Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟ Η ΣΩΒΙΝΙΣΜΟ

 
 Η Βόρειος Ήπειρος είναι Ελληνική.

Η Αλβανία συγκροτήθηκε ως Κράτος με τη Συνθήκη του Λονδίνου τον Μάιο του 1913 και τα σύνορά της καθορίστηκαν με το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας στις 17 Δεκεμβρίου 1913. Οι τότε μεγάλες δυνάμεις – ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία, Ρωσία, Γαλλία και Αυστροουγγαρία -  συμπεριέλαβαν στο νεοσύστατο αλβανικό κράτος και το κομμάτι της Βορείου Ηπείρου. Να σημειωθεί πως κατά τον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο (1912-1913) το τμήμα της Βορείου Ηπείρου, είχε ελευθερωθεί από τον ελληνικό στρατό.  

Αυτή η απόφαση των μεγάλων δυνάμεων, βρήκε αντίθετους τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ήσαν Έλληνες και από τη στιγμή που αγνόησαν την διατυπωμένη απόφασή τους για Ένωση με την μητέρα Ελλάδα, επαναστάτησαν με αποτέλεσμα την δημιουργία της “ανεξάρτητης πολιτείας της Αυτονόμου Ηπείρου” στις 17 Φεβρουαρίου 1914. Έτσι, άρχισε ο Αυτονομιακός Αγώνας της Βορείου Ηπείρου και την ημέρα αυτή στο Αργυρόκαστρο υψωνόταν η Σημαία με τον Σταυρό και τον Δικέφαλο Αετό.

Αυτός ο αγώνας των Βορειοηπειρωτών είχε ως αποτέλεσμα να συναντηθούν μέλη της Διεθνούς Επιτροπής, εκπρόσωποι της αλβανικής κυβέρνησης καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Αυτονόμου Ηπείρου (Αλ. Καραπάνος και Γ. Ζωγράφος) στους Αγίους Σαράντα, για να συζητήσουν το ζήτημα. Ακολούθως, στην Κέρκυρα νομιμοποιήθηκαν τα συμφωνηθέντα με την υπογραφή ενός Πρωτοκόλλου την 17η Μαΐου 1914, που ονομάσθηκε “Πρωτόκολλο της Κέρκυρας”. Σ΄ αυτό το Πρωτόκολλο καθιερωνόταν επίσημα ως “Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός”, ο Ελληνισμός της περιοχής και η Αυτόνομη Πολιτεία, αναγνωριζόταν ως “Βόρειος Ήπειρος”.

Παραχωρείτο δε, πλήρες καθεστώς Αυτονομίας, δηλαδή, διοικητικής, δικαστικής, εκπαιδευτικής και θρησκευτικής. Δυστυχώς όμως, η Αλβανία  ουδέποτε εφάρμοσε αυτή τη συμφωνία, παρ΄ ότι την είχε αποδεχθεί με την υπογραφή της και παρ΄ ότι ήταν εγγυήτριες οι 6 μεγάλες δυνάμεις της εποχής. Οι Αλβανοί καταπίεζαν αφόρητα τους Βορειοηπειρώτες  και τους στερούσαν όλα τα υπογραφέντα δικαιώματα. Έτσι, αποφασίστηκε το 1946 στην Κοινωνία των Εθνών (σήμερα Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης) να τεθεί προς επίλυση το ζήτημα, μαζί με το Αυστριακό και το Γερμανικό.

Ωστόσο, το Αυστριακό ζήτημα λύθηκε το 1955 με την πλήρη ανεξαρτησία και μόνιμη ουδετερότητα της Αυστρίας, το Γερμανικό ζήτημα λύθηκε το 1991 με την Ένωση των δυο Γερμανιών, και παραμένει σε εκκρεμότητα το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα.  Αξίζει να σημειωθεί πως με το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ανέλαβε δικτατορικά την διακυβέρνηση της Αλβανίας, ο κομμουνιστής Ενβέρ Χότζας μέχρι τον θάνατό του το 1985. Στις ημέρες του Χότζα η Αλβανία ήταν ένα φεουδαρχικό κατάλοιπο της οθωμανικής κατοχής στην Ελλάδα. Το Ελληνικό στοιχείο της Βορείου Ηπείρου εξορίστηκε και φυλακίστηκε.

Τους στερήθηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους στερήθηκε η Ορθόδοξη Πίστη, η εκμάθηση της γλώσσας των προγόνων τους. Ήταν τόσο στυγνό και απάνθρωπο το καθεστώς Χότζα, ώστε αγανάκτησε και ο ηγέτης της Σοβιετικής Ενώσεως, Νικίτα Χρουστσόφ, και ζήτησε από τον Ενβέρ Χότζα να σεβασθεί το “Πρωτόκολλο της Κέρκυρας” και να παραχωρήσει αυτονομία στους Έλληνες Βορειοηπειρώτες. Η άρνηση του Χότζα οδήγησε σε βαθιά ρήξη τη χώρα του με τη Σοβιετική Ένωση.  

Ωστόσο, το ερώτημα είναι για το ποιες ενέργειες έκαναν όλες οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις της Ελλάδος, προκειμένου να προστατέψουν τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου;  Τι διπλωματικές ενέργειες έκαναν προκειμένου να τηρείται το “Πρωτόκολλο της Κέρκυρας”;Δεν έκαναν απολύτως τίποτε γιατί απλά ήταν όλες προδοτικές κυβερνήσεις που δεν αγωνίσθηκαν ποτέ για τα δίκαια των Ελλήνων και της μάνας γης. 

Δημιούργησαν και εξακολουθούν να ανέχονται την κατοχή της Βορείου Ηπείρου, όπως και την κατοχή του Βορείου τμήματος της Κύπρου μας. Αποδέχτηκαν διεθνώς να ονομάζεται η Βόρειος Ήπειρος, Νότια Αλβανία και το Βόρειος Ήπειρος, είναι όρος απαγορευτικός ακόμη και για το εσωτερικό της χώρας. Απαγόρεψαν τους παιάνες που τραγουδούσαν οι στρατιώτες μας στους στρατώνες – έχω μια αδελφή, κουκλίτσα αληθινή, τη λένε Βόρειο Ήπειρο, την αγαπώ πολύ - και οι οποίοι θύμιζαν πως η Βόρειος Ήπειρος είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ.      

Κατά τα άλλα, λόγια κατά καιρούς, ωραία λόγια και μεγάλα σαν αυτά που είχε πει ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο "Γέρος της Δημοκρατίας" σε ομιλία του στη Βουλή στις 12 Ιουνίου 1960:«Εκείνο πάντως το οποίο οφείλουν όλαι αι Ελληνικαί Κυβερνήσεις να γνωρίζουν, είναι ότι το θέμα της Βορείου Ηπείρου υφίσταται. Και εκείνον το οποίον απαγορεύεται εις τον αιώνα, είναι δι΄ οιονδήποτε λόγον η απάρνησις του ιερού αιτήματος.....Καθ΄ όσον αφορά την Βόρειο Ήπειρο... η διεκδίκησις είναι ιερά και απαράγραπτος».

Στις ημέρες μας, ένας εκ των πολύ ολίγων που αγωνίζονται για το Βορειοηπειρωτικό, με απαράμιλλο σθένος, εξαντλώντας τις ανθρώπινες αντοχές του και έχοντας άγνοια του κινδύνου που ελλοχεύει αυτής της στάσεως, είναι ο Μητροπολίτης Πωγωνιανής Δρυινουπόλεως και Κονίτσης, Ανδρέας. Ο σεμνός Μητροπολίτης συνεχίζει το θεάρεστο Εθνικό έργο που του κληρονόμησε η Μεγάλη προσωπικότητα της Εκκλησίας και του Έθνους, ο μακαριστός Σεβαστιανός. 

Εκτός των πύρινων λόγων του σε κάθε δοθείσα ευκαιρία, είναι η Αγία Μητρόπολή του, η εκδότης του τριμηνιαίου περιοδικού “Βορειοηπειρωτικό Βήμα”. Προσωπικά, και άλλες φορές κατά το παρελθόν έχω αναφερθεί σε κείμενα αυτού του περιοδικού. Έτσι, και σήμερα θα σας παραθέσω δυο μικρά κείμενα για να καταλάβετε τι ακριβώς παίζεται στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό. Θα συνειδητοποιήσετε λοιπόν, γιατί το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα έχει ενταφιασθεί ή έχει οδηγηθεί στις καλένδες. 

Γιατί, οι κυβερνήσεις μας δεν διεκδικούν τα συμφωνηθέντα του “Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας”, αλλά ταυτόχρονα ανέχονται από τους κακούς γείτονες να εγείρουν ανύπαρκτα ζητήματα όπως, το επονομαζόμενο “Τσάμικο”.  

ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;
Στις 28 Απριλίου 2014, η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμύνης, Φώφη Γεννηματά υπέγραψε με την Αλβανή ομόλογό της Μιμί Κοντέλι, το πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας. Χαρακτήρισε την Ελλάδα και την Αλβανία “παράγοντες σταθερότητας στα Βαλκάνια και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη”. Ακόμη, επεσήμανε ότι η Ελληνική μειονότητα στην Αλβανία και οι εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί οικονομικοί μετανάστες στην Ελλάδα, αποτελούν ισχυρές γέφυρες επικοινωνίας, φιλίας και αλληλοεκτιμήσεως.

Τέλος, δήλωσε ότι συναντήθηκε και με εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας. Όμως, από όσα γνωρίζουμε ούτε μια φορά δεν έγινε αναφορά από την υπουργό μας στον όρο Βόρειος Ήπειρος και Βορειοηπειρώτες. Η κ. υπουργός άραγε γνωρίζει τι συμβαίνει στη Βόρειο Ήπειρο; Ότι εξακολουθεί η καταπίεσή της από τη γείτονα; Ή μήπως, έκανε απλώς ένα τουριστικό ταξιδάκι αναψυχής;

ΤΥΦΛΗ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ!
Η Ε.Ε. δίνει απλόχερα στην Αλβανία, χωρίς όμως, να βλέπει το δράμα των Βορειοηπειρωτών, που συνεχίζεται εξ αιτίας του μίσους των Αλβανών προς τους Έλληνες. Τώρα, έχουμε άλλο ένα δείγμα του αλβανικού μισελληνισμού ή σωβινισμού. Συγκεκριμένα, στα Ακροκεραύνια Όρη, στον δρόμο Χειμάρρα – Αυλώνα, οι Αλβανοί τοποθέτησαν ένα μνημείο με μια επιγραφή στα αλβανικά, που λέει: «Ο λαός της περιοχής των Δουκάτων, μαζί με τις δυνάμεις της κυβέρνησης της Αυλώνας, αμυνθήκαμε για την ανεξαρτησία από την επίθεση των σωβινιστών Ελλήνων».

Αλλά το 1912, στο οποίο αναφέρεται η επιγραφή, η Αλβανία δεν είχε ακόμη δημιουργηθεί σαν κράτος. Ο πόλεμος ήταν Ελληνοτουρκικός και οι “σωβινιστές” Έλληνες δεν ήταν παρά μαχητές, που απελευθέρωναν την πατρίδα τους, μετά από αιώνες Οθωμανικής κυριαρχίας! Τέτοια θέματα, όπως και η κατάληψη του Ναού της Πρεμετής, δεν τα γνωρίζει η ΕΕ; Ασφαλώς και τα γνωρίζει! Δεν γνωρίζει όμως, το θεϊκό πρόσταγμα: “Δικαιοσύνη μάθετε οι ενοικούντες επί της γης”. 

Και όλα αυτά από έναν αγνώμονα και αχάριστο λαό, προς μια χώρα την Ελλάδα, που υπήρξε γι΄ αυτούς η “γη της επαγγελίας”. Που την δεκαετία του ΄90 με την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος του Χότζα, κατηφόρισαν στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, 1,5 εκ. Αλβανοί. Αυτό το μεταναστευτικό κύμα, ήταν το μεγαλύτερο  μεταναστευτικό κύμα στον κόσμο κατ΄ αναλογία κατοίκων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι Αλβανοί που ζούσαν στη Ελλάδα το 2010, έφταναν τις 677 χιλιάδες! Έτσι, έζησαν και ανοικοδόμησαν τη χώρα τους!

Κλείνοντας, να στείλω ένα μήνυμα προς τους εδώ κυβερνώντες, αλλά και τους προύχοντες της ΕΕ. Εκτός του “Πρωτόκολλου της Κέρκυρας”, δεν υπάρχει καμιά άλλη διεθνής πράξη. Το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα εξακολουθεί και παραμένει ανοικτό. Η συνοριακή γραμμή Ελλάδος – Αλβανίας υφίσταται μόνο defacto και όχι dejure. Ως εκ τούτου, η Βόρειος Ήπειρος είναι γη Ελληνική!
Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ..........


 


ΒΑΛΚΑΝΙΑ: ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ Η ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ…

 

Ένα φάντασμα καταδιώκει πλέον την Ευρώπη, ο ισλαμικός κίνδυνος, ο οποίος γεννήθηκε από την αθρόα κατάταξη μουσουλμάνων υπηκόων ευρωπαϊκών χωρών στις διάφορες εξτρεμιστικές, ένοπλες ομάδες που μάχονται στην Συρία και το Ιράκ. Ίσως πουθενά αλλού στην Ευρώπη να μην είναι τόσο αισθητός ο κίνδυνος αυτός όσο στα Βαλκάνια. Σύμφωνα με υπολογισμούς αναλυτών, η Βοσνία – Ερζεγοβίνη είναι η πρώτη χώρα σε εθελοντές μαχητές για τον ιερό πόλεμο, από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Οι μουσουλμάνοι της νοτιοανατολικής Ευρώπης θεωρούνταν ως οι πλέον μετριοπαθείς. Ωστόσο,υπολογίζεται ότι ένα ποσοστό 5-10%, από αυτούς, ακολουθεί πλέον τα κελεύσματα του ακραίου Ισλάμ. Αυτό φυσικά δεν συνέβη τυχαία. Είναι αποτέλεσμα πολύχρονης προσπάθειας ακραίων ισλαμικών στοιχείων να επηρεάσουν τους κατά τόπους μουσουλμανικούς πληθυσμούς. Τις τελευταίες δεκαετίες, ακραίοι ισλαμιστές, έχουν δημιουργήσει υποδομές, σε απομονωμένες περιοχές. Παράλληλα ακραίοι ισλαμιστές κληρικοί επηρεάζουν από τα διάφορα τζαμιά τους πιστούς.

Επίσης, διάφορες μουσουλμανικές ομάδες διαθέτουν πλέον δικά τους μέσα ενημέρωσης, μέσω των οποίων προπαγανδίζουν τις απόψεις του σε ευρύτερα στρώματα των μουσουλμάνων. Οι ομάδες αυτές είναι άμεσα, ή έμμεσα ελεγχόμενες από την αλ Κάιντα και τις άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις και προσπαθούν να στρατολογήσουν μαχητές για τον ιερό πόλεμο. Οι ομάδες αυτές και τα ΜΜΕ που ελέγχουν χρηματοδοτούνται γενναιόδωρα από «χορηγούς» από τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Οι απαρχές του ακραίου Ισλάμ στα Βαλκάνια ανιχνεύονται, στα νεώτερα χρόνια, στη δεκαετία του 1930. Τότε κάποιος Αλί Ιζετμπέκοβιτς είχε συστήσει στη Βοσνία την οργάνωση των Νεαρών Μουσουλμάνων, στα πρότυπα των Αδελφών Μουσουλμάνων, με επιδίωξη τη δημιουργία ενός μεγάλου μουσουλμανικού κράτους, το οποίο θα περιλάμβανε τα Βαλκάνια, τη βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Οι Νεαροί Μουσουλμάνοι έδινα τότε όρκο να προωθήσουν την τζιχάντ, τον ιερό πόλεμο κατά των απίστων, για την ακρίβεια, εναντίον οτιδήποτε μη ισλαμικού.

Η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας προκάλεσε τη «γέννηση» μια δεύτερης γενιάς ακραίων ισλαμιστών, η οποία αναπτύχθηκε και ανδρώθηκε στην περιοχή. Η δεύτερη αυτή γενιά περιλάμβανε στις τάξεις της και μαχητές με εμπειρία από τον πόλεμο του Αφγανιστάν και άλλους τζιχαντιστές από όλον τον κόσμο. Όλους αυτούς ο Ιζετμπέκοβιτς τους συγκέντρωσε, το 1992, σε μια μονάδα με την ονομασία Κατιμπάτ αλ Μουτζαχεντίν (στρατός του ιερού πολέμου). Στις τάξεις της μονάδας αυτής πολέμησαν μουσουλμάνοι όπως Χαλίντ Σαΐκ Μοχάμεντ, ο εγκέφαλος της 11ης Σεπτεμβρίου και πολλοί άλλοι, οι οποίοι αργότερα σχεδίασαν ή αναμίχθηκαν σε πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ένας από τους ηγέτες της αλ Κάιντα, ο Αλί Χαμάντ, από το Μπαχρέιν, είχε δηλώσει παλαιότερα ότι το καθεστώς της Βοσνίας είχε χορηγήσει βοσνιακά διαβατήρια σε πλήθος ισλαμιστών μαχητών, αναμεμιγμένων σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Όλοι αυτοί, μετά το πέρας του πολέμου, το 1995, δημιούργησαν ένα ολόκληρο δίκτυο υποδομών, μέσω του οποίου υποστήριζαν την ισλαμική τρομοκρατία σε όλο τον κόσμο.

Έτσι σε μικρά, απομονωμένα χωριά των Βαλκανίων, ακραίοι ισλαμιστές δημιούργησαν κοινότητες στις οποίες επικρατεί η σαρία, ο «ιερός» νόμος. Στην κεντρική Βοσνία υπάρχουν τέτοια χωριά, τα οποία οι αρχές της χώρας αφήνουν ανέγγιχτα. Ένα από αυτά, το Γκόρνα Μάοκα, αποτέλεσε βάση στρατολόγησης μαχητών για τους πολέμους του Αφγανιστάν, της Τσετσενίας και της Υεμένης. Μουσουλμάνοι από το χωριό αυτό φέρονται ως υπεύθυνοι για την επίθεση κατά της αμερικανικής πρεσβείας στο Σεράγεβο, το 2011.

Το χρηματοδοτούμενο από την Σαουδική Αραβία τέμενος του Σεράγεβο αποτελεί κέντρο της ισλαμικής δραστηριότητας στη Βοσνία και για καιρό λειτουργούσε υπό την επίβλεψη της σαουδαραβικής πρεσβείας. Το «Λευκό τζαμί» του Σεράγεβο είναι η έδρα του κοσοβάρου ιμάμη Σουλεϊμάν Μπουγκάρι, ο οποίος αποτελεί σύνδεσμο μεταξύ των Αλβανών, Κοσοβάρων και Βόσνιων εξτρεμιστών μουσουλμάνων, σύμφωνα με το αμερικανικό Stratfor. Στα τζαμιά της Πρίστινα και της Μιτρόβιτσα στρατολογούνταν μαχητές για την Συρία, ενώ στα Σκόπια οι ακραίοι ισλαμιστές βρίσκονται σε διένεξη με τις επίσημες ισλαμικές αρχές για τον έλεγχο διαφόρων τζαμιών.

Οι ακραίοι ισλαμιστές προωθούν τους σκοπούς τους και μέσω διαφόρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), φιλανθρωπικών οργανώσεων και οργανισμών παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις χρηματοδοτούνται από τη αλ Κάιντα. Σύμφωνα με έκθεση της CIA το 1/3 των βοσνιακών ΜΚΟ έχουν διασυνδέσεις με ισλαμικές τρομοκρατικές ομάδες. Μια από αυτές, με την επωνυμία Επιτροπή Βοήθειας για τη Βοσνία, η οποία συνδέεται με σαουδαραβικούς κύκλους, είχε άμεση σχέση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, εκδίδοντας ακόμα και πλαστές κάρτες εισόδου για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σημαντική παρουσία έχει το ακραίο Ισλάμ στον Τύπο και τα ΜΜΕ, ιδίως τα ηλεκτρονικά. Μέσω βιβλίων, περιοδικών, εφημερίδων, αλλά και κυρίως του διαδικτύου, οι ισλαμιστές περνούν τα μηνύματά τους σε μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες. Κάθε μέρα οι ακόλουθοι των διαφόρων ισλαμικών ιστοσελίδων αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Μόνο η αλβανική ιστοσελίδαΙσλαμική Τιμή, η οποία μεταδίδει τα νέα των Αλβανών ισλαμιστών που μάχονται στην Συρία, έχει25.000 μέλη. «Πρόκειται για έναν εν δυνάμει μικρό στρατό», αναφέρουν Αλβανός αναλυτής ασφαλείας.

Σημαντικό στοιχείο είναι και το απύθμενο μίσος που οι ισλαμιστές εκφράζουν για καθετί μη ισλαμικό. «Αγαπάμε όσους αγαπούν τον Αλλάχ και μισούμε όσους μισούν τον Αλλάχ. Οφείλουμε να μισούμε τους απίστους, ακόμα και αν είναι γείτονές μας, ακόμα και αν ζουν στα σπίτια μας», δηλώνει ο Μπιλάμ Μποσνίκ, ένας από τους Βόσνιους ισλαμιστές ηγέτες. Μισογυνισμός, ομοφοβία, αντισημιτισμός, μισαλλοδοξία αποτελούν βασικά γνωρίσματα των ισλαμιστών. Σύμφωνα με τον Βούλγαρο αρχιμουφτή Νεντίμ Γκεντζέφ, οι εξτρεμιστές ισλαμιστές προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα «ισλαμικό τρίγωνο», με πλευρές τη Βοσνία, τα Σκόπια και τη δυτική Βουλγαρία, στα όρια της Ροδόπης. 

Τυχόν επιτυχία του σκοπού αυτού, όσο απίθανη και αν μπορεί να φαντάζει, είναι βέβαιο ότι θα βάλει φωτιά στα Βαλκάνια και θα αποσταθεροποιήσει ολόκληρη τη νότια Ευρώπη. Η νέα γενιά των ισλαμιστών κληρικών των Βαλκανίων εκπαιδεύεται στην Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο, κατά κύριο λόγο. Κάθε χρόνο εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια δίνονται από μουσουλμανικές χώρες για την ίδρυση μουσουλμανικών ιεροδιδασκαλείων στα Βαλκάνια. Για πολλούς πάντως, που επιμένουν στην μακαριότητά τους, το Ισλάμ δεν αποτελεί κίνδυνο για τα Βαλκάνια. Ορισμένοι μάλιστα αρνούνται και να παραδεχτούν ότι η αλ Κάιντα και άλλες ισλαμικές οργανώσεις δρουν στα Βαλκάνια, αν και οι ίδιοι οι ισλαμιστές δεν προσπαθούν καν να κρύψουν τις προθέσεις τους.

«Έφυγα από τη Βοσνία με την προσδοκία να γυρίσω οπλισμένος. Αυτή είναι η νέα αυγή του Ισλάμ και εγώ είμαι μέρος της. Οι υπηρεσίες ασφαλείας σας κάνουν λάθος αν νομίζουν ότι θα απαλλαγούν από εμάς. Το πρόβλημά τους είναι η επιστροφή των εκπαιδευμένων στο πεδίο της μάχης πολεμιστών μας», απαντά,με τον τρόπο του, ένας από τους Βόσνιους ισλαμιστές που αυτή την στιγμή πολεμά κατά του Άσαντ στην Συρία.
 


Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΜΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ

 

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, ο οποίος θα επισκεφθεί μεθαύριο Τρίτη παράνομα τα κατεχόμενα, θα πάρει ουσιαστικά τη σκυτάλη από τον πρόεδρο Ερντογάν για να καταστήσει πιο ξεκάθαρα τις τουρκικές επιδιώξεις στο Κυπριακό. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, πιο μεθοδικός και πρακτικός από τον Ερντογάν, έχει προ πολλού δρομολογήσει, όντας υπουργός Εξωτερικών της χώρας, την εφαρμογή των σχεδιασμών στο Κυπριακό.

Η Άγκυρα επιδιώκει διά της επιβολής νέων τετελεσμένων να προωθήσει μία φόρμουλα με δύο άξονες. Στην περίπτωση συμφωνίας, που δεν διαφαίνεται σήμερα στον ορίζοντα, η λύση να έχει σαφή συνομοσπονδιακά στοιχεία, ώστε ο στρατηγικός έλεγχος του νησιού να αφορά το σύνολο της χώρας. Ο δεύτερος άξονας αφορά το σενάριο τη μη λύσης, που θα σημαίνει την εδραίωση της Τουρκίας στην κατεχόμενη περιοχή μέσω κάποιων βημάτων που άρχισαν ήδη να γίνονται.

Σε αυτή τη φάση και με την εφαρμογή του πρωτοκόλλου της Άγκυρας 2013-2015 δημιουργούνται νέα τετελεσμένα επί του εδάφους καθώς πρόνοιές του συνιστούν στην πράξη βήματα προσάρτησης των κατεχομένων, χωρίς όμως αυτό να αναφέρεται ποσώς. Είναι σαφές πως ενισχύεται και εδραιώνεται το τουρκικό στοιχείο σε όλα τα επίπεδα της ζωής. Και πληθυσμιακά και στο πεδίο της οικονομίας και της διοίκησης.

Για το θέμα του δημογραφικού, η σχετική αναφορά στο πρωτόκολλο είναι «ελεγχόμενη και προγραμματισμένη ανάπτυξη του πληθυσμού». Υπενθυμίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της παράνομης επίσκεψης του στα κατεχόμενα, την 1η Σεπτεμβρίου, κάλεσε τα τουρκοκυπριακά κόμματα να μην προβάλλουν εμπόδια στην παραχώρηση «υπηκοότητας» σε Τούρκους έποικους.

Είναι σαφές από το πρόγραμμα/πρωτόκολλο πως η Τουρκία προβαίνει σε κινήσεις οι οποίες αφορούν, πρωτίστως, τη βαθμηδόν εφαρμογή του σχεδίου Β. Είναι σαφές πως η Άγκυρα έχει εγκαταλείψει προ πολλού τις εξαγγελίες για προσάρτηση των κατεχόμενων, την ενσωμάτωση του στην Τουρκία. Όμως, από το πρόγραμμα που προωθεί, πολλά στοιχεία παραπέμπουν σε αυτή τη «λύση», χωρίς να την κατονομάζει για ευνόητους λόγους.

Το έργο μεταφοράς του νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα, που αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του χρόνου, συνιστά μέρος αυτού του παιχνιδιού. Με τη μεταφορά, μεταγενέστερα και ηλεκτρισμού ρεύματος, η εξάρτηση των κατεχομένων από την Τουρκία καθίσταται πλήρης και εσαεί. Είναι προφανές πως η Τουρκία έχει αρχίσει την εφαρμογή του περιβόητου σχεδίου Β στο Κυπριακό.

Ένα νέο αδιέξοδο στο Κυπριακό, το οποίο θα επισημοποιηθεί και από τα Ηνωμένα Έθνη, θα «απελευθερώσει» τα χέρια της Άγκυρας να προχωρήσει απροκάλυπτα στους σχεδιασμούς της αυτούς. Είναι, ίσως, γι” αυτό που η διατήρηση της διαδικασίας, η λαθροβίωση των συνομιλιών, να εξυπηρετεί σε αυτή τη φάση τη Λευκωσία, η οποία παράλληλα να δημιουργεί τετελεσμένα στο πεδίο της ενέργειας. Ένας τομέας που ενδιαφέρει πολλές δυνάμεις, αλλά και την Τουρκία, ενώ αλλάζει και τις ισορροπίες στην περιοχή και στο Κυπριακό.

Ψάχνει την επανεκκίνηση: Ο νέος Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντε, στο δεύτερο ταξίδι του στο νησί και τις επαφές που θα έχει αυτή την εβδομάδα, θα επιχειρήσει να βρει τους τρόπους για επανεκκίνηση της διαδικασίας. Έχει ενώπιόν του μια προβληματική διαδικασία, η οποία έχει «κολλήσει» τόσο στα θέματα της ουσίας όσο και στα λεγόμενα τεχνικά. Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, έχει ζητήσει από το νέο απεσταλμένο του κινητικότητα και αποτελέσματα. Παράλληλα, του έχει ζητήσει να αποφύγει επιμελώς τα λάθη του προκατόχου του. 

Τούτο, το τελευταίο, όπως φαίνεται εκ πρώτης όψεως, δεν θα είναι δύσκολο, καθώς ο Νορβηγός πρώην υπουργός Εξωτερικών παρουσιάζεται μεθοδικός, προσεκτικός και δεν είναι συγκρουσιακός. Μένουν όλα αυτά να επιβεβαιωθούν όταν η διαδικασία προχωρήσει στα βαθιά. Μετά τη Λευκωσία αναμένεται να μεταβεί στη Νέα Υόρκη.

 


ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

34 γερμανικά άρματα Leopard εισήλθαν στην Δυτική Ουκρανία με κατεύθυνση την Ανατολική σε μια εμφανή προσπάθεια παράνομης ενίσχυσης των ουκρανών νεοναζί μόλις ξεκινήσει ο β' γύρος των συγκρούσεων με τους ρωσόφωνους της Νέας Ρωσίας. Τα γερμανικά άρματα εισήλθαν με σκοπό την συμμετοχή τους στις κοινές ασκήσεις ΝΑΤΟ-Κιέβου που διεξάγονται στην Δυτική Ουκρανία, αλλά ήδη πληροφριες αναφέρουν οτι οδεύουν προς τα σύνορα με την Νέα Ρωσία.

Σύμφωνα με κατοίκους της Δυτικής Ουκρανίας, οι οποίοι μέσω κινητών τηλεφώνων και άλλων μέσων δικτύωσης, κατέγραψαν την είσοδο της φάλαγγας των 34 γερμανικών αρμάτων Leopard, στην Ουκρανία μέσω της Πολωνίας, η φάλαγγα κινήθηκε μέσω της περιφερειακής οδoύ της πόλης Lviv. Οι Φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο Διαδίκτυο, και όλοι οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων, «είδαν» τα γερμανικά άρματα μάχης, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο. vesti.ru.

Επίσης είχε αναφερθεί προηγουμένως, η διέλευση των γερμανικών αρμάτων, στην πόλη Ternopil στα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας. Τονίζεται ότι σύμφωνα με τους τοπικούς bloggers, τα γερμανικά "Leopard" κινούνται σαφέστατα ανατολικά. Από τις 15 Σεπτεμβρίου στην Ουκρανία θα ξεκινήσουν νατοϊκές στρατιωτικές ασκήσεις, στις οποίες θα συμμετέχουν στρατεύματα από 15 χώρες. Ωστόσο, τα γερμανικά άρματα κινούνται σύμφωνα με τα μέσα δικτύωσης, πολύ ανατολικότερα από τον τόπο της άσκησης.

Πάντως για πρώτη φορά μετά το Β'ΠΠ, γερμανικά άρματα μάχης εισέρχονται στην Ουκρανία . Επίσης οι συγκρούσεις στην Ουκρανία κατέστησαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ως το υπαριθμόν 1 τρόπο πληροφόρησης της κοινής γνώμης , με ειδήσεις σε «real time» , καθώς και φωτογραφικό υλικό ανεκτίμητης αξίας. Ο αυτοκινητόδρομος  Lviv - Ternopil αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς  οδικούς άξονες στην κατεύθυνση  Khmelnitsky,  Vinnitsa και  Uman που τέμνει τον αυτοκινητόδρομο Κίεβου - Οδησσού και Kirovograd  ελέγχοντας και το Dnepropetrovsk.

Με άλλα λόγια - η προώθηση στον τομέα αυτό επιτρέπει εύκολα και γρήγορα να αποκτηθεί ο έλεγχος του συνόλου της δεξιάς όχθης με πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα και την Υπερδνειστερία. Η είσοδο των γερμανικών αρμάτων μάχης  στην Γαλικία καταδεικνύει  τον πονηρό νατοϊκό σχεδιασμό. Πέραν της άμεσης ενίσχυσης των Ουκρανών νεοναζί, με σημαντικές δυνάμεις από την "πίσω πόρτα", το ΝΑΤΟ ποντάρει ότι η Ρωσία δεν θα χτυπήσει άμεσα νατοϊκά στρατεύματα παρότι θα βρίσκονται παρανόμως εκεί. Ελπίζουν τα "γεράκια" της Ουάσιγκτον ότι ο Β. Πούτιν θα διστάσει αρκετά, ώστε να έχουν το χρόνο οι Ουκρανοί ναζιστές, να σπάσουν το μέτωπο των ρωσόφωνων.

Σημειώνεται ότι ο ολιγάρχης Ουκρανός "Νέρων" Π. Ποροσένκο χθες δήλωσε ότι στο νέο γύρο συγκρούσεων "οι επιχειρήσεις θα διαρκέσουν μέχρι το χειμώνα του 2015". Άρα είναι αποφασισμένος να μην διαπραγματευτεί υπακούοντας στις εντολές των Αμερικανών, και απλώς εξοπλίζεται και αναπληρώνει απώλειες για μια νέα μεγάλη επίθεση. Το ίδιο όμως κάνουν και οι ρωσόφωνοι, ενώ η Ρωσία έχει ήδη γνώση των ναοϊκών σχεδιασμών και θα απαντήσει ανάλογα.

Φαίνεται ότι εάν δεν λογικευτούν στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, ο β' γύρος θα είναι απίστευτης σκληρότητας, και θα πρόκειται για έναν πόλεμο "δια αντιπροσώπων", όπου ανεπίσημα (πάντα) θα συγκρουστούν μέχρι και ΝΑΤΟΪκοι με Ρώσους εθελοντές. Ο πλανήτης οδεύει προς τον όλεθρο λόγω της επιμονής των νεοταξικών κέντρων που κυβερνούν το βαθύ κράτος των ΗΠΑ, ως προς την διατήρηση της παγκόσμιας κυριαρχίας που απολάμβαναν τα τελευταία 20 χρόνια.