Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΚΙΛΙΤΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ

 

Την ώρα που οι ηγέτες της Ε.Ε. στέλνουν ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα να σταματήσεις τις προκλήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο, ο ηγέτης του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού κόμματος προκαλεί με δηλώσεις του υποστηρίζοντας πως νησιά και βραχονησίδες είναι τουρκικά.

Το ότι είναι ανιστόρητοι και προκλητικοί το ξέραμε. Πλέον όμως είμαστε βέβαιοι πως οι Τούρκοι είναι επικίνδυνοι και θα πρέπει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδας να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.

Ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ισχυρίστηκε σήμερα ότι στο Αιγαίο υπάρχουν 156 νησιά και βραχονησίδες που ανήκουν στην Τουρκία.

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, ο Κιλιτσντάρογλου υποστήριξε ότι η στρατικοποίηση των νησιών και των βραχονησίδων αυτών δεν είναι σωστή, υπογραμμίζοντας όμως πως δεν επιθυμεί ένταση ή σύρραξη στο Αιγαίο.

«Υποστηρίζουμε πάντα μια λύση μέσω διαλόγου. Στο Αιγαίο υπάρχουν 156 νησιά και βραχονησίδες που ανήκουν στην Τουρκία και η στρατιωτικοποίηση τους δεν είναι σωστή» ισχυρίστηκε ο ίδιος.

Σχολιάζοντας την συμπερίληψη του θέματος της Ανατολικής Μεσογείου στα συμπεράσματα της Συνόδου της Ε.Ε., ο Κιλιτσντάρογλου ανέφερε: «Δεν είναι σωστές οι μονομερείς αποφάσεις χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι Τουρκοκύπριοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου