Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΑΤΩΝΤΑΙ ΟΙΚΤΡΑ ΑΝ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Φαίνεται πως η αθλιότητα αυτών που έχουν την διακυβέρνηση αυτής της χώρας δε έχει όρια. Είχαμε προειδοποιήσει από την αρχή της μνημονιακής συμφοράς ότι ένας από τούς κύριους σκοπούς που όλος αυτό ο συρφετός παρέδωσε την χώρα στην ξένη κατοχή, ήταν να ξεπουλήσουν όλα τα εθνικά μας θέματα και φυσικά και το Μακεδονικό. Αποκορύφωμα αλλά και η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι ήταν αυτό το τελευταίο επεισόδιο που έγινε στην ελληνική βουλή.

Όπως είναι γνωστό ένας βουλευτής αυτού του τεχνητού κρατιδίου ονόματι Hajrula Misini, (προφανώς αλβανικής καταγωγής), λαμβάνοντας το λόγο μέσα στο ελληνικό (;;;) κοινοβούλιο δύο φορές χρησιμοποίησε το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» για τη χώρα του, παρουσία του προεδρεύοντα Γιάννη Τραγάκη και του υπουργού Εξωτερικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, οι οποίοι… δεν έβγαλαν κιχ για αυτή την μεγάλη προσβολή επιβεβαιώνοντας όλα αυτά που υποστηρίξαμε παραπάνω, ότι αυτός ο συρφετός είναι έτοιμος να παραδώσει το μακεδονικό έναντι κάποιου πινακίου φακής της προσωπικής του διάσωσης.

Αν όμως οι κρατούντες έχουν την εντύπωση ότι θα μπορέσουν να περάσουν το ζήτημα με τα Σκόπια βάσει των προδοτικών τους σχεδίων, απατούνται οικτρά. Να ξέρουν ότι αυτό θα αποτελέσει την θρυαλλίδα και την χιονοστιβάδα που θα τους καταπλακώσει και ας έχουν μέχρι τώρα γλυτώσει με τα άθλια μέτρα που έχουν καθηλώσει τον ελληνικό λαό. Αλλά αυτό το εθνικό θέμα όμως δεν άπτεται μόνο της κυβέρνησης των ανδρείκελων, άπτεται και όλων των κομμάτων που πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να πάψουν να παίζουν με τις λέξεις.

Αλλά και η εκκλησία που μέχρι σήμερα «ποιεί την νύσσα» και κρύβεται επιμελώς πίσω από μια ιεραρχία που τον μόνο που την ενδιαφέρει είναι να κάνει ωραίες δημόσιες σχέσεις με όσους κατάκλεψαν και κατέστρεψαν την χώρα, θα πρέπει να πάρει ανοιχτή θέση και να τοποθετηθεί επί ενός τόσο μεγάλου εθνικού θέματος. Τέρμα τα κρυψίματα, τέρμα οι μασκαράτες, εδώ θα πέσουν οι μάσκες και ο κάθε κατεργάρης θα αποκαλυφθεί και θα φανεί ο ρόλος του. Δεν φτάνει να λέμε διάφορα «όμορφα» την Κυριακή από τον άμβωνα.

Τώρα θα φανεί αν θέλετε να αντισταθείτε και να ξεσηκωθείτε για το ξεπούλημα της Μακεδονίας και αυτός ο καραγκιόζης που έχει το όνομα Νίμιτς και επί χρόνια εκκαλεί δήθεν διαβουλεύσεις, (με παχυλές αμοιβές), για το θέμα, καλά θα κάνει να καταλάβει ότι τα καραγκιοζλίκια κάποτε πρέπει να τελειώνουν. Η ομογένεια βράζει από αγανάκτηση και θυμό και αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες. Ο σημερινός πρωθυπουργός δεν ήταν αυτός που είχε ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για το όνομα της Μακεδονίας;

Δεν ήταν αυτός που διακήρυττε την προσήλωση του στην μη αποδοχή του ονόματος Μακεδονία στο τεχνητό μόρφωμα των Σκοπίων, όργανο εκτός των άλλων της νεοοθωμανικής επεκτατικότητας και το μόνο που εξυπηρετεί είναι τα θολά και σκοτεινά σχέδια των πατρώνων του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, για πυρηνικά απόβλητα και για βάσεις παρακολούθησης των κάθε υπόπτων που δεν θέλουν να υποταχτούν στο σύστημα τους;

Να δούμε τώρα τι έχει να πει ο «ήρωας» των Σκοπίων που προτίμησε να αποσυρθεί επί πολλά χρόνια χάριν της επιμονής του να μην παραχωρήσει την Μακεδονία στους αχαρακτήριστους Σκοπιανούς.

Να δούμε όλους αυτούς τους τσαρλατάνους που έχουν ξεπουλήσει τα πάντα τι θα κάνουν όταν θα κληθούν να πάρουν θέση, θέλουν δεν θέλουν, στο μεγάλο αυτό ζήτημα. Να δούμε και πως θα αντιδράσουν όσοι υποτίθεται ότι έχουν ακόμα ίχνος εθνικής συνείδησης για αυτή την χώρα.

Αν νομίζουν πως και αυτό το «δηλητήριο» της προδοσίας θα το πιει χωρίς αντίδραση ο κόσμος της Μακεδονίας, γελιούνται οικτρά. Αυτό θα είναι ο επικήδειος για τις προθέσεις τους να ξεπουλήσουν το μεγαλύτερο και πιο πολύτιμο κομμάτι της ελληνικής επικράτειας, η στρατηγική σημασία του οποίου έχει αναβαθμιστεί στο μέγιστο με όλες τις τελευταίες γεωστρατηγικές εξελίξεις της ευρύτερης περιοχής. Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ

ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Ο διαβόητος ιμάμης και «πατερούλης» του παντουρκισμού «παίζει» στη Θράκη. Γνωστός χρηματοδότης μουσουλμανικών παρα-στρατιωτικών ομάδων στη Βοσνία, αλλά και του UCK, δημιουργεί μία νέα βόμβα στην Ελληνική Θράκη Ακατανόητη η «ανοχή» των ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι σε έναν «καθαρό» εθνικό κίνδυνο Είναι ο ισχυρότερος εχθρός του Ταγίπ Ερντογάν. Είναι ο άνθρωπος που ανέδειξε και στήριξε τον Ερντογάν. Είναι ο άνθρωπος που μετά από μία δεκαετή πορεία οικονομικής και κοινωνικής εκτόξευσης της Τουρκίας οδηγεί τη χώρα στον διχασμό, αξιοποιώντας τα σκάνδαλα των υπουργών και της οικογένειας του Ερντογάν.

Από το σπίτι του στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, ο «πατερούλης» του παντουρκισμού, ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν, επιχειρεί συστηματικά την τελευταία δεκαετία κι ένα ακόμη «μπάσιμο». Πρόκειται για το μυστικό σχέδιο πολιτικής άλωσης της Θράκης, μέσω των περίφημων θρησκευτικών φροντιστηρίων των «Νουρτζού», που έχουν κατακλύσει τον μουσουλμανικό κόσμο και ως Πέμπτη φάλαγγα επιδιώκουν να μεταφέρουν παντού το μήνυμα του παντουρκισμού. Ταυτόχρονα, με έντυπά του, ο Γκιουλέν καλλιεργεί ένα «πολυπολιτισμικό κλίμα» για τη Θεσσαλονίκη, ζητώντας την τοποθέτησή της στο κέντρο του ισλαμικού κόσμου. 

Μπλεγμένος με χρηματοδότηση μουσουλμανικών παρα-στρατιωτικών ομάδων στον πόλεμο της Βοσνίας, καταγγελθείς για αφανή ρόλο στη χρηματοδότηση των Αλβανών μουσουλμάνων του Κοσόβου, αλλά και της μειονότητας των Βούλγαρων μουσουλμάνων, ο Φετουλάχ Γκιουλέν ξεκίνησε και τον σχηματισμό του ελληνικού δικτύου στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, μέσα από ένα δίκτυο βασισμένο σε άδηλους πόρους και με βάση τον φιλοτουρκικό πυρήνα της μουσουλμανικής μειονότητας, δημιούργησε ερείσματα στη Ροδόπη, την Ξάνθη, την Θεσσαλονίκη, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Ελλάδα(!). 

Ήδη, υπόψιν των ελληνικών αρχών βρίσκονται καταγγελίες ότι στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών «Ελίτ» της Κομοτηνής, μουσουλμάνοι της μειονότητας έχουν κρυφή πρόσβαση στις εθνικιστικές  θρησκευτικές διδαχές του ιμάμη, την ίδια ώρα που σε όλη τη χώρα λειτουργούν περί τα πέντε βιβλιοπωλεία του και περισσότερα από τρία ανάλογα μυστικά «ιδρύματα – φροντιστήρια Πηγές αναφέρουν ότι τα φροντιστήρια των «Νουρτζού», τα οποία η επιθετική τουρκική πολιτική θεωρεί κρίσιμα λόγω των «γκρίζων» ζωνών, έχουν εξαπλωθεί και στα Δωδεκάνησα. 

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, το δίκτυο Γκιουλέν δεν αρκείται στην βιτρίνα των φροντιστηρίων «Ελίτ», αλλά λειτουργεί παράνομα μαθήματα που γίνονται σε διαμερίσματα και μονοκατοικίες της Κομοτηνής. Στη Θράκη, τα πρώτα δύο σχολεία του Γκιουλέν είναι γνωστά από το 2006. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν προσπάθεια ανέγερσης εκ μέρους του κ. Γκιουλέν και ενός μοντέρνου κτιρίου σε ακίνητο της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας, στο κέντρο της Κομοτηνής, αλλά και περίεργο ενδιαφέρον που επιδεικνύει η οργάνωση για ιστορικό χώρο πέριξ του Μοναστηρακίου στην Αθήνα, για τον οποίο μάλιστα είχε μιλήσει και ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Ελλάδα.

Διεθνής ταραχοποιός και «ισλαμικός ιησουίτης». Ο Φετουλάχ Γκιουλέν είναι ο υπ’ αριθμόν ένα προπαγανδιστής του παντουρκισμού, του ιδεολογήματος που αποτελεί την κινητήριο δύναμη της κυβέρνησης Ερντογάν. Αυτό το δόγμα επιδιώκει την επανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας μέσα από τη δημιουργία ανθρώπινων δικτύων στις περιοχές όπου έφθασαν οι στρατιωτικές δυνάμεις του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς. Στη Ρωσία, οι αρχές έκλεισαν όλα του τα σχολεία. Στην Ολλανδία, με το έντονο μουσουλμανικό στοιχείο, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τον ρόλο των «φροντιστηρίων» του.

Στο Ουζμπεκιστάν θεωρείται προδότης, ενώ βρίσκεται στο στόχαστρο των μυστικών υπηρεσιών όλων των παρακαυκασίων δημοκρατιών…!Μόνο στην Ελλάδα ο διαβόητος Γκιουλέν εδώ και δέκα χρόνια ασκεί τις παράνομες και «περίεργες» δραστηριότητές του, σχεδόν ανενόχλητος. Ο Γκιουλέν διατηρεί περισσότερα από 1.000 σχολεία σε 130 χώρες, με περίπου 140 στις ΗΠΑ. Σε έγγραφα του Wikileaks θεωρείται ως ιδιαίτερα επικίνδυνος. Τα ιδιωτικά σχολεία και τα φροντιστήριά του φέρουν πάντα τοπικά ονόματα, όπως «Ελίτ», «Science Academy», «Noble», «Dove Academy», για να μην κινούν υποψίες.

Ενδεικτικό των κεκαλυμμένων σκοπών της δράσης του κινήματος είναι ότι, σύμφωνα με τους «Financial Times», οι οπαδοί του αποκαλούνται «ισλαμικοί ιησουίτες». Τις ανά τον πλανήτη παράνομες δραστηριότητές του καλύπτουν συχνά μεγάλες τουρκικές πολυεθνικές, όπως η αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Τασκένδη «Turkuaz», η «Tukson» κ.α.Αν δεν κανείς τις δραστηριότητες των «Νουρτζού» γύρω και μέσα από τα Ελληνικά σύνορα, δεν θα νιώσει ασφαλής. Η κεμαλική εφημερίδα “Aydinlik» αποκάλυψε το καλοκαίρι ότι ο Γκιουλέν είναι ο μεγάλος «σπόνσορας» του UCK και πως με τουρκικά κεφάλαια στήθηκε το τεράστιο δίκτυο των Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών στη Βαλκανική.

Ένας πρώην πράκτορας της αμερικανικής NSA ονόματι Wayne Madsen, μίλησε για όλα αυτά, γεγονός που προκάλεσε σάλο στην Τουρκία (και θα έπρεπε να κάνει να συνέλθουν οι Έλληνες πολιτικοί, που δείχνουν μία – αν μη τι άλλο - παράξενη «ανοχή» στις δραστηριότητες του Γκιουλέν στην Ελλάδα, για τις οποίες είναι πλήρως ενημερωμένοι από τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες). Μία ματιά στο δίκτυο του Γκιουλέν στα Βαλκάνια πείθει για το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει σύντομα η Ελλάδα.

Το ίδρυμα Γκιουλέν διατηρεί στην Αλβανία ένα πανεπιστήμιο και δέκα σχολεία, στο Κόσοβο δύο σχολεία, στη Βουλγαρία σχολεία, μορφωτικά κέντρα, οικοτροφείο και φροντιστήριο ξένων γλωσσών, στα Σκόπια τέσσερα σχολεία, ενώ στη Βοσνία ετοιμάζεται να ιδρύσει πανεπιστήμιο. Στην Ελλάδα, χρηματοδοτεί μουσουλμάνους φοιτητές, που φοιτούν σε διάφορες πόλεις ολόκληρης της Ελληνικής Επικράτειας.

Όποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν πως η ύπαρξη, η λειτουργία και η επέκταση του δικτύου Γκιουλέν εντός της Ελλάδας, είναι ένας εν δυνάμει «εκρηκτικός μηχανισμός», ικανός να δημιουργήσει πλείστα όσα προβλήματα και – ενδεχομένως «εκρήξεις» ακόμη και σε ομάδες λαθρομεταναστών στις οποίες έχει ήδη αποκτήσει επιρροή, καλά θα κάνουν να αναθεωρήσουν άμεσα τις «εντυπώσεις» τους για το «θρησκευτικό», «παιδαγωγικό» και «κοινωνικό» έργο του ιμάμη, που έχει επικηρυχθεί ακόμη και σε χώρες με πολύ αυξημένο μουσουλμανικό πληθυσμό.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΟΚ ΑΡΧΙΠΛΟΙΑΡΧΟΥ: "ΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!"


 Σε αποκαλύψεις αναφορικά με το ρόλο που παίζουν οι Τούρκοι δουλέμποροι στο Αιγαίο προεξοφλώντας ουσιαστικά την ανυπαρξία της ελληνικής αντίδρασης στην παραβίαση των συνόρων και των εθνικών χωρικών υδάτων. Και οι αποκαλύψεις έρχονται από τα πλέον επίσημα χείλη αυτά του Λιμενικού Σώματος το οποίο καθημερινά έρχεται αντιμέτωπο με αυτή την πρωτοφανή κατάσταση με αυτό το «θέατρο του παραλόγου» που διαδραματίζεται στο Αιγαίο:

Την προώθηση από του τούρκους δουλεμπόρους σε συνεργασία με την τούρκικη Ακτοφυλακή χιλιάδων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα με γνωστούς τους απώτερους σκοπούς: Την πλήρη αλλοίωση και εθνολογική του κοινωνικού ιστού της χώρας. Μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, ο αρχιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος, Ιωάννης Καραγεωργόπουλος, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο σημείωμα που δίνουν οι δουλέμποροι στους λαθρομετανάστες.

Σύμφωνα με τον αρχιπλοίαρχο, το σημείωμα περιέχει οδηγίες, του τύπου: «Αν δείτε τα δύσκολα, τρυπήστε τις βάρκες σας με μαχαίρι και οι Έλληνες θα σας σώσουν». «Έχει βρεθεί αυτό το σημείωμα σε υπήκοο τρίτης χώρας. Τους λένε να προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν αγγλικά, να επαναλαμβάνουν τη λέξη Παλαιστίνη και να λένε ότι το όνομά τους είναι Μοχάμεντ» είπε ο Ι.  Καραγεωργόπουλος αναφερόμενος στην πρακτική των Τούρκων δουλεμπόρων.

Αλλά δεν είναι μόνο οι δουλέμποροι φυσικά: Όπως έγινε και πρόσφατα με τη διάσωση 47 λαθρομεταναστών από το ΛΣ ανοικτά της Σάμου οι τουρκικές αρχές και στο σήμα του ΕΚΣΕΔ για ακυβέρνητο σκάφος εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, η τουρκική Ακτοφυλακή δεν "κούνησε" ούτε φουσκωτό αφήνοντας το Λ.Σ. να σώσει τους λαθρομετανάστες γνωρίζοντες πολύ καλά ότι έτσι θα καταλήξουν στην Ελλάδα.

Όλα αυτά τη στιγμή που ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και άλλοι πολιτικοί φορείς δείχνουν μια φοβερή και πρωτοφανή εμπάθεια κατά των ανδρών του Λ.Σ. μιλώντας για ευθύνες που πρέπει να διερευνηθούν οπωσδήποτε βγάζοντας την Τουρκία έξω από το «κάδρο» αθωώνοντάς την ουσιαστικά. Μιλώντας στην ίδια επιτροπή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Δρίτσας έθεσε θέμα «άτυπων επαναπροωθήσεων» απατώντας στον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Πιο συγκεκριμένα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο υπουργός από την πρώτη στιγμή, δυστυχώς και το Αρχηγείο του Λιμενικού, διατύπωσαν πόρισμα», και αναρωτήθηκε «τι πόρισμα θα βγάλει η ΕΔΕ, η δικαιοσύνη, η Ναυτοδίκης όταν η πολιτική και φυσική ηγεσία έχουν εγκιβωτίσει την έρευνα;». Μάλιστα ρώτησε αν τις καταθέσεις από τους μετανάστες "τις πήραν άνθρωποι που έφθασαν με ελικόπτερο» στην περιοχή"

Και συνέχισε ο Θ. Δρίτσας: «Ο υπουργός δεν μας ενημέρωσε για τίποτε επί της ουσίας», ξεκαθαρίζοντας ότι κανένα κόμμα δεν έθεσε θέμα ανδρών του Λιμενικού και ελέγχου των Λιμενικών. «Η πρώτιστη ανάγκη ήταν ο έλεγχος της κυβέρνησης για το ποιες είναι οι κατευθύνσεις αντιμετώπισης των παρανόμων μεταναστευτικών ροών. Υπάρχει πολιτική άτυπων επαναπροωθήσεων; Είναι κεντρική γραμμή της κυβέρνησης;» ρώτησε.

Βέβαια κανείς δεν είπε στον κ. Δρίτσα ότι «επαναπροώθηση» έστω και άτυπη είναι όταν οι λαθρομετανάστες έχουν πατήσει το πόδι τους σε ελληνικό έδαφος και όχι όταν βρίσκονται σε διεθνή ύδατα ή στα τουρκικά όπως συμβαίνει. Και εν πάση περιπτώσει είναι υποχρέωση του Λ.Σ. – και όχι μόνο- να εμποδίζει σε ξένους να εισέρχονται παράνομα στη χώρα.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΠΑΠΑΖΑΧΟΥ-ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ


Κ. Μακρόπουλος: Ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ μπορεί και να μην ήταν ο κύριος, το 1953 είχαμε στην αρχή έναν των 6,4 και μετά ήρθε εκείνος των 7,2 Ρίχτερ.

Την ώρα που η Κεφαλονιά μετρά ακόμη τις πληγές της από τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ και η μετασεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται, δηλώσεις επιστημόνων έρχονται να εντείνουν τους φόβους των κατοίκων για μία μεγαλύτερη σεισμική δόνηση από εκείνη της Κυριακής.

Ο καθηγητής, κ. Βασίλης Παπαζάχος, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην Ετήσια Ομιλία της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας με θέμα: «Η Πρόγνωση των Σεισμών» , είπε πως «με βάση το μεσοπρόθεσμο μοντέλο πρόγνωσης σεισμών που χρησιμοποιούμε μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια θα υπάρξει σεισμός την περιοχή του Ιονίου στην Κεφαλονιά, ο οποίος θα είναι 7 Ρίχτερ».

Και ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), κ. Κώστας Μακρόπουλος, σε δηλώσεις του στην συγκεκριμένη ημερίδα, κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Παπαζάχο, τόνισε ότι «δε μπορούμε να αποκλείσουμε το γεγονός να έχουμε και μεγαλύτερο σεισμό στην Κεφαλονιά, γιατί το 1953 είχαμε στην αρχή έναν των 6,4 και μετά ήρθε εκείνος των 7,2 Ρίχτερ».

Έτσι, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει οι κρίσιμες ώρες των 72 ωρών, ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ που συγκλόνισε την Κυριακή την Κεφαλονιά, δεν αποκλείεται να μην είναι ο κύριος.

Σημειώνεται πως το 1953 ο πρώτος σεισμός έγινε την Κυριακή, 9 Αυγούστου, με μέγεθος 6,4 Ρίχτερ και με επίκεντρο τον Σταυρό της Ιθάκης. Στις 11 Αυγούστου ένας ακόμη πιο δυνατός σεισμός συντάραξε τους Κεφαλονίτες. Ήταν 6,8 Ρίχτερ και τον διαδέχτηκαν δέκα μετασεισμοί την ίδια μέρα, οι μεγαλύτεροι των οποίων είχαν μέγεθος 5,3 και 5,1.

Την Τετάρτη, 12 Αυγούστου του 1953, ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ θα αποτελέσει το προμήνυμα για την καταστροφή που επρόκειτο να ακολουθήσει.  Ο επόμενος σεισμός που έγινε την ίδια μέρα ήταν 7,2 Ρίχτερ και ισοπέδωσε τα πάντα στο νησί, αφήνοντας πίσω του εκατοντάδες νεκρούς και μνήμες που ακόμη παραμένουν νωπές.