραγματικά αποζητούν είναι να πεθάνουν στα χέρια των «απίστων». Το μόνο πράγμα που φοβούνται είναι μην τους σκοτώσει γυναίκα, διότι τότε χάνουν όλες τις μεταθανάτιες απολαύσεις που τους έχουν υποσχεθεί.