Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΟΥ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20.000 ΘΑ ΠΛΗΞΕΙ Ο ΕΜΠΟΛΑ

 

Καμπανάκι για τον Έμπολα κρούει ξανά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, υποστηρίζοντας ότι η επιδημία ενδέχεται να πλήξει περισσότερους από 20.000 ανθρώπους. Την ίδια ώρα, που Αμερικανός ειδικός προειδοποιεί ότι η επιδημία θα επιδεινωθεί περαιτέρω και τα θανατηφόρα κρούσματα θα αυξάνονται. Ο πρώτος θάνατος λόγω Έμπολα - εκτός Λάγος - καταγράφηκε στη Νιγηρία, καθώς σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας, ένας γιατρός πέθανε από τον θανατηφόρο ιό στην πετρελαϊκή πόλη Πορτ-Χαρκούρτ, στα νοτιοανατολικά.

Η υπηρεσία υγείας του ΟΗΕ εξέδωσε ένα στρατηγικό σχέδιο για την καταπολέμηση της επιδημίας σε τέσσερις χώρες της Δυτικής Αφρικής, για τις οποίες δήλωσε πως ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να είναι ήδη δύο ως τέσσερις φορές μεγαλύτερος από τον αναφερόμενο, που είναι 3.069. Ο αριθμός των νεκρών φθάνει τους 1.552. Ο ΠΟΥ εκφράζει πάντως την ελπίδα ότι θα μπορέσει να σταματήσει τη διάδοση των κρουσμάτων του Έμπολα μέσα σε τρεις μήνες και εξηγεί πως χρειάζεται 490 εκατ. δολάρια (371 εκατ. ευρώ).

Ο διευθυντής του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) Τομ Φρίντεν δήλωσε χθες το βράδυ στη Μονρόβια, έπειτα από μια πολυήμερη αποστολή στη Λιβερία, πως «ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται. Θα ήθελα να μην πρέπει να το πω αυτό, αλλά η κατάσταση θα επιδεινωθεί, πριν βελτιωθεί. Ποτέ ο κόσμος δεν έχει δει μια επιδημία του Έμπολα όπως αυτή εδώ. Συνεπώς όχι μόνον οι απολογισμοί είναι αυξημένοι, αλλά γνωρίζουμε πως υπάρχουν πολύ περισσότερα κρούσματα απ' αυτά που διαγιγνώσκονται ή επισημαίνονται».
Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ..........


 


ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΓΚΙΣΕ

 

Ο άνθρωπος είναι είδος τραγικό. Εχει επίγνωση της θνητότητάς του και του πεπερασμένου χρόνου που θα διαρκέσει ο βίος του. Από την αυγή του πολιτισμού μας μέχρι και σήμερα, ο χρόνος θεωρείται (και είναι) περιουσιακό στοιχείο αναντικατάστατο, πολυτιμότερο όλων των άλλων. Αυτήν ακριβώς την περιουσία, προσωπική και εθνική, υποτιμά συστηματικά και σκορπίζει στους τέσσερις ανέμους το κράτος μας, μέσω της γραφειοκρατίας.

Επειδή η πολιτική τάξη είθισται να μην επιτυγχάνει το γενικό καλό, παραχωρεί στους πολίτες, ως αντιμίσθιο, αχρείαστες εξυπηρετήσεις. Μία εξ αυτών ήταν ο διορισμός σε αδρανή υπηρεσία του διογκωμένου δημόσιου τομέα. Τώρα, παρά τη συρρίκνωση του κράτους λόγω Μνημονίου, η γραφειοκρατία δεν υποχώρησε. Μαστίζει ακόμα την καθημερινότητά μας, διότι η Βουλή παράγει τόσο όγκο νομοθεσίας που δεν μπορεί να... καταναλώσει ούτε σοβιετικό κράτος.

Συνεπώς, ο κατασκευασμένος «από μηχανής Θεός» είναι η παρέμβαση πολιτικού για να βγάλει άκρη ο πελάτης-ψηφοφόρος, με τους χιλιάδες νόμους και... παραθυράκια που πρέπει να εφαρμόσει κατά γράμμα για να πράξει οτιδήποτε - από σύσταση επιχείρησης μέχρι αναγνώριση πτυχίου της αλλοδαπής. Η θλίψη για την απώλεια του χρόνου, των εργατοωρών και της καλής διάθεσης που συνεπάγεται κάθε επαφή με το Ελληνικό Δημόσιο απαλύνεται από την αίσθηση του γελοίου, της κωμωδίας.

Επειτα από τόσες εξαγγελίες, προεκλογικές δεσμεύσεις, διαβεβαιώσεις, υποσχέσεις, έπεα πτερόεντα και δισεκατομμύρια ευρώ ως θυσία στον Μολώχ των περιττών γκισέ και διαδικασιών, η ηγεσία του πολύπαθου υπουργείου διαπίστωσε ότι το μόνο που μας λείπει είναι μια επιτροπή που θα καταπολεμήσει τα προβλήματα τα οποία προκαλούν οι φορολογικοί νόμοι.

Οπως έγινε γνωστό, η ομάδα θα συνεδριάζει στο υπουργείο μία φορά τον μήνα και το πιθανότερο είναι ότι τα αποτελέσματα του έργου της θα μοιάζουν πολύ με τα αντίστοιχα ωφελήματα που είχε το κράτος από ανάλογες επιτροπές:Μία ακόμη τρύπα στο νερό σε περίοδο κρίσης...
 


ΠΟΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ;

 

Ο χρόνος δημιουργίας της ψυχής και η ένωσή της με το σώμα είναι ένα κεφάλαιο που έχει προβληματίσει και συνεχίζει να προβληματίζει. Επ’ αυτού του ζητήματος υπάρχει ένας εκτεταμένος διάλογος μεταξύ επιστήμης και θρησκείας. Η μεν επιστήμη από την πλευρά της δεν έχει να δώσει μία ξεκάθαρη απάντηση για το θέμα, καθώς διάφορες θεωρίες προτείνονται κατά καιρούς από διαφορετικούς επιστήμονες. Όσον αφορά την χριστιανική θρησκεία επίσης, δεν έχουμε αποκεκαλυμμένη αλήθεια από το Θεό, δηλαδή δόγμα, αλλά θεολογικές γνώμες και θεωρίες.

Ενώ όμως η επιστήμη δεν θέτει ηθικούς φραγμούς στην εμβρυοκτονία, η χριστιανική θρησκεία το κάνει με τον πλέον σαφή τρόπο, καθώς καταδικάζει την έκτρωση ως φόνο σε κάθε περίπτωση. Ξεκινώντας από την Αγία Γραφή και συγκεκριμένα από το κεφάλαιο της διηγήσεως περί δημιουργίας του ανθρώπου (Γεν. 1,26) «Ποιήσωμεν νθρωπον κατ’ εκόνα κα μοίωσιν μετέραν», παρατηρούμε ότι δεν γίνεται καμία αναφορά μεταξύ σώματος και ψυχής.

Στηριζόμενοι σ’ αυτό το χωρίο είναι δυνατόν να καταλήξουμε σ’ ένα ασφαλές συμπέρασμα και να πούμε ότι στη συγκεκριμένη διήγηση εξαίρεται το δισύνθετο του ανθρώπου,[20] ως ψυχοσωματική οντότητα. Άρα ταυτόχρονη δημιουργία ψυχής και σώματος. Εν συνεχεία στο Γεν.2,7 γίνεται αναφορά και πάλι στη δημιουργία του ανθρώπου αλλά πιο λεπτομερής  «Κα πλασεν Θες τν νθρωπον χον π τς γς κα νεφύσησεν ες τ πρόσωπον ατο πνον ζως, κα γένετο νθρωπος ες ψυχν ζσαν».

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι δημιουργήθηκε πρώτα το σώμα και έπειτα η ψυχή. Στην πραγματικότητα όμως δεν πρόκειται για δύο ξεχωριστές ενέργειες του Θεού, διότι έτσι υποβιβάζεται η ψυχή ως κατώτερη του σώματος αφού δημιουργήθηκε μετά από αυτό.

 


ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΕΣ: ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΣΕ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΙΕΒΟ

 

Την επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία με την κυβέρνηση Ποροσένκο  ανακοίνωσε στο πρακτορείο  Ιτάρ Τας ανώτατος διοικητής των φιλορώσων αυτονομιστών. Η κατάπαυση του πυρός θα τεθεί σε ισχύ στις 15.00 το μεσημέρι της Παρασκευής στην ανατολική Ουκρανία, καθώς Κίεβο και αυτονομιστές  «τα βρήκαν» στο Μινσκ.

Λίγο νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος είχε δηλώσει ότι θα δώσει εντολή για κατάπαυση του πυρός στον στρατό το μεσημέρι της Παρασκευής,  προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να αρχίσει η υλοποίηση ενός «σχεδίου κατά στάδια» για την ειρήνευση στη χώρα του.   Ο ηγέτης της «Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» απάντησε ότι «αν κρατήσουν την εκεχειρία, θα την κρατήσουμε και εμείς». 

Μιλώντας στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του NATO στην Ουαλία, ο Ποροσένκο πρόσθεσε πάντως ότι η εφαρμογή της εκεχειρίας αυτής θα εξαρτηθεί από το εάν θα γίνει και θα φέρει αποτέλεσμα η σύνοδος της λεγόμενης ομάδας επαφής στο Μινσκ της Λευκορωσίας αύριο. Στην ομάδα αυτή συμμετέχουν απεσταλμένοι της Ουκρανίας, της Ρωσίας και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Υποχωρεί ο στρατός στη Μαριούπολη. Ωστόσο, καμία ένδειξη για εκεχειρία δεν υπάρχει προς το παρόν στην Μαριούπολη, όπου εδώ και δύο εβδομάδες μαίνονται σφοδρές μάχες.   Σήμερα, σημειώθηκαν  πολυάριθμες εκρήξεις και στήλες μαύρου καπνού υψώθηκαν μερικά χιλιόμετρα μακριά από το  λιμάνι στρατηγικής συμμαχίας στην Αζοφική θάλασσα.

Πηγή των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων είπε ότι ο στρατός τέθηκε σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού και ότι αυτονομιστές προωθούνται προς την πόλη με άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και πυροβολικό. «Σχεδιάζουμε να μείνουμε εδώ και να μην υποχωρήσουμε ούτε εκατοστό. Αντιστεκόμαστε, αλλά είναι πολύ δύσκολο με πυροβόλα όπλα να αντιμετωπίσουμε τεθωρακισμένα», δήλωσε ο Σεργκίι, ένας εθελοντής του τάγματος εθελοντών Αζόφ.