Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΕΡΤ = ΝΕΡΙΤ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ!!!

 
ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ... 
Ποιός λέει την αλήθεια; 
11 Ιουνίου 2013 - 11 Ιουνίου 2014  

Έκλεισαν την "αμαρτωλή ΕΡΤ" για τους λόγους που "ανέλυσε" ο Υπουργός κύριος Σίμος Κεδίκογλου αλλά για τους ίδιους ακριβώς λόγους (με την ίδια και χειρότερη ακόμα προκλητικότερη αναξιοκρατία, την ίδια λογική στο ρουσφέτι, τις ίδιες πολιτικές κομματικές παρεμβάσεις των ίδιων πολιτικών όλων των συστημικών κομμάτων,το ίδιο ανήθικο χυδαίο και βρόμικο πελατειακό σύστημα που επέβαλε η μεταπολίτευση και οι μόνοι ευνοημένοι του συστήματος αριστεροί - κουμουνιστές αριστεριστές  κτλ)  προσέλαβαν ξανά ακριβώς τα ίδια πρόσωπα!

Αυτά τα ίδια πρόσωπα που τότε "επαναστάτησαν" και έλεγαν τις μεγάλες κουβέντες καλώντας τους πολίτες σε ένα "νέο πολυτεχνείο" αυτά τα ίδια πρόσωπα που -κατά τον  Κεδίκογλου και σύμφωνα με 100αδες προηγούμενες πριν το κλείσιμο της ΕΡΤ δηλώσεις, ένεθεν κακείθεν, από  αριστερά και από δεξιά προσελήφθησαν όλα αυτά τα χρόνια  αναξιοκρατικά και με κομματικά  ρουσφέτια- αυτά τα ίδια πρόσωπα, στις περισσότερες θέσεις κυρίως τις δημοσιογραφικές, προσελήφθησαν ξανά!   

Όλοι - μα όλοι - προβάλλουν την μια πλευρά της υπόθεσης αλλά την άλλη την πιο σκοτεινή δεν την αναφέρει κανείς! Έφυγαν όλοι (τους) με αποζημιώσεις το λιγότερο  από 7.000 εώς και 10.000 ευρώ ενώ κάποιοι-και δεν είναι λίγοι και με καθόλου ευκαταφρόνητα γενικά  έσοδα, από τις άλλες δουλειές(γραφεία τύπου, διπλές και τριπλές  θέσεις σε άλλα ιδιωτικά  ΜΜΕ και κρατικά πόστα)  έβαλαν στην τσέπη τους από τις αποζημιώσεις και τα "δεδουλευμένα" μέχρι και 30.000 ευρώ!

Εξωφρενικά ποσά δηλαδή! Αυτά τα ίδια πρόσωπα που "απολύθηκαν" που τότε επαναστατούσαν και πίεζαν για πολιτικές εξελίξεις,  αυτά τα ίδια πρόσωπα σήμερα -στην μεγάλη πλειοψηφία τους πλαισιώνουν και τις εκπομπές της "νέας" κρατικής δημόσιας τηλεόρασης ΝΕΡΙΤ. Μίλησε κανείς για το κόστος αυτής της επιχείρησης κλείσιμου της ΕΡΤ; Όχι! Υπολογίζεται σε περισσότερα από 40.000.000 ευρώ! Μέχρι στιγμής...και έπεται συνέχεια αποζημιώσεων... Δηλαδή εισπράτουν τις αποζημιώσεις τους  όλοι αυτοί, από τα δικά σου και τα δικά μας χρήματα! Δυστυχώς αυτή είναι μια σκληρή πραγματικότητα που δεν θα την δείτε και δεν θα την διαβάσετε πουθενά! 

Όλα αυτά την ίδια στιγμή που ο έλληνας πολίτης καθημερινά ψυχοραγεί, αυτοκτονεί, μεταναστεύει και λιμοκτονεί...  Και κάτι ακόμα επειδή δεν χωρούν όλοι στο ίδιο τσουβάλι, οι μόνοι που έμειναν εκτός ...ΝΕΡΙΤ είναι όλα αυτά τα παιδιά που ακόμα δίνουν την μάχη για την ΕΡΤ... παιδιά που και αυτά νιώθουν αηδία για όσα έζησαν...για όσα ζουν...και όσα βλέπουν... 

Είναι αυτά τα παιδιά που -κατά λάθος αλλά με αξιοκρατία προσελήφθησαν, για ξεκάρφωμα κάθε φορά στους στημένους-μαϊμού διαγωνισμούς   μέσα στον ορυμαγδό των προσλήψεων όλα αυτά τα χρόνια της απόλυτης διαπλοκής της ρουσφετολογίας και του πελατειακού συστήματος.Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ.......... 



 


ΞΑΝΑΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΦΩΛΙΕΣ» ΤΟΥΣ ΟΙ ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ.....

 

Μετά τον σάλο που ξέσπασε από την χυδαία δήλωση του Τούρκου βουλευτή Αχμέτ Ντουράν Μπουλούτ του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικής Δράσης (MHP) για την υποστολή της τουρκικής σημαίας στην Ν.Α. Τουρκία «Έπρεπε να τον σκοτώσουν, όπως σκότωσαν τον Σολωμού», μάλλον πήραν τα πάνω τους οι ομοϊδεάτες του στα κατεχόμενα, οι οποίοι έκαναν την επανεμφάνισή τους.

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για την υποστολή της τουρκικής σημαίας από διαδηλωτή στο Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας πραγματοποίησαν οι Γκρίζοι Λύκοι στα κατεχόμενα. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων στα κατεχόμενα, μέλη της πραγματοποίησαν πορεία στην κατεχόμενη Λευκωσία κρατώντας μια τουρκική σημαία.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης Αντεμ Γιουρνταγκιούλ επέκρινε την τουρκική κυβέρνηση για τη διαδικασία επίλυσης των διαφορών με τους Κούρδους και για αποδυνάμωση της εξουσίας που ασκεί στην περιοχή. Χαρακτήρισε "τρομοκράτες" αυτούς που κατέβασαν τη σημαία σε μια περιοχή υψίστης ασφαλείας, αναφέροντας πως αυτό καταδεικνύει τη σοβαρότητα του ζητήματος.

Είπε πως η σημαία είναι το πιο ιερό πράγμα για τον τουρκικό λαό και πρόσθεσε πως αποτελεί σύμβολο ανεξαρτησίας. Επέκρινε την τουρκική κυβέρνηση ότι έμεινε απαθής σε ό,τι αφορά αυτό το περιστατικό.

 


Π. ΜΠΑΤΙΣΤΑ: Η ΤΡΟΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

 

Η τρόικα των διεθνών πιστωτών της Ελλάδας δεν θέλει «τίποτα λιγότερο από το να διοικεί» τη χώρα «από το εξωτερικό», εκτίμησε ο Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα, ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). «Δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια προσπάθεια να διοικήσει τη χώρα από το εξωτερικό, κάτι που πρακτικά λειτουργεί σπάνια», διαβεβαιώνει σε ανακοίνωσή του προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπατίστα, που εκπροσωπεί επίσης ακόμη δέκα χώρες της Λατινικής Αμερικής στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ.

Η Ελλάδα, που σύναψε πρόγραμμα βοήθειας το 2010 με την τρόικα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ΔΝΤ), φαίνεται να είναι θύμα «της γερμανικής λιτότητας», επισημαίνει ο Μπατίστα. «Ο αριθμός των διαρθρωτικών μέτρων που έχει ζητήσει η τρόικα από την Ελλάδα είναι κάπως υπερβολικός», εκτίμησε ο Βραζιλιάνος, που έχει εκφράσει και στο παρελθόν την αντίθεσή του για τους όρους παροχής δανείου στην Ελλάδα. Ο Μπατίστα εκτιμά επίσης ότι η κατάσταση έχει «βελτιωθεί λίγο» στην Αθήνα, όμως υπογραμμίζει ότι οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές της χώρας δεν έχουν αλλάξει «θεμελιωδώς» όσον αφορά το χρέος ή την ανεργία.

«Δεν βλέπουμε πώς η Ελλάδα θα βγει από την παγίδα στην οποία έχει πέσει», είπε ο Βραζιλιάνος εκπρόσωπος. Όσον αφορά το ενδεχόμενο περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας, ο Μπατίστα δήλωσε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποφευχθεί παρά μόνο «στο πολύ αισιόδοξο σενάριο» της ανάκαμψης της οικονομίας της ευρωζώνης.
 


ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΑΛΛΑΓΗ;

 

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης έγινε για να σηματοδοτηθεί μια νέα οικονομική πολιτική. Με την τοποθέτηση του Γκίκα Χαρδούβελη, ενός ανθρώπου χαμηλών τόνων με πολλές γνώσεις και με κυβερνητικά καθήκοντα στην κυβέρνηση Παπαδήμου, αυτό δεν θα είναι δυνατόν. Ευτυχώς. Εκτός, βεβαίως, αν ο κ. Χαρδούβελης χρησιμοποιηθεί για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας, την ώρα που τα άλλα παραγωγικά υπουργεία, δεξιά (ΝΔ) και αριστερά (ΠΑΣΟΚ) μοιράζουν από τα δανεικά, κάνοντας κοινωνική πολιτική.

Διότι, βεβαίως, αυτό είναι το σχέδιο. Διαφορετικά, δύσκολα μπορεί να εξηγήσει κανείς την απομάκρυνση υπουργών που ανέλαβαν μεγάλο βάρος στην υλοποίηση της προηγούμενης κυβερνητικής πολιτικής, όπως ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Αυτοί οι δύο, μαζί με τον Τσαυτάρη του υπουργείου Γεωργίας, πλήρωσαν τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές .

Δεν λέω ότι οι αλλαγές τους ήταν όλες επιτυχημένες. Το γάλα είναι ακόμα ακριβό (επειδή υπάρχει μεγάλη ζήτηση στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης και δεν μπορεί να εισαχθεί από αυτές), και οι αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ έχουν κάνει πολλούς γιατρούς ακούω να μην εξετάζουν τους ασθενείς, που ξαφνικά έχουν βρεθεί -ουσία και όχι τύποις- ακάλυπτοι. Μόνο που ο Γεωργιάδης δεν έχασε τη θέση του για τους ασθενείς, αλλά για τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς.

Όπως ο Χατζηδάκης, από εκείνους που αντέδρασαν στις αλλαγές στις επί μέρους αγορές, όπως το γάλα, το ψωμί, τα φάρμακα. Αυτούς θα επιχειρήσουν να εξυπηρετήσουν οι νέοι παραγωγικοί υπουργοί ή υφυπουργοί. Σε ορισμένα υπουργεία ο διχασμός είναι χαρακτηριστικός, όπως στο Ανάπτυξης, όπου ο μεταρρυθμιστής Νίκος Δένδιας έχει δίπλα του τον Οδυσσέα Κωσταντινόπουλο με τα ίδια μυαλά και τον Γεράσιμο Γιακουμάτο της λαϊκής δεξιάς.

Την ώρα που κάποιοι θα επιχειρούν να κάνουν φιλολαϊκή πολιτική, ο Χαρδούβελης θα διαπραγματεύεται. Και επειδή η σχέση του με τους «παραγωγικούς υπουργούς» θα περνάει μέσα από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο που θα έχουν το μυαλό τους στις επόμενες εκλογές, η θέση του δεν θα είναι εύκολη. Αλλά όπως και ο Στουρνάρας έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα: Δεν εκλέγεται. Μπορεί για μια ακόμα φορά να γυρίσει στην προηγούμενη δουλειά του, όπως μετά το εξάμηνο της κυβέρνησης Παπαδήμου. Για τους άλλους δεν ξέρω...