Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ!..

 

Πρέπει να πανηγυρίσουμε κι εμείς;.. Τώρα που κέρδισε στο Μουντιάλ η Γερμανία, πρέπει να το γιορτάσουμε κι εμείς; Δηλαδή στις πολυεθνικές, όταν έχει εθνική γιορτή η ''μητρική'' εταιρεία, είναι αργία και για τις ''θυγατρικές''; Δυσεπίλυτο πρόβλημα το οποίο απασχολεί από χθες το βράδυ τον ''πρωθυπουργό'', ..ο οποίος έχει εξαφανιστεί προσπαθώντας να επικοινωνήσει με το αφεντικό-Μέρκελ, προκειμένου να πάρει σχετικές οδηγίες!  

Η αφεντικίνα όμως δεν σηκώνει το τηλέφωνο, γιατί τα έχει ψιλοπάρει με τον Αντωνάκη, που φέρεται να σκίζει τα μνημόνια κάθε μέρα, μέρα τη μέρα, φύλλο το φύλλο, ..και που κοινοποίησε την πρόθεσή του να ζητήσει παράταση αποπληρωμής του χρέους για άλλα 50 με εκατό χρόνια, ώστε να είναι σίγουρος ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται  να απελευθερωθεί για τις επόμενες τέσσερεις γενιές!

Μάταια προσπαθούν να την πείσουν οι διάφοροι ''εξ απορρήτων'' του λεβεντόπουλου, πως αυτά τα λέει για εσωτερική κατανάλωση, για τους χαχόλους και το πόπολο, ..μπας και βγάλουν κανα εξάμηνο ακόμα στην εξουσία, οπότε όλοι τους θα είναι κερδισμένοι! Προσπαθεί επίσης να επικοινωνήσει μαζί της ο ''πρωθυπουργός'' για να της υπενθυμίσει να στείλει 7-8 εκατομμύρια τουρίστες, από τα 20 που ο ίδιος είχε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό πως θα πλημμυρίσουν την χώρα. Κι επίσης να την ρωτήσει τί πρέπει να κάνει με το θέμα των φόρων, των κατασχέσεων και των φυλακίσεων:

Να μας πάρουν τα σπίτια, και μετά να μας βάλουν φυλακή;  Ή να μας πάρουν τα σπίτια και να μας αφήσουν ελεύθερους (τρόπος του λέγειν) να δουλεύουμε για 280 ευρώ τον μήνα (δηλαδή για 11 ευρώ την μέρα, ή 1,5 ευρώ την ώρα) στις πολυεθνικές τους; Εν τω μεταξύ οι 51 βουλευτές της κυβέρνησης του αίσχους του Α' θερινού τμήματος της Βουλής, αποφάσισαν να απαγορεύσουν στα 11 εκατομμύρια των πολιτών της χώρας να αποφασίσουν αν θα εκποιήσουν ''μπιρ-παρά'' την μέγιστη εταιρεία κοινωνικής ωφέλειας, αλλά και στρατηγικής σημασίας, που λέγεται ΔΕΗ! 

Τόση και τέτοιας ποιότητας δημοκρατία! Εμείς όμως γιατί να χολοσκάμε; Έχουμε στην τσέπη ένα δίφραγκο για φραπέ, έχουμε κι ένα εικοσάρι για ένα μπάνιο το Σαββατοκύριακο, έχουμε τώρα με την ψηφιακή και εικόνα-καμπάνα στην τηλεόραση, ..σε λίγο δεν θάχουμε και σπίτια να αγχωνόμαστε για φόρους και χαράτσια, όλα καλά! Η Ελλάδα στον δρόμο προς την κόλαση!..  

Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ..........


 


ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ

 

"Οι πελάτες της Τράπεζας Κύπρου των οποίων οι καταθέσεις κατασχέθηκαν στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για να σωθεί το χρηματοοικονομικό σύστημα της χώρας από την καταστροφή, μειώνουν τις ζημίες και πουλούν τα μερίδιά τους με discount". Αυτό αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο "οι μετοχές της τράπεζας τελούν υπό διαπραγμάτευση σε μερικές δεκάδες σεντ του ευρώ, σύμφωνα με την βρετανική Exito Capital, η οποία έχει φέρει σε συμφωνία ένα μικρό αριθμό αγοραστών και πωλητών σε deal έως 30 εκατ. ευρώ.

Ένας αριθμός αυτών των συναλλαγών περιλαμβάνει και καταθέσεις μετρητών που είναι κλειδωμένες σε προθεσμιακούς λογαριασμούς οι οποίοι πουλήθηκαν με μικρό discount στην ονομαστική τους αξία".Σύμφωνα με την εφημερίδα, "τον προηγούμενο χρόνο, χιλιάδες πελάτες που είχαν τα χρήματά τους στην Τράπεζα Κύπρου, εκ των οποίων πολλοί Βρετανοί και Ρώσοι, έγιναν χωρίς να το θέλουν μέτοχοι της τράπεζας, όταν οι καταθέσεις τους μετατράπηκαν σε μετοχές στο πλαίσιο του αμφιλεγόμενου έκτακτου προγράμματος στήριξης των 10 δισ. ευρώ. Όσοι είχαν καταθέσεις μεγαλύτερες των 100.000 ευρώ είδαν το 47,5% των χρημάτων τους να μετατρέπεται σε μετοχές.

Περισσότερο από το ένα τρίτο της ρευστότητάς τους «κλειδώθηκε» στη συνέχεια σε προθεσμιακούς λογαριασμούς έξι, εννέα και 12 μηνών. Από τις αρχές του 2013, η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου έχει τεθεί εκτός διαπραγμάτευσης στο χρηματιστήριο της Αθήνας και της Λευκωσίας και μόνο ένας από τους προθεσμιακούς λογαριασμούς έχει απελευθερώσει όλα τα χρήματα προς τους πελάτες". Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις ειδικών, που παλαιότερα είχαν κάνει διακανονισμούς για τίτλους της Lehman Brothers και των ισλανδικών τραπεζών. Ο Ben Rosenberg και η Michele De Bo της Exito δήλωσαν ότι οι πωλητές προς το παρόν είναι διεθνείς πελάτες, που ήθελαν να βγάλουν τα χρήματά τους από την Κύπρο πουλώντας τις καταθέσεις και τις μετοχές τους σε distressed debt funds. 

"Όταν μιλήσαμε σε πελάτες, ήταν τρομερά απογοητευμένοι", δήλωσε ο κ. Rosenberg και συμπλήρωσε: "Δεν είναι σαφές πόσο καιρό θα διαρκέσουν οι περιορισμοί". Σύμφωνα πάντα με τους Financial Times, "στον απόηχο του προγράμματος στήριξης, η Κύπρος υιοθέτησε τους αυστηρότερους κεφαλαιακούς ελέγχους, που έχουν ποτέ επιβληθεί σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιορίζοντας τις αναλήψεις στα 300 ευρώ, ενώ οι Κύπριοι δεν μπορούσαν να βγάλουν περισσότερα από 3.000 ευρώ από τη χώρα. 

Οι εγχώριοι περιορισμοί έχουν πλέον αρθεί, αλλά και πάλι απαιτείται έγκριση για να υπάρξει μεταβίβαση άνω του 1 εκατ. ευρώ εκτός Κύπρου. Ο αριθμός μετόχων και καταθετών στην Τράπεζα Κύπρου που ήθελε να πουλήσει αυξήθηκε μετά την είδηση ότι η Τράπεζα σκοπεύει να αντλήσει τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ σε νέα κεφάλαια ενόψει των τραπεζικών στρες τεστ της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τραπεζίτες και δικηγόρους από τη Λευκωσία".

Καταγράφονται ακόμα οι φόβοι ορισμένων μετόχων ότι η κίνηση αυτή θα αποδυναμώσει τα μερίδιά τους. "Ειδικότερα οι Ρώσοι μέτοχοι δεν είναι ευχαριστημένοι... Έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τον αντίκτυπο και ορισμένοι εξετάζουν τώρα εναλλακτικές λύσεις", δήλωσε τραπεζίτης με έδρα στη Λευκωσία.Πηγή προσκείμενη στην Τράπεζα Κύπρου, με την οποία συνομίλησε η εφημερίδα, ήθελε να υποβιβάσει τις πωλήσεις, χαρακτηρίζοντας τις συναλλαγές ασήμαντες συγκριτικά με τον αριθμό των μετοχών σε κυκλοφορία.

"Ρωσικές και ουκρανικές επιχειρήσεις, που κρατούσαν κεφάλαια στην Κύπρο, αναδείχθηκαν άθελά τους σε μετόχους της τράπεζας με συνολικό μερίδιο που ξεπερνά το 30%, αφού οι καταθέσεις τους μετατράπηκαν σε μετοχές. Η κατάσταση της τράπεζας εξακολουθεί να είναι επισφαλής παρότι έχει επιστρέψει στην κερδοφορία, καθώς τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια βρίσκονται στο 55% ενώ οι προβλέψεις μόλις στο 35%.

"Ο καθοριστικός παράγοντας για την απόφαση των πελατών μου (για το εάν θα πουλήσουν με κούρεμα) θα είναι η τιμή, που θα προσφερθεί. Έχουν, όμως, επίσης θέματα με τους συνεχιζόμενους κεφαλαιακούς ελέγχους", δήλωσε Κύπριος δικηγόρος, που αντιπροσωπεύει αρκετούς Ρώσους μετόχους".
 


ΓΑΖΑ: ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ

 

Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι Παλαιστίνιοι μετά τη χερσαία εισβολή μικρής κλίμακας με καταδρομική επιχείρηση στην παραλία της Γάζας που επιχείρησαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Τα ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν ανηλεώς την Μπέιτ Λαχίγια και στην Μπέιτ Χανούν, στη βόρεια λωρίδα της Γάζας, έχοντας προειδοποιήσει νωρίτερα τους κατοίκους της πόλης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Έπειτα από ακόμη μία νύκτα σφοδρών βομβαρδισμών και μετά την προειδοποίηση του ισραηλινού στρατού, οι κάτοικοι του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας εγκαταλείπουν κατά χιλιάδες τα σπίτια τους με κάθε μέσον και παίρνοντας μαζί τους ό,τι μπορούν να μεταφέρουν. Οι περισσότεροι κατευθύνονται στα σύνορα με την Αίγυπτο, στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα, το οποίο έχει ανοίξει εδώ και 4 ημέρες για αν δεχθεί τους εκτοπισμένους και τους τραυματίες.

Μετά την κλιμάκωση της κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να θέσει το Κράτος της Παλαιστίνης υπό τη «διεθνή προστασία». Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν εξέφρασε χθες την ανησυχία του ότι η αιματηρή βία στη Λωρίδα της Γάζας κλιμακώνεται και προειδοποίησε ότι μία ισραηλινή χερσαία επίθεση "θα αύξανε αναμφίβολα τον αριθμό των νεκρών και θα ενέτεινε τα δεινά των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας".

Ο Μπαν επανέλαβε την έκκλησή του για τερματισμό των συγκρούσεων, οι οποίες όπως είπε έχουν "σοβαρές επιπτώσεις στην ασφάλεια τόσο των Ισραηλινών όσο και των Παλαιστινίων αμάχων", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του. Το Σάββατο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έκανε έκκληση για εκεχειρία. "Ο γενικός γραμματέας δεν θεωρεί ότι μία εγγενής, μακροχρόνια, σοβαρή πολιτική διένεξη ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους μπορεί να επιλυθεί με στρατιωτικά μέσα από οποιαδήποτε από τις δύο πλευρές", αναφέρει η ανακοίνωση.

Χθες, χιλιάδες κάτοικοι του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, έπειτα από μία νύκτα σφοδρών βομβαρδισμών και μετά την προειδοποίηση του ισραηλινού στρατού ότι επίκειται επιχείρηση μαζικού βομβαρδισμού. Από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης, 165 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στον παλαιστινιακό θύλακα, στη μεγάλη τους πλειοψηφία άμαχοι, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Δύσης δήλωσαν ότι η εκεχειρία αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Ο Μπαν δήλωσε ότι οι επιθέσεις της Χαμάς με ρουκέτες εναντίον Ισραηλινών αμάχων συνιστούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και παράλληλα εξέφρασε την "βαθιά του ανησυχία για τις επιπτώσεις στις οικογένειες των Παλαιστινίων από την ισραηλινή στρατιωτική δράση".
 


ΣΥΡΙΑ - ΛΙΒΑΝΟΣ: ΣΚΛΗΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ- ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ


Επτά μαχητές της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου σκοτώθηκαν σε μάχες με σουνίτες ισλαμιστές αντάρτες σε ορεινή περιοχή στην Καλαμούν, στα σύνορα της Συρίας με το Λίβανο, ενώ τουλάχιστον 16 σουνίτες αντάρτες επίσης έχασαν τη ζωή τους, ανακοίνωσε μια μη κυβερνητική οργάνωση. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο πρόσκειται στη συριακή αντιπολίτευση, ανέφερε επίσης ότι ακόμη 31 μαχητές της Χεζμπολάχ τραυματίστηκαν στις μάχες οι οποίες διεξήχθησαν σε μια περιοχή στη μεθόριο, ανάμεσα στη Ρας αλ Μάρα της Συρίας και στην Άρσαλ στο βόρειο Λίβανο.

Η Χεζμπολάχ δεν σχολίασε τις πληροφορίες αυτές. Η σιιτική ισλαμιστική οργάνωση, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν, έχει στείλει μέλη της να πολεμήσουν στο πλευρό του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ στο συριακό εμφύλιο πόλεμο. Μια πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών του Λιβάνου και μια πηγή η οποία πρόσκειται στη Χεζμπολάχ έδωσαν διαφορετικό απολογισμό, λέγοντας πως τουλάχιστον 2 μαχητές της Χεζμπολάχ και 27 αντάρτες έχασαν τη ζωή τους στις μάχες που ξέσπασαν χθες Κυριακή.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις με την υποστήριξη μαχητών της Χεζμπολάχ έχουν εκδιώξει τους αντάρτες από πόλεις στρατηγικής σημασίας κατά μήκος των συνόρων με το Λίβανο το τελευταίο έτος. Αυτό έχει συμβάλει οι δυνάμεις του Άσαντ να ελέγξουν έναν διάδρομο που εκτείνεται ως το βορρά από τη Δαμασκό και να εκδιώξουν τους εναπομείναντες αντάρτες στα βουνά κοντά στα σύνορα.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε ακόμη ότι η Χεζμπολάχ αιχμαλώτισε 14 ισλαμιστές μαχητές από διάφορες οργανώσεις, περιλαμβανομένου του Μετώπου αλ Νόσρα, του επίσημου βραχίονα της αλ Κάιντα που λαμβάνει μέρος στο συριακό εμφύλιο.Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και η Χεζμπολάχ «ελέγχουν την περιοχή, αλλά δεν ελέγχουν κάθε σπηλιά και βουνό. Υπάρχουν πολλές περιοχές να κρυφτεί κανείς στα βουνά», επισήμανε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο επικεφαλής της ΜΚΟ αυτής, η οποία εδρεύει στη Βρετανία.

Εξάλλου το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) σφίγγουν τον κλοιό γύρω από την Άιν αλ Αράμπ, την τρίτη μεγαλύτερη κουρδική πόλη της Συρίας, στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να ενισχύσουν τον έλεγχό τους στις βόρειες περιοχές της χώρας, στα σύνορα με την Τουρκία. Η εξτρεμιστική οργάνωση, η οποία ανακοίνωσε την ίδρυση ενός «χαλιφάτου» στα τέλη του Ιουνίου, προσπαθεί να συνδέσει εδαφικά τα προπύργιά της στο ανατολικό και στο βόρειο τμήμα της Συρίας με εκείνο στο βόρειο και στο δυτικό Ιράκ.

Σύμφωνα με τον Άμπντελ Ραχμάν, το ΙΚ «πολιορκεί πλήρως τα περίχωρα της πόλης Άιν αλ Αράμπ», η οποία στην κουρδική γλώσσα ονομάζεται Κομπάνι. Οι μάχες γύρω από την Άιν αλ Άράμπ διαρκούν εδώ και δύο εβδομάδες και μαίνονταν χθες το βράδυ.