Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ Η ΧΩΡΑ…

 
Πόσο κοντόφθαλμα και δουλικά δρουν οι ιθύνοντες της χώρας; Σε μία περίοδο που η Ελλάδα θα μπορούσε, λόγω Προεδρίας της ΕΕ, να παίξει καθοριστικό ρόλο στην κρίση της Ουκρανίας ο ΥΠΕΞ της χώρας σπεύδει να συναντήσει τον φιλοναζιστή παράνομο πρωθυπουργό στο Κίεβο, αγνοώντας το 65% του πληθυσμού που ζει στην ανατολική Ουκρανία.

Η έξαρση των εντάσεων στην περιοχή δίνει την ευκαιρία στην Ελλάδα των μνημονίων να αξιοποιήσει τις όποιες συγκυρίες και να αναβαθμιστεί γεωπολιτικά προάγοντας την ειρήνη και την συνεργασία. Η χώρα μας βρίσκεται πολιτισμικά πιο κοντά απ’ ό,τι οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ στην Ρωσία.

Πέραν τούτου στην Ουκρανία ζουν Έλληνες εδώ και πολλά χρόνια, οι οποίοι θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν διπλωματικά, προκειμένου η Ελλάδα να αποκτήσει διαμεσολαβητικό ρόλο μεταξύ Δύσης και Ανατολής στο θέμα της Ουκρανίας, ανεξάρτητα με την έκβαση των πραγμάτων. Εξάλλου οι δύο αντιπρόεδροι στην Κριμαία είναι Έλληνες. Πήγε άραγε κανείς να τους συναντήσει;

Γιατί να μην συμπεριφερθούμε μια φορά σαν διαπολιτισμική χώρα και όχι σαν σφουγγοκωλάριοι της Δύσης.; Ούτε φιλοδυτική ούτε φιλορωσική πολιτική, απλά φιλελληνική. Η Αθήνα οφείλει να δείξει στην παγκόσμια κοινή γνώμη, τώρα που τα μάτια της είναι στραμμένα στην Ουκρανία, πως είναι σε θέση να συνομιλήσει με τους πάντες και ότι μπορεί να λογίζεται ως παράγοντας σταθερότητας ανάμεσα σε αντιμαχόμενες πλευρές.

Τώρα που οι Δυτικοί, οι οποίοι είναι αυτοί που στην ουσία διαμελίζουν την Ουκρανία με τις πολιτικές αποσταθεροποίησης που εφαρμόζουν στην χώρα, έχει έρθει η ώρα για την Ελλάδα να αναλάβει πρωτοβουλία συνεννόησης με την ομόδοξη Ρωσία. Άλλωστε μια ενισχυμένη ρωσική παρουσία στην Μαύρη Θάλασσα αποτελεί «πονοκέφαλο» για την Τουρκία.

Τι θέλουμε λοιπόν; Να συνταχθούμε με το άδικο, δίχως μάλιστα γεωστρατηγικά οφέλη; Οι Αμερικανοί για να κρύψουν την ανικανότητά τους να κοντράρουν στα ίσια την Ρωσία, αφήνουν να διαρρεύσει πως Πούτιν και Ομπάμα σχεδίαζαν δήθεν τον διαμελισμό της Ουκρανίας. Μάλιστα η Washington Post παροτρύνει την Ουάσινγκτον να… αφήσει την Κριμαία στους Ρώσους, άσχετα αν αυτή ήδη ελέγχεται και μάλιστα αυτοβούλως από την «Αρκούδα».

Πολιτική χειρίστου είδους από τους ατλαντιστές και η Ελλάδα, με το ταξίδι του Ευάγγελου Βενιζέλου μόνο στο Κίεβο  και όχι και στις ρωσόφωνες περιοχές, όπως υπαγορεύουν οι κανόνες της καλής διπλωματίας, δείχνει προς τα έξω ότι προσυπογράφει τις αδικίες των παγκοσμιοποιητών εις βάρος του ουκρανικού λαού, αγνοώντας την Ρωσία, η οποία πρόσφατα μείωσε την τιμή του φυσικού αερίου προς την χώρα μας. Μάλιστα η Μόσχα τυγχάνει της υποστήριξης και του Πεκίνου, κάτι που πρέπει να το λάβουν και αυτό υπόψη τους τα ελλαδικά επιτελεία.

Και μην αρχίζουν πάλι κάποιοι ότι οι Αμερικανοί θα μας τραβήξουν το αυτί. Η Ελλάδα μπορεί να ελιχθεί στην παρούσα φάση υπό τον μανδύα της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ και με πρόσχημα την ειρήνη. Αλλά και έτσι να είναι, πρέπει να καταλάβουμε ότι η κάθε υπέρβαση έχει το τίμημά της, αλλιώς ο δούλος κάνει το κορόιδο συνεχίζοντας την δουλική πορεία του… Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ

 


ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ… «ΓΑΝΤΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ


Κλιμακωτές πολιτικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως στις Βρυξέλλες για την κατάσταση στην Ουκρανία. Σε κοινή δήλωση που εξέδωσαν λίγο μετά τη λήξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου οι 28 Ευρωπαίοι ηγέτες, καλούν τη Ρωσία να αποσύρει άμεσα τα στρατεύματά της στις βάσεις τους. Επιπλέον, οι «28» ζητούν από τη Ρωσία να επιτρέψει την πρόσβαση διεθνών παρατηρητών και προσθέτουν:

«Η λύση στην ουκρανική κρίση θα πρέπει να βασίζεται στην εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία και στην ανεξαρτησία της Ουκρανίας, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Θεωρούμε ότι η απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου της Δημοκρατίας της Κριμαίας για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε ό,τι αφορά το μελλοντικό της καθεστώς αντιτίθεται στο σύνταγμα της Ουκρανίας και ως εκ τούτου είναι παράνομη».

Τα τρία στάδια των κυρώσεων: Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι, μετά τη λήξη της Συνόδου, ανακοίνωσε ότι η ΕΕ θα λάβει κυρώσεις κατά της Ρωσίας σε τρία στάδια. Από σήμερα η Αγγλία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία αποσύρονται από τις προετοιμασίες της G8 στο Σότσι της Ρωσίας και διακόπτονται οι συνομιλίες για τις θεωρήσεις διαβατηρίων Ρώσων πολιτών. Παράλληλα, οι «28» ζητούν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία εντός των προσεχών ημερών και να καταλήξουν σύντομα σε συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Εάν δε βρεθεί λύση μέσω της διπλωματικής οδού, η Ε.Ε. θα προχωρήσει στη λήψη πρόσθετων μέτρων, όπως περιορισμοί στις μετακινήσεις, πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και αναστολή των Συνόδων Κορυφής ΕΕ- Ρωσίας. Προβλέπεται, επίσης, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης της ΕΕ θα προετοιμάσουν αυτά τα μέτρα. Εάν η Ρωσία συνεχίσει να μη συμμορφώνεται, οι «28» στην κοινή τους δήλωση, ανακοινώνουν την πρόθεσή τους να λάβουν και οικονομικές κυρώσεις κατά της Μόσχας. Τέλος, ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι ανακοίνωσε ότι η ΕΕ θα υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης με την Ουκρανία πριν από τις ουκρανικές εκλογές της 25ης Μαΐου.

Καταδίκες και προειδοποιήσεις: Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι το δημοψήφισμα που ανακοίνωσε το κοινοβούλιο της Κριμαίας ότι θα διεξαχθεί με ερώτημα την ένταξη της Αυτόνομης Δημοκρατίας στην Ρωσική Ομοσπονδία είναι «παράνομο και ασύμβατο με το σύνταγμα της Ουκρανίας». Μιλώντας μετά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, η Μέρκελ δήλωσε: «Καταδικάζουμε την παραβίαση της κυριαρχίας της Ουκρανίας στην Κριμαία και θεωρούμε ζωτικής σημασίας την εδαφική της ακεραιότητα».

Η ΕΕ είναι έτοιμη να επιβάλει νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, αν αποσταθεροποιήσει περαιτέρω την Ουκρανία, δήλωσε από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετά την σύνοδο αυτή. «Αν η Ρωσία λάβει μέτρα που θα αποσταθεροποιήσουν την Ουκρανία, αν αμφισβητήσει την εδαφική της ακεραιότητα, θα υπάρξουν νέα μέτρα που θα αφορούν τις σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας σε αρκετούς οικονομικούς τομείς», σημείωσε ο Ολάντ.

Εξάλλου ο Βετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προειδοποίησε το Κρεμλίνο ότι οι Ρώσοι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν το πάγωμα πόρων και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, αν δεν προχωρήσουν σε άμεσες συζητήσεις με τη νέα ουκρανική κυβέρνηση. «Όσα συνέβησαν στην Κριμαία είναι απαράδεκτα και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να έχουμε φυσιολογικές σχέσεις με τη Ρωσία», επεσήμανε ο Κάμερον μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ΕΕ θα προχωρήσει «σχετικά γρήγορα» στο πάγωμα πόρων και τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, αν η Ρωσία δεν σημειώσει προόδους στις συνομιλίες της με την Ουκρανία. «Αν οι συνομιλίες δεν ξεκινήσουν και αν δεν σημειώσουν γρήγορη πρόοδο, τότε θα προχωρήσουμε στο δεύτερο στάδιο το οποίο είναι το πάγωμα πόρων και οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και αυτό θα μπορούσε να συμβεί σχετικά γρήγορα», υπογράμμισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Πάντως ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ προειδοποίησε ότι οι αποφάσεις των ηγετών της ΕΕ για την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία ενδέχεται να μην πάνε τόσο μακριά όσο θα ήθελαν κάποιοι. «Οι συζητήσεις ήταν θυελλώδεις», δήλωσε ο Τουσκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τις Βρυξέλλες. «Ίσως να μην ικανοποιηθούν όλοι, αλλά καταφέραμε περισσότερα απ’ όσα θα περιμέναμε λίγες ώρες νωρίτερα», πρόσθεσε.

ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ;


Με έκπληξη παρατηρεί κανείς την προεκλογική ανακοίνωση ότι μπαίνουν στο σχέδιο πόλεως 30.000 στρέμματα σε 15 δήμους της Αθήνας! Η οποία δεν σχολιάστηκε και χάθηκε από την επικαιρότητα. Είναι γεγονός ότι οι πολιτικοί μας συνεχίζουν να λειτουργούν με γνώμονα τα συμφέροντά τους και τις κομματικές τους σκοπιμότητες, παρά με μια πυξίδα που να δείχνει προς το γενικότερο συμφέρον. Και αυτό διότι το σχέδιο πόλεως επεκτείνεται, για ακόμα μια φορά, χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές να το στηρίξουν, απλά ικανοποιώντας τους τοπικούς παράγοντες καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους.

Δυστυχώς, είναι κοινό μυστικό ότι δεν υπάρχει πολεοδομικό σχέδιο για την Αθήνα. Αυτό που συμβαίνει είναι κάποιοι να χτίζουν αυθαίρετες κατοικίες, οι οποίες νομιμοποιούνται και στη συνέχεια ο δήμος να είναι υποχρεωμένος να τους παρέχει ύδρευση, αποχέτευση και δρόμους. Με αυτό τον τρόπο, συνεχίζουμε να επεκτείνουμε την άναρχη πόλη επιβαρύνοντας τους κατοίκους με ακόμα περισσότερα αυτοκίνητα στο ήδη υπερφορτωμένο δίκτυο, καταστρέφοντας τα δάση που μας περικλείουν ή ακόμα και τα εν δυνάμει δάση που θα μπορούσαμε να είχαμε.

Γιατί μας απασχολεί τι κάνουν άλλοι δήμοι; Γιατί μια αλλαγή σε μια περιοχή επηρεάζει όλες τις υπόλοιπες. Παράδειγμα: ο μπαζωμένος Κηφισός ποταμός οδηγεί σε ανεβασμένες θερμοκρασίες τα καλοκαίρια και πιο κρύους χειμώνες και φυσικά εμποδίζει τον αέρα να ανακυκλωθεί στο σύνολο του Λεκανοπεδίου. Τα πάρκα που απουσιάζουν μαζί με τα δάση που κάηκαν και δεν αναδασώθηκαν, μας τα θυμίζουν η γκρι σκόνη που βλέπουμε όσοι ζούμε στο κέντρο, μαζί με τον μολυσμένο αέρα που αναπνέουμε με τα χιλιάδες μικροσωματίδια που βάζουμε στα πνευμόνια μας. Η κίνηση στους δρόμους η οποία φορτίζεται με επιπλέον οχήματα και είναι πρακτικά αδύνατο να φτιάξουμε καινούργιους δρόμους σε ένα ήδη υπάρχον αστικό δίκτυο, αφορούν το σύνολο του δικτύου της πόλης.

Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε το Λεκανοπέδιο και την Αττική σαν ολότητα; Να συζητήσουμε όλοι μαζί  πως θέλουμε να είναι η Αθήνα στο μέλλον; Τι μορφή θα έχει; Θέλουμε περισσότερα κτήρια; Χρειαζόμαστε πιο φαρδιά πεζοδρόμια;  Χρειαζόμαστε άλλους δρόμους; Θέλουμε τη σήραγγα στον Υμηττό; Τα προσφυγικά της Αλεξάνδρας; Τι θέλουμε να γίνει ο Κεραμεικός; Και φυσικά τι κόστος έχουν αυτές οι παρεμβάσεις; Οι κάτοικοι θα αποφασίσουν πώς θέλουν να είναι η Αθήνα, αφού ακούσουν τους αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς και πολιτικούς και όχι οι δεύτεροι για τους πρώτους. Οι κάτοικοι πρέπει να αποφασίσουν γιατί αυτοί θα πληρώσουν το τίμημα της αλλαγής.

ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


Εν μέσω του απόλυτου χάους και των αδιεξόδων στο διπλωματικό κομμάτι της κρίσης στην Ουκρανία, η χώρα, έχει καινούργια Βουλή η οποία έχει ήδη ξεκινήσει τις νομοθετικές διαδικασίες.

Ωστόσο, οι πρώτοι νόμοι που βγήκαν στη δημοσιότητα μάλλον επιβεβαιώνουν τη διολίσθηση της χώρας σε ακροδεξιά εθνικιστικά πρότυπα δημιουργώντας ανησυχία στην Ευρώπη.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους νόμους βάζουν στο στόχαστρο το κομμουνιστικό κόμμα της χώρας, τις μειονότητες, αποποινικοποιούν τη ναζιστική προπαγάνδα και τοποθετούν σε θέσεις κλειδιά μέλη της νεοναζιστικής ομάδας «Δεξιός Τομέας». Χαρακτηριστικά μερικοί από τους νέους νόμους:

Σχέδιο απόφασης για την απαγόρευση των δραστηριοτήτων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας

Σχέδιο ψηφίσματος για την αντιμετώπιση των συνεπειών της σοβιετικής κατοχής

Κατάργηση του νόμου που ποινικοποιούσε τη ναζιστική προπαγάνδα

Διορισμό ως υπουργού Εσωτερικών του ακροδεξιού Αβάκοφ και διορισμό των μελών της νεοναζιστικής ομάδας «Δεξιός Τομέας» στο Υπουργείο

Σχέδιο απόφασης για το «Πάνθεον των εθνικών ηρώων»

Σχέδιο διατάγματος για την εισαγωγή δημοσιονομικών περιορισμών

Σχέδιο ψηφίσματος για απόδοση τιμών στους συμμετέχοντες στις ένοπλες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των ειρηνικών διαδηλώσεων

Σχέδιο απόφασης για το διορισμό του μέλους του κόμματος "Svoboda" Α.Mahnitskogo στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.

Σχέδιο Νόμου για τα καθήκοντα του Προέδρου της Ουκρανίας.

Σχέδιο απόφασης για τον διορισμό μέλους του (φιλογερμανικού) κόμματος "UDAR" ως επόπτη της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας

Σχέδιο απόφασης της απόλυσης από την υπηρεσία των στρατιωτών και αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας. (Στη θέση τους προσλαμβάνονται μέλη των ακροδεξιών ομάδων).

Σχέδιο απόφασης κατάργησης του δικαιώματος των μειονοτήτων στη χρήση της γλώσσας τους. Απαγορεύθηκαν τα Ρωσικά, Ρουμανικά, Ουγγρικά και Ελληνικά