Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΝΕΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΑΠΟ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑ

 

Τουλάχιστον 15 παιδιά έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες ακόμη νοσηλεύονται στη Συρία αφού τους χορηγήθηκαν μολυσμένα εμβόλια κατά της ιλαράς. Το περιστατικό σημειώθηκε σε μια περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες, στην επαρχία του Ιντλίμπ στη βόρεια Συρία, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή περίπου 50 παιδιά νοσηλεύονται με συμπτώματα δηλητηρίασης ή αλλεργικής αντίδρασης μετά τον εμβολιασμό τους, στην περιοχή Μάαρετ αλ Νούμαν, στα νότια του Χαλεπιού.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος της συριακής αντιπολίτευσης Siraj Press, αναφέρει πως η εκστρατεία του εμβολιασμού διεξαγόταν από την Μονάδα Συντονισμού Βοήθειας, την πτέρυγα ανθρωπιστικών υποθέσεων του αντιπολιτευόμενου Εθνικού Συνασπισμού. Τα προγράμματα εμβολιασμού της κυβέρνησης έχουν διακοπεί στις περιοχές που δεν ελέγχονται πλέον από την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και πέρσι ξέσπασε στη χώρα η πρώτη επιδημία πολιομυελίτιδας μετά από 14 χρόνια.

Η μεταβατική κυβέρνηση της αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη δεύτερη φάση της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της ιλαράς στο Ιντλίμπ που είχε ξεκινήσει μόλις τη Δευτέρα. Η πρώτη φάση του εμβολιασμού είχε ξεκινήσει πριν από έναν μήνα, χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα. Όλα τα εμβόλια που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονταν από την ίδια πηγή, πρόσθεσε η αντιπολίτευση χωρίς ωστόσο να κατονομάσει την πηγή αυτήν.

Ιατρικές πηγές εξέφρασαν την υποψία ότι τα εμβόλια αυτά ήταν ληγμένα ή ότι δεν είχαν φυλαχθεί υπό τις κατάλληλες συνθήκες. Στις αρχές του έτους ο ΟΗΕ είχε ανακοινώσει ότι 1,6 εκατ. παιδιά στη Συρία θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά της πολιομυελίτιδας, της ιλαράς, της ερυθράς και των μαγουλάδων.
 
Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ..........



 


ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ: ΑΥΤΟΕΞΑΙΡΕΣΗ!

 

Είναι ομολογουμένως μια παγκόσμια πρωτοτυπία αυτό που εφαρμόζουν οι Γερμανοί στην περίπτωση των «επανορθώσεων» που οφείλουν στην Ελλάδα για την καταστροφή που προκάλεσαν στη χώρα μας κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν θέλω να αναλύσω το όλο ζήτημα ούτε νομικά, αυτό άλλωστε είναι έργο ειδικών που το γνωρίζουν καλύτερα και το έχουν πράξει κατά καιρούς, ούτε ηθικά γιατί δεν χρειάζεται καμία επιπλέον τεκμηρίωση.

Οι «θηριωδίες» μιλάνε από μόνες τους στο διηνεκές. Αυτό όμως που είναι αξιοσημείωτο στα παγκόσμια χρονικά είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι Γερμανοί τους Έλληνες στο συγκεκριμένο θέμα, που παίρνει κατά καιρούς διάφορες μορφές και εκφάνσεις ανάλογα με τη συγκυρία - πολιτική, οικονομική και χρονική. Επί «Ράιχ» ακόμα άρχισαν να καταβάλουν δόσεις επιστροφής του αναγκαστικού κατοχικού δανείου (περίπου 19) μετά σταμάτησαν και δεν υπάρχει θέμα κατ’ αυτούς.

Αργότερα έδωσαν 152 εκ. Μάρκα για να αποζημιωθούν όσοι διώχθηκαν για φυλετικούς, θρησκευτικούς ή πολιτικούς λόγους από τα χιτλερικά στρατεύματα (Εβραίοι, Τσιγγάνοι, Κομμουνιστές κ.λπ.) διαχωρίζοντάς τους από τις εκατοντάδες χιλιάδες των υπολοίπων θυμάτων τους και θεωρούν ότι έκλεισε το ζήτημα. Σε κάθε περίπτωση όταν έμπαινε το θέμα στο τραπέζι (ασχέτως αν η ελληνική πλευρά χειρίστηκε σωστά την υπόθεση ή όχι) απαντούσαν αρνητικά και προσπαθούσαν να το κλείσουν με τις ελάχιστες παραχωρήσεις που ποτέ δεν απάντησαν στο κύριο ζητούμενο που ήταν και παραμένει η αυτοεξαίρεση (όπως πολύ σωστά περιγράφει τη στάση τους ο Μανώλης Γλέζος).

Γιατί με βάση τις Διεθνείς Συνθήκες κατέβαλαν επανορθώσεις σε όλους τους άλλους Λαούς και αποφάσισαν να εξαιρεθούν από μόνοι τους της υποχρέωσης έναντι της Ελλάδος. Όσο και να προσπαθούν για να αποδείξουν το αντίθετο με επιχειρήματα του τύπου «τώρα το θυμηθήκατε;», «τι φταίει η σύγχρονη Γερμανία για τα εγκλήματα της προγενέστερης», «το θέμα έχει κλείσει» κ.λπ. Το θέμα όχι μόνο δεν έχει κλείσει αλλά θα τους εκθέτει διαχρονικά και το νιώθουν!

Πέραν όμως τα όσα μπορούμε να καταλογίσουμε στη γερμανική πλευρά ένα είναι σίγουρο: ότι και από την ελληνική δεν έγιναν όσα έπρεπε ή, πιο επιεικώς, όσα έγιναν ή γίνονται δεν είναι αποτελεσματικά.Αυτό όμως που είναι πολύ «καινοτομικό» στην περίπτωση είναι η πρωτοβουλία για την ίδρυση Ελληνογερμανικού ταμείου που θα ενισχύσει τις μαρτυρικές πόλεις, θα μελετήσει την Ιστορία της κατοχικής περιόδου, θα κάνει συνέδρια κ.λπ. Γιατί όπως και να το κάνεις ένα ταμείο πάντα χρειάζεται αν πρέπει να μελετήσεις ή να «ξαναγράψεις την ιστορία»!

Τα σχέδια βέβαια προσέκρουσαν, σε πρώτη φάση, στις αντιδράσεις πλειοψηφίας των Δημάρχων των μαρτυρικών πόλεων και χωριών στην πρόσφατη συνάντηση του δικτύου των Μαρτυρικών Πόλεων 1/9/2014, όπου καταψηφίστηκε συντριπτικά η ίδρυσή του, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες Ελλήνων και Γερμανών φίλων της ιδέας. Επειδή ακριβώς σε αυτή τη χρονική συγκυρία ο Λαός υφίσταται σειρά πιέσεων σε όλα τα επίπεδα -και, κυρίως, στο ηθικό- είναι ανάγκη, επιτέλους, να ειπωθούν όλες οι αλήθειες για το θέμα! Κυρίως από ελληνικής πλευράς.

 


ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ

 

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Σκοτίας θα μπορούσε να είναι ακόμα και αδιάφορο! Η ισχύς του επεκτείνεται κυρίως στο τώρα, στον δημοσιογραφικό χρόνο. Το γεγονός της επικράτησης του «Οχι» και της απόφασης των Σκοτσέζων να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ήσσονος σημασίας για τη μακροϊστορική εξέλιξη στο νησί, που κάποτε ήταν η έδρα μιας αυτοκρατορίας.

Από τη στιγμή που ετέθη στο τραπέζι το θέμα του... διαζυγίου (όπως το έθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον), είναι θέμα χρόνου να εκδοθεί. Οταν ραγίσει το γυαλί σε μια σχέση, η ζημιά δεν αποκαθίσταται. Αλλωστε, ο ψυχολογικός χωρισμός είναι πολύ πιο βαρύς και τελεσίδικος από τον τυπικό. Αυτό ισχύει για όλες τις εκφάνσεις του ανθρώπινου βίου - και για τα ζευγάρια αλλά και τα έθνη που «συγκατοικούν».

Ωστόσο, την πατρίδα μας θα μπορούσε να παραδειγματίσει το κέρδος που είχε η Σκοτία από τον αγώνα εκείνων που ήθελαν απόσχιση από το Ηνωμένο Βασίλειο! Μπορεί να ηττήθηκαν και να νιώθουν αποκαρδιωμένοι, για την ώρα, αλλά αποκόμισαν οφέλη για την πατρίδα τους. Τα πατριωτικά και εθνικά κίνητρά τους δεν οδήγησαν σε άκαρπους αγώνες. Ηδη η κυβέρνηση της Βρετανίας δεσμεύτηκε ότι έως τον Ιανουάριο θα έχει καταρτιστεί ένα αναλυτικό σχέδιο για τη διεύρυνση των εξουσιών της Σκοτίας και για ελάφρυνση της φορολογίας της.

Αν οι Σκοτσέζοι πατριώτες δεν έκαναν τις απαραίτητες κινήσεις για να χαλαρώσει η θηλιά που τους έχει περάσει η κεντρική εξουσία, όλες οι αδικίες σε βάρος αυτών των υπερήφανων ανθρώπων θα συνεχίζονταν και θα πολλαπλασιάζονταν. Στην Ελλάδα, το σύμπλοκο των εξουσιών που θέλει τον λαό μας υπόδουλο της τρόικας, και συγκεκριμένα της Γερμανίας, θέλει να πείσει τους πάντες ότι ο ίδιος ο αγώνας για περισσότερη ελευθερία συνιστά αυτοκτονία! 

Επαναλαμβάνουν μέσω των αδρά αμειβόμενων προπαγανδιστών τους ότι με το παραμικρό «κιχ» που θα ακουστεί από τους πολίτες θα επιβληθούν συντριπτικά αντίποινα.